Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (52)

plakát

Nesmiřitelní (1992) 

Když western, tak Eastwood. Když Eastwood, tak kvalita. Tedy až doposud. Ani by mi nevadilo vidět drsný a realistický pohled na divoký západ, kdyby tento snímek stálo za to vidět. Ty oscary mi jsou opravdu záhadou. Eastwood se předvedl v lepší formě, za kterou nebyl oceněn.

plakát

Návrat do budoucnosti (1985) 

Takový ten pocit když si jen tak natočíte jednu z nejlepších trilogií všech dob, aby jste pak natočili jeden z nejlepších filmů všech dob. Vzpomínám, jak jsem jen tak hledal na co kouknout večer a narazil na Návrat do budoucnosti. Vzhledem k tomu, že miluji cestování v čase tak to byla asi láska na první pohled. A trvá to dodnes.

plakát

Ready Player One: Hra začíná (2018) 

Přesně kvůli takovým zážitkům sleduji filmy. Ten čas kdy na nic nemyslím a nechám se vést. Spielberg to opět dokázal. Servíruje zde nejlepší Sci-Fi za poslední roky. Při závodě kvůli prvního klíče jsem skoro nedýchal. Těch odkazů na ostatní filmy tam je mnoho, a proto je jedna projekce naprosto nedostatečná. Ze všech si dovolím vyzvednout můj milovaný Back to the Future, který byl téměř v každé scéně. Nezbývá mi než poděkovat a doufat, že nás Steven bude ještě dlouho těšit svým uměním.

plakát

To (2017) 

Na filmy podle předlohy většinou nechodím a vyhýbám se jim obloukem. Nerad vidím jak se dílo někoho pošpiněno na plátně, když se jedná navíc o Mistra, jsem ještě naštvanější. Viz. The Dark Tower. Udělal jsem však výjimku. A udělám ji znovu při další projekci v kině. Vždy jsem tvrdil, že každý film stojí na kvalitním castingu. It to potvrzuje. Loosers club byl zvolen výborně. Mezi všemi bych si však dovolil vyzvednout dva: Finn Wolfhard aka Richie Tozier (který se stihl proslavit perfektní rolí v Stranger Things) a především Jack Dylan Grazer aka Eddie Kapsbrak. Jeho postava jako by přímo vypadla ze stránek knižní předlohy. Přesně tak jsem si ho představoval. Svojí roli si vychutnal jako nikdo jiný včetně samotného Pennywise (který byl mimochodem perfektní). Ten kluk má před sebou zářivou budoucnost. Mohl bych tady vyjmenovat mnoho věcí, které mohli být jinak, ale počet těch perfektně zvládnutých daleko převyšuje. Jediná věc co mě mrzí, že Henry Bowers nedostal více prostoru. V knize to bylo opravdu kvítko. Budou to dva neuvěřitelně dlouhé roky, kdy budu bedlivě sledovat vše co se okolo toho CIRKUSU děje. Na tak dlouhou knihu je to však moře času. Neboť za tu dobu ji sjedu ještě několikrát. Všichni Kingovci do kina! Ostatní tomu dejte šanci ;)

plakát

Temná věž (2017) 

Člověk nedotčen knižní předlohou si to možná "užije". Kingovci i když nechají mozek doma, si budou říkat WTF? Krom jmen hlavních postav a názvu to nemá spolu nic společného. A já jen mohu doufat, že tohle byl sen, který se nebude v dalších letech opakovat. Stále se sám sebe ptám jak tohle mohl sai King posvětit a dát tomu zelenou.

plakát

Domek z karet (2013) (seriál) 

Zcela výjimečně udělují hodnocení dříve než na konci celého seriálu a to už na začátku 2. série. Moc rád se nechám strhnout na tuto dlouhou cestu a celou dobu budu fandit tomu bezcitnému a mocichtivému politikovi. Kevin Spacey v nejlepší formě za posledních 15 let. "Hunt or be hunted. Welcome back"

plakát

Narcos (2015) (seriál) 

Tempo, které bylo nastoleno první sérií v té druhé ještě nabralo na otáčkách a skvělý závěr vše jen podtrhl. Moc se těším na rozebrání kartelu z Cali v 3. sérii a jsem zvědav jak si s tím tvůrci poradí. Netflix poslední roky sype z rukávu jedno eso za druhým a já jsem jen zvědav čím mě překvapí příště. PS: Výborný casting hlavních herců.

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Vše důležité zde již zaznělo tak jen dodám: Jen 8 dílů? To si tvůrci dělají prdel? A teď čekat 237 dní na 2. sérii? Opravdu se modlím, aby to druhou sérií nepokazili. Svou atmosférou, hudbou a pojetím největší překvapení a nejlepší seriál posledních 10 let. Mistři King a Spielberg jsou cítit na každém kroku. Netlfix je na vrcholu. Edit: Čekání se vyplatilo, nových 9 dílů zhltnuto najednou a nyní jsem tam kde jsem byl na konci první série. Kdy se naposled stalo, aby druhá série dorovnala perfektní první? Zde nebude stačit ani jedna, ani dvě projekce. Tohle tu už dlouho nebylo.

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

Na filmech obdivují to jak dokáží zapůsobit na lidskou mysl a na několik málo okamžiků ji přenést zpět v čase. Třeba do roku 2001 kdy jsem vycházel z kina uchvácen HP1. Přesně tak jsem se dnes cítil po opuštění sálu. Ta dětská naivita se ve mě opět probudila, stejně jako touha po dalším díle. Navrch tomu skvělý Eddie Redmayne, který doslova čekal až si bude moci Mloka Scamandera střihnout na velkém plátně. K tomu jako třešnička nechutný J. Depp, který se v dalším díle určitě najde. Už teď se těším na druhou projekci.

plakát

Osm hrozných (2015) 

When John Ruth "The Hangman," catches you... you hang. Zkrátit o 30 minut a byl by to nářez. Takhle to zůstává v hlubokém stínu Tarantinova magnum opus Pulp Fictiton. K výkonům J. J. Leigh, W. Goggins či S. L. Jackson není co dodat. Naproti tomu scénář v mnoha fázích ztrácel dech, stejně jako hudba která byla opravdu výrazná snad jen na začátku. Na druhou stranu, odprásknout hlavu ve filmu umí Tarantino opravdu nejlépe z celé branže.