Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (376)

plakát

Batman (2022) 

Tohle jsem nechával dlouho uležet abych si byl jistý jak na mě tento batman vlastně působil. Můžu s klidným svědomím říct, že Pattinson je dobrý batman ale otřesný Bruce Wayne, Zoë Kravitz sedí catwoman, Colin Farrell je fajnový Cobblepot a zvolený tón filmu taky sedí. Narozdíl od Nolanova epického spektáklu je tento film mnohem komornější  ale o to víc hravější (hlavně práce s kamerou). Osobně bych možná trochu sestříhal stopáž ... pravda nevzpomenu si na žádné vyloženě hluché místo ale vím, že jsem ke konci už pokukoval po hodinkách. Určitě to nebude první batman po kterém bych sáhnul když dostal chuť znovu se podívat na Gotham City ale určitě to taky nebude jako Snyder's cut justice league u které jsem sice vydržel od začátku do konce bez problému ale taky vím, že už se k němu nikdy nevrátím. Možná pokud by pasáže s Brucem Waynem nebyly tak prosáklé nihilismem tak bych dal o * víc ale tímhle způsobem na mě působil Pattinson spíš jako Eric Draven než Bruce Wayne.

plakát

Star Trek: Do neznáma (2016) 

Nejlepší z Kelvin timeline filmů což na druhou stranu nic moc neznamená když předchozí 2 filmy byly absolutní dno. Simon Pegg napsal scénář, který se alespoň trochu snaží přibližovat struktuře klasických filmů ale i tak se topí v absolutní mizérii vyčpělých rádoby cool akčních scén v čele s dalším generickým záporákem. Můj sen je se od tohoto konceptu odvrátit alespoň na úroveň Insurection nebo ještě lépe Undiscovered country což si myslím je dobrý kompromis mezi dobře vystavěnými postavami věrnými svým seriálovým protějškům, příběhem který dává smysl a je nějakým způsobem zajímavý a přiměřenou akcí.

plakát

Star Trek (2009) 

Bad reboot, Jar Jar Abrams a Alex Kurtzman vytvořili tak nechutnou, odpudivou, nesmyslnou a morálně plochou sračku, která byla bránou pro minimálně dekádu a půl znásilňování Star Treku. Ano i já jsem v roce 2009 tleskal jako lachtan a slital v kině blahem jelikož to bylo dlouhých 7 let od posledního ST filmu a budiž mi polehčující okolností, že jsem byl mladý kokot odhodlaný konzumovat produkt a nepřemýšlet u něj. Dnes po několikerých shlédnutích TOS, TNG, DS9, Voyager, Enterprise a všech TOS i TNG filmů můžu s klidem říct, že bych svému minulému já s chutí naliskal za každé dobré slovo jež jsem o této obludě utrousil. První věc, která musí každého praštit do očí je to, že jak Abrams tak Kurtzman by nesmírně rádi točili Star Wars ale vzali s povděkem i značku Star Trek, které absolutně nerozumí nebo jim bylo jedno o čem je. Ano, samozřejmě se pohybujeme v Kelvin timeline kde Kirk může být absolutně nezvladatelný hotshot, který nezapomene projet jakoukoli díru, Uhura je namyšlená piča co z nějakého blíže nespecifikovaného důvodu randí se Spockem, ten je na druhou stranu jako fontána emocí případně se za logiku snaží skrýt svoje zmrdství,McCoy, Chekov, Sulu a Scott jsou jen vedlejší postavy jejichž charakterem je jejich profese a národnost. Bravo! Připočtěme k tomu Abramsův trademark v podobě lens flares a frenetického střihu, za který by se nestyděl ani Michael Bay v Armageddonu a vychází mi tu, že jediné co není na filmu bastardizováno případně totálně na hovno je hudba a zvuk. Tfuj

plakát

Morbius (2022) 

Možná díky tomu jaký měl Morbius původní ohlas jsem čekal nějaký totální průšvih a hle on je to vlastně jen brutálně nudný film ve kterém má nejvíc charismatu Keaton ve svém minutovém cameu. Leto se do role Morbia hodí ale je tu stejný problém jako u Venoma, efekty jsou fajn ale pokud je finální souboj jen jeden velký digitální bordel bez nějaké špetky citu pro choreografii či kameru tak výsledek bude vždycky špatný. Příběh je absolutní slátanina ale to už je v téhle době u komixáků standard. Espinosův předchozí film Life ukázal, že dokáže vytvořit napětí i pracovat s efekty a Morbius byla jen bída a šeď takže si asi dovedu představit s jakou předlohou musel pracovat. Absolutně zbytečný film ... It's Morbin time.

plakát

Star Trek: Picard - Season 3 (2023) (série) 

Za posledních 18 let rozhodně nejlepší Star Trek a konečně důstojné zakončení TNG, které navazuje na All good things. Už jsem tomu nevěřil, že po tom co se Star Trek dostal do spáru Abramse a Kurtzmana uvidím ještě někdy kvalitní Star Trek a ne sci-fi homo zvratky pro kokoty s adhd. Ale stalo se a Terry Matalas to dokázal a předvedl všem, že když vezme materii do rukou někdo schopný dají se ty dvě zprasené dekády s grácií uzavřít a ještě jen tak mimochodem plivne do ksichtu všem těm Kurtzmanům, Chabonům a Goldsmanům. Je to dokonalé? Rozhodně ne ale, takže ikdyž bych tomuto zjevení chtěl dát 5* protože mi dalo naději, že moje nejoblíbenější značka ještě není mrtvá tak posadit ho jako celek na úroveň TNG nebo DS9 by prostě bylo nefér. Každopádně ale epizody jako No win scenario nebo Võx mezi to absolutně nejlepší rozhodně patří a The last generation ikdyž si půjčuje dost z Return of the jedi je krásným finále a celá tato sezóna je prakticky ten jediný TNG film, který jsme vždycky chtěli a nikdy nedostali. Takže ještě jednou díky Terry!

plakát

Star Trek: Picard - Season 2 (2022) (série) odpad!

Absolutně retardované sci-fi pro debily, úplně si dovedu představit jak těch 20+ scénáristů sedí v místnosti, hážou hovna na zeď čekají, které z nich zůstane přilepené. Toto je absolutní dno ne jen Star Treku ale seriálů obecně a jestli někdo říká, že je to kánon tak si zaslouží viset. Patrick Stewart, ačkoli si ho jako herce vážím, se projevil jako totální neumětel co se scénáristické práce týče už v době TNG filmů a to bylo 2 dekády nazpátek a v jeho 80 letech jediné co se změnilo jeho nabubřelé ego a díky tomu na obrazovce není Jean-Luc Picard ale Patrick Stewart, který hraje Patricka Stewarta v show Patricka Stewarta a snaží se komentovat problémy dnešního světa s ladností slona v porcelánu ale chápu, že když má kladivo v ruce tak všechno vypadá jako hřebík. Jediné pozitivum této série je John de Lancie a Santiago Cabrera, který ač musí pracovat s naprosto dementním scénářem má alespoň nějaké charisma narozdíl od zbytku těch prkenných oblud.

plakát

Armáda mrtvých (2021) 

Jediná povedená část je asi prvních 20 minut respektive po konec úvodních titulků. Tam to má našlápnuté být super béčko, bohužel se pro mě z nepochopitelných důvodů najednou začne film brát vážně až na to, že k tomu aby působil jako dawn of the dead mu chybí postavy, které se chovají jako lidé. Nevím jestli Snyder zase natočil 9 hodin materiálu ze kterých sestříhali 2:30 které jsou kýbl nudy a pro docenění uvolní Snyder cut, který bude mít 5 hodin a bude dávat smysl. Každopádně nejzajímavější záhada, kterou jsem řešil drahno asi od poloviny filmu byl mrtvý pixel prakticky uprostřed obrazovky ale naštěstí se ukázalo, že se na to prostě jen editor vysral a moje tv je v cajku :D Takže pro příště Zacku když už opisuješ od Aliens tak to alespoň dělej pořádně.

plakát

Star Trek: Picard - Season 1 (2020) (série) 

Zcela upřímně si Picard nezaslouží odpad jen proto, že je tak špatný až se mu musím smát. Pravda se Star Trekem stejně jako Discovery má pramálo společného (vlastně jen Picarda a několik cameo postav co přivedli zpět), ono když se podíváme na seznam scénáristů tak se není čemu divit. Hlavní problém je v tom, že je to jen zrcadlo dnešního světa a společnosti nikoli ST universum, dále tu máme scénář děravý jako ementál a staré postavy které jsou absolutně mimo charakter. Z trekkie pohledu je to odpad, z pohledu normálního diváka platí moje první věta.

plakát

Power Rangers: Strážci vesmíru (2017) 

Když jsem viděl nové power rangers před třemi lety poprvé tak jsem si říkal jaká je to pičovina a ztráta času. No a vida, konečně jsem dospěl do správného věku na to abych ten trash docenil a s nostalgickou vzpomínkou na staré série a film se u téhleté pičoviny fakt pobavil.

plakát

NiNoKuni (2019) 

S Wrath of the white witch má jen velice chabé pojítko a hlavně chybí nějaký charakter typu Drippy, který byste si na první dobrou oblíbili. Upřímně bych se raději podíval na filmovou verzi herního příběhu nebo na plnohodnotnou sérii, kde by byl prostor na pořádné vystavění postav a zápletky. Není to špatné ale zároveň ani neohromí, škoda.