Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Kmotr

Kmotr (1972)

Kdybych mohl sám upravit pořadí nejlepších 200 filmů, Kmotr by byl na 1. místě. Je v něm toho tolik úžasného a dechberoucího, že málo filmů se může srovnávat. Napadá mě scéna, kdy Michael zabije Sollozza a Mc Cluskeyho. Ten výraz v Michaelově obličeji je prostě neskutečný. Ovšem celková proměna Michaela během filmu je ukázka herectví, které se jen tak nevidí. Mě osobně dále fascinuje James Caan, hrající Santina taktéž výtečně. A tak by se dalo pokračovat.. Ano, tenhle film nemá jedinou slabinu, je to podle mě nejlepší film všech dob. Knihu jsem četl až po shlédnutí filmu, je taky perfektní. Řekl bych, že jde o vzácný případ, kdy předloha i film jsou stejně geniální.

Amadeus

Amadeus (1984)

Tak tady neni co resit. Herecke vykony, vyprava, kamera, scenar, kostymy a vubec vsechno ostatni- podle me 5hvezd a 95%. Mimochodem, original je original, ale Jiri Langmajer nadaboval Wolfiho excelentne!

Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)

prave jsem dokoukal opet Prelet..uz asi poseste. Nemam slov..Asi neznam lidstejsi pribeh, nez je tento.. Lituju lidi, kteri ho nevideli..Tentokrat jsem si ho dopral v originale. Chtel bych hrozne neco napsat, ale proste nevim co..Kdo to nevidel, tomu je to jedno, a kdo to videl, vi, co bych asi chtel napsat..U me je toto asi 100% film..

Mechanický pomeranč

Mechanický pomeranč (1971)

tak tohle je narez..film se mi libi predevsim proto,ze je porad na co koukat.Vytvarna stranka je fantasticka, poslouchat je taky co, proste je to slusnej ulet..Cetl jsem knizku cesky i v originale, doporucuju. Role je pro hlavniho hrdinu jak sita. Davam 5hvezd a 95%.

Psycho

Psycho (1960)

Samozrejme film uz je stary, navic vlastne nejde o horror. Nicmene se jedna o jeden z nejhruzostrasnejsich thrilleru co znam. Filmu davam 95% a pet hvezd. A Bernardu Herrmannovi bych dal hvezd aspon deset..