Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

Oblíbení režiséři
Oblíbení herci
Oblíbené herečky
Oblíbené seriály

od nejnovějších    podle abecedy    podle hodnocení    podle roku vzniku filmu

<<       >>

Orphan (2009)  *** 19.03.2010

Zdá se mi to celkem nedomyšlené a nereálné. Já si celkem na detaily potrpím a tady sem byl velice zaskočen kolik nesmyslů se tady objevilo. Tolik nesmyslů v jednom filmu je na mě až příliš, podle toho taky mé hodnocení, jinak se jednalo opravdu o dechberoucí trhiler s pozvolnějším začátkem, ale za to se strhujícím koncem, celkem těch 120 min uteklo, nebýt těch velkých detailů, co jim unikly bych dal 4 možná i 5. Něco z nesmyslů: když o ní ten chlápek věděl, co je zač, tak musí vyhlásit celostátní pátrání nebo něco, tohle přece nemůže běhat po světě! ; nevěřím, že by jí to ty děcka žraly, sem přesvědčen o tom, že by při prvním větším "průseru" rychle utíkaly za mamčou a všechno řekli ; ta ester je superžena -> nespí, všechno ví, skoro nesmrtelná, na to že má 25kg nepřemožitelná, po domě najde všechny věci, co se jí hodí a všechno bez toho, aby si toho někdo všimnul, klubouk dolů ; tu zlomenou ruku jí nemohli sežrat, blbost ; policie je na její vraždu absolutně krátká, kde je Colombo? a to ani nemusí být Colombo, aby si všiml těch stop ve sněhu, co musely být vidět na míle daleko ; pistol nezamčená volně k dispozici a nikdo si nevšimne, že zmizela ; když už na začátku jim bylo divné, že se vždy něco stane a je u toho ona, tak co teprv v půlce filmu, když toho už tolik napáchala, cink! kolik koleček musí člověk postrádat aby mu to nedošlo? Myslím sem napsal ty hlavní a nejvíce vyditelné chyby tvůrců, podívejte se na to a samy jistě doplníte tento seznam o další. Z toho plyne, že snad jediné, co chybí tomuto filmu je precizná (=přesná dokonalá) bezchybná tvorba, ale pro mě to znamená aspoň 1,5* dolů.
     Max a maxipříšerky (2009)  **** 10.03.2010

Strašně rozporuplný film, nejdříve má divák pocit, že je všecho ok, že vidíme chlapcovu zajímavou představivost, pak se náhle objeví společenské problémy, které by sme ve fantazii dítěte určitě nehledali, takže co to bylo? Také první dojem z těch příšerek byl na hraně, řekněme, že sem nevěděl, zda se smát, či brečet. Z tohoto filmu sem ani nezjistil, na jakou společenskou temetiku poukazoval. Ale nenudil sem se a "plyšové" příšerky se mi zamlouvaly, i když konec mohl být lepší.
     Dvanáct do tuctu (2003)  ** 09.03.2010

Tak tohle se může stát jen v USA, americký sen se rozplyne a rodinu sjednotí jen radikální čin. Super až na ty loupé děti, trapné situace a všechno ostatní, co vás napadne. Steve Martin, který se mi zdá celkem pohodový herec, hraje hodně v takových rodinných blbinách a tím si podle mě ubírá, to už aspoň toho Růžového Pantera, kde se člověk aspoň zasměje, ale kdo si může vybírat, on je takový ten rodinný typ a nějak se živit musí. Tak vznikla další z komedií přístupných jen do 15-ti let.
     Pevné pouto (2009)  **** 09.03.2010

Zajímavé, jak i takové zdánlivě nepodstatné věci, jako pletená čepice, či sněhulák v kouli dotváří příběh, figurují na pozadí, a když divák zahlédne tyto symboly hned si vybaví předešlé scény a tak režisér může opakovaně, bez dlouhých popisování o co jde, použít např. loď v láhvi a řekne tím mnohem více. 70%
     Na hraně temnoty (2010)  *** 08.03.2010

Pokud Vás jako mě zaujal název a tak byste se na tento film rád podívali tak dopředu varuji, že název je velice zavádějící. Film je jen slabým odvarem uvedených žánrů Drama/Thriller. Nic od něj nečekejte, jinak budete tímto průměrem ještě více zklamáni.
     Tooth Fairy (2010)  **** 06.03.2010

Pohodová rodinná komedie a pokud hodnotím v tomto žánru tak dávám 75%. Díky vílím kouzlům a práškům vznikaly zábavné scény a rozhovory, také Dwayne Johnson v šatičkách byla pecka. Škoda, že pro staří nebo znalejší diváky lehce předvídatelný. Létání a kouzlení hůlkou bylo odsunuto na pozadí, i když víly snad všichni znají pouze s křídly a magickou hůlkou, z tohoto dobrého nápadu by se dalo dostat víc.
     Chůva v akci (2010)  *** 05.03.2010

Neuvěřitelná krávovina, určitě nedoporučuji filmovým fanouškům, kteří prahnou po kvalitním propracovaném filmu. Ale pokud se někdo rád zasměje usmívajícímu se Jackiemu ve smokingu a v brýlích (tady se fakt neudržíte) a nemá nic proti rodinným komediím s trochou akce, může s klidem v duši dát minimálně ty tři jako já. Co si budeme říkat, určitě to nebude žádný trhák, ale jistě si fanoušky (převážně z řad základní školy) získá a na sebe si vydělá.
     Crazy Heart (2009)  **** 04.03.2010

Už jednom pro ty písničky... Působivé drama, určitě jedno z těch hodně dobrých, co sem viděl v poslední době. Konečně sem zase spatřil venkov Ameriky a USA vůbec z pohledu, co mě baví.
     Černej Dynamit (2009)  ** 03.03.2010

Film plnej černošskyho kung-fu a blbejch řeči, ale mělo to i světlejši stránky, sem tam sem si i zasmál. Slušnej bláznivej akčňák, ale černoch jako neporazitelný kung-fu mistr mi hodně vrtal hlavou a na to, že je to z roku 2009 tak celkem slabé efekty, když tohle připočtu vyjde horši průměr. Taky někdy byly až moc nápadné bitky, když herci uskakovali přes pěstí mnohem dříve, než došlo na kontakt.
     Bitva o Passchendaele (2008)  ** 01.03.2010

Paul Gross asi nikdy neviděl válečný film. Ať si dělá drama ať si dělá romantiku, ale nesmí to plést do válečného filmu tímto způsobem, tohle se mu moc nepovedlo. Těšil sem se na válečný film a místo toho sem viděl tuto splácaninu. Soulož na válečném poli a pochod "krista" se křížem přes nepřátelskou linii bylo pro mě to největší peklo, celkově válečná atmosféra nepůsobila vůbec válečně: bezhlavé pobíhání mezi kulkami a výstřely z pušek, co zněly jako petardy hodně ubraly na celkovém dojmu, sice tam moc z války nebylo, ale ani ten zbytek nebyl zrovna poutavý. Ještě, že to někdy vyjde a můžu se podívat třeba na Bratrstvo neohrožených.
     Eragon (2006)  ** 23.02.2010

Ten dabing byl strašný, nevim jak mohli dát tomu klukovi a drakovi tak divny hlasy, vůbec mi to nesedělo. Příběh nezaujme a ty dialogy mezi hlavním hrdinou a drakem byly otřesny, takovy plkáni a povidačky až sem to musel kousek přetočit, to sem už dlouho neslyšel a doufám dlouho neuslyším. Naopak musím zmínit celkem pěkny zpracování, ať už efekty nebo záběry na přírodu, a celé to zachránil Robert Carlyle v roli kouzelníka, i Jeremy Irons pěkně zahrál, ale Edward Speleers, tomu to vyloženě nesedělo. Věřím, že v původním anglickém znění to bylo lepší a tak dám ty dvě.
     Legie (2010)  ** 22.02.2010

Tlač jako si nikdy předtím netlačila? Bitky andělů? To bylo hodně zlé. Do toho zvláštní zvuky jako gong, co ohlašuje další kolo, ani z těch zombií sem nic neměl. Dobrej byl ten chlápek jak se mu natahovaly končetiny, ale to děcko jak je tam terorizovalo, to snad ne! Škoda, celkem to odflákli, o čem že to bylo?
     Geriho hra (1997)  ***** 21.02.2010

Toto je hrubá pecka, pixar znovu potvrzuje, že je jednička v animácích a i z takového nic dokáže udělat srandu na úrovni.
     Percy Jackson: Zloděj blesku (2010)  *** 21.02.2010

Na tomto se kanadští tvůrci pěkně vyřádili, kdo by čekal něco jako Souboj Titánů z roku 1981, s čímž má sice mnoho společné, tak by byl překvapen. Zloděj blesku jen staví na hrubých základech ze starých řeckých bájů, všechno další je různě navršeno a vytváří tak poměrně nevyrovnaný příběh např. ve srovnání s výše zmiňovaným Soubojem Titánů. Někdy sem si myslel, že je to pokus o remake tohoto filmu. Ale jako hlavní plus určitě musím zmínít rozmanité bytosti, které zde vystupují, jako medúza (Uma Thurmanová skvělá), kentaur, minotaur, hydra a pod. celkově pěkné počítačové provedení. Ovšem někdy to tvůrcům opravdu uletělo, když sem zahlédl jednoho z bohů jako černocha, nebo peklo v hollywoodu se mi taky moc nezdálo, myslím mnohem lepší by bylo třeba v sopce yellowstonského parku, nebo nebe mělo také velice zvláštní umístění, ještě to chtělo domyslet. Rozhodně film určený pro mládež, která v tom až tolik nepátrá.
     Trucker (2008)  *** 11.02.2010

Řidič kamionu má osamělou práci a když je jeho práce jeho život a objeví se mu společnost, není divu, že se v něm něco zlomí, o to víc v případě řidičky. Slušné podání příběhu, ale místy nudné, "jedním" slovem průměrné vyrovnané drama.
     Big Fan (2009)  **** 10.02.2010

Pohodový filmek spíš pro vyzrálejší diváky, sice je zde možná větší koncentrace sprostých slov, než je zdrávo, ale co lze čekat z úst správného fanouška. Kdo nefandí nepochopí.
     Open Road, The (2009)  * 10.02.2010

Hádky a nekonečné rodinné spory a spletitosti nás provází celým filmem, což mi vůbec nebylo příjemné. Časté "promlouvání do duše", čímž chtěli tvůrci vyvolat dramatičnost a přimět diváka vžít se do role, z mé strany opakovaně nevyslyšeno. Film mě vůbec nezaujal, ztráta času, bylo to o ničem.
     Zakletý v čase (2009)  **** 10.02.2010

Pěkná rodinná pohodovka, napětí vydrží až do závěru a během filmu se můžeme těšit na pár promyšlených zvratů, které děj pěkně oživý. Celé cestování je celkem jednoduše provedené bez komplikací, takže určitě potěší i ostatní, že je vždy dobře vědět, o co jde a do příběhu se nezamotáte.
     Skyrunners (2009)  * 10.02.2010

Laciná a přehnaná sci-fi pohádka, účelně vytvořená pro americkou mládež, ani mě nenapadá, kdo jiný by tento film mohl ocenit. Celkově hloupé a bez nádechu. A ohledně té příšery, jestli ten sliz tak můžu nazvat, se dá říci jen jedno: co sem komu udělal? Konec radši ani nebudu zmiňovat. Dobře vědí proč to nedali do kin. Za snahu jednu.
     Pozemšťan (2007)  **** 05.02.2010

Zajímavé, jak příběh jednoho pokoje a skupinky lidí dokáže zaujmout. Tady je krásně vidět, že se tento film líbí jen pro to, že člověk nic nevidí, žádné obrazy z minulosti, jen si je představuje podle vyprávění a představí si je právě tak, jak on chce, tyto představy se mu líbí a pro každého jsou odlišné a to dělá film zajímavým skoro pro všechny. Dějepis není zrovna moje oblíbená nebo silná disciplína, ale tady se bavíme o základních kamenech historie, které zná každý, s tímto nikdo nemůže mít problém, jedině snad s tím, že film vyžaduje otevřenou mysl, fantazii a přemýšlet, co pro některé lidi není to, co by od filmu očekávali, nebo není příjemné vůbec. Myslím, že by mohla být zajímavá anketa na to, zda dívák opravdu uvěřil, že je to pravda, není to vlastně ničím dokázané.
     Muži, co zírají na kozy (2009)  *** 03.02.2010

Celková zmatenost filmu a spousta dobrých nápadů, které jsou zkombinované až přespříliš a tak nevytváří nic speciálního, vede bohužel k průměrnému filmu. Elitní jednotka s nadlidskými cíly trénovaná no kozách asi je toho moc najednou, ale i tak se z toho dalo dostat víc.
     Vraždící buldozer (2009)  odpad! 02.02.2010

Ufonskej bagr, kterej vraždí a škrtí lidi, co to na nás zkouší?? Hudba byla příšerná, kamera hrozná a laciný efekt roztřepané kamery, tak oblíbený u podprůměrných hororů, se objevuje hojně, efekty bídné, amaterská práce. A kdybych nazval zápletku zápletkou, tak bych urazil všechny zápletky na světě, nebylo to o ničem, jednoduše sem se nudil od prvních minut. Modlim se, že po tom hloupém otevřeném konci je nenapadne pokračování.
     Lekce neslušného chování (2008)  **** 02.02.2010

Vypjaté situace a pro mě nezvyklé mravy u anglické smetánky, které často ústily v komické situace, nádherná příroda a přepych anglického dvora s okouzlujícím úsměvem a uhrančivým pohledem Jessici Biel, která přinesla s sebou nové zvyky z města a postupně strhla ostatní (nebo aspoň někoho) na svou "moderní" vlnu.
     Policajt ze sámošky (2009)  odpad! 02.02.2010

Neuvěřitelně hloupé scény, u kterých sem se ani nezasmál, levná zápletka společensky vyděděného muže, který se hraje na bonda, a naopak okouzlující ženy. Jejich hloupé dialogy a trapné pokusy o seznámení nemůžou vyústit v nic lepšího než odpad. Taky od americké komedie založené na problémech lidí s nadváhou se nedá čekat nic jiného.
     Svítání (2009)  **** 01.02.2010

Moc tmavých scén, ale můžeme to trochu omluvit, o upírech se nečeká, že budou chodit po světle, ikdyž tady jsme se setkali i s tím. Postupně se objevily pěkně škaredy potvůrky a vzplanutí upírů bylo taky pěkně udělané, ale čekal sem na nějaky udělátka proti upírům jako uměly UV-záření nebo střibrné posvěcené kulky, ale mělo to celkem šmrnc a spád, rychle mi to uteklo a závěrečná vlna vyvolaná lékem mi přišla originální.
     Obávaný bojovník (2006)  **** 30.01.2010

Bojový film, celkově povedený s ještě lepším koncem završeným působivou morální pointou. Kdyby mě bralo víc mávání končetin a mečů, byl bych ochotný dát i víc.
     Imaginárium Dr. Parnasse (2009)  **** 28.01.2010

Až půjdu na pouť, dám si také jedno imaginárium. Opravdu neobyčejné nápady v něm skryté musí potěšit každého diváka, zajímavě zformovaný svět, který se v imaginariu nalézá, je odlišný pro každého člověka, takže při každém vstupu do zrcadla nebudete vědět, kam se podívat dříve a přát si, mít možnost tento svět prozkoumat. Děj mimo imaginarium je také zajímavý.
     Mrtvý sníh (2009)  ** 28.01.2010

Příběh pro mě velice slabý, ale dejme tomu a od hororu žádné story nečekejme. Od poloviny filmu chodili všichni s tváří od krve, hnusné zombie, stříkající krev, vytrhaná střeva a mozky na podlaze, tohle berme od hororu jako ok, ale to je z mého pohledu vše, co můžu brát jako plus. Hlavní otázky zůstaly nevysvětleny - jak ty zombie ožily a jak se tam do pustiny dostaly? Věci co beru jako jasné - že zombie necítí bolest, že sou hloupé (většinou), že pokud sou silnější než "zaživa", jako že asi ano, když roztrhnout rukama lebku, tak v souboji jeden na jednoho neprohrávají, že zabíjí proto, aby se mohly nažrat, že zabíjí hlavně kousáním ne pěstmi a že jim netluče srdce byly vyvráceny, myslím si, že u většiny z uvedených to není dobrý nápad. Nejvic mě dostalo jak si jeden chlápek sám sešil ránu na krku, ze kreté doslova stříkala krev a pak vesele pokračoval dál, jak našel na skútru těžkej kulomet, kde se tam boha vzal ??, další jak se mu podařilo postavit na rovince skůtr na zadní ??, ale veselá hudba při masakru zombií mě alespoň rozesmála. Když to beru z jejich ironického pohledu a nepočítám hloupý konec tak s celkovou nadsázkou dávám odpovídající dvě.
     Čistá práce (2008)  **** 27.01.2010

Z mírného začátku se postupně vyklubal slušný spád filmu. Po první půli se začaly objevovat nečekané zvraty a komplikace v příběhu a tak sem vývoj v druhé půli netrpělivě sledoval. Zajímavý film, který nenudí, na některé zápletky z krimi filmů to možná nemá, filmy z takového žánru mají věšinou velmi spletitou zápletku a vyvrcholení. Zde se jedná o mírná překvapení v průběhu, které jsou lehce odhalitelné a pohopitelné, což může spoustu diváků přilákat, jelikož v některých zápletkách v krimi filmech člověk může lehce ztratit orientaci.
     Sherlock Holmes (2009)  **** 26.01.2010

Hodně moderní pojetí mě opravdu překvapilo. Na celý film by se vlastně dalo nahlédnout ze dvou stran. 1. strana by byla velice akční, plná bitek, neustálého spěchu a zmatených honiček, 2. strana by byla něco ve stylu Hercula Poirota, plná promyšlených dedukcí, detailů, kterých si každý nevšimne, a odpovědí takřka na cokoli, které se dozvídáme na konci. Toto rozlišné spojetí na mě působilo dobře, ale možná by to neocenili ani fanoušci pravé detektivky ani pravé akce.
<<       >>

Provozovatel, Reklama, Redakce  /  FAQ  /  Přidej obsah