Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Fantasy

Recenze (81)

plakát

Match Point - Hra osudu (2005) 

Už dlouho jsem neviděl takto výtečný thriller. Zvlášť překvapivé u Woodyho Allena, jakožto autora (skvělých) komedií. To se prostě musí vidět.

plakát

Simpsonovi ve filmu (2007) 

Seriál je jednuduše geniální a pokud se z toho má udělat celovečerní film, nesmí se s tím nijak moc experimentovat, protože pak to ztratí kouzlo. Simpsons Movie tedy není ničím jiným, než jedna hodně prodloužená epizoda. Setkáme se zde s většinou postav (i když některé se jen mihnou) a tradičně skvělými fóry. Pět hvězdiček za Vočka, jakožto prvního springfieldského císaře .-)

plakát

Motel smrti (2007) 

Horor s malým rozpočtem a natočený tak během týdne. Avšak oproti podobným filmům tohoto žánru to rozhodně neznamená nekvalitní. Nekoná se ani přílišné klišé, děj není postavený na hlavu a oběti uvažují logicky. Ta síla v jednoduchosti na mě docela zapůsobila a dávám 4*.

plakát

Odstřelovač (1993) 

Musím říct, že Tom Berenger na mě v této roli působil mimořádně přesvedčivě. Nevím ale, jak bych to hodnotil bez něho. Billy Zane to trochu kazí. Navíc zvláštní představa, že americká armáda neměla pro úlohu zaměřovače nikoho lepšího a musela nasadit civilistu bez zkušeností. Autoři tím zřejmě chtěli udělat příběh zajímavějším, ale mě osobně to lehce zklamalo. Nicméně dobrých filmů v tomto žánru je málo a jak jsem už naznačil v úvodu, Berenger to celé více než zachránil. Dávám 4*.

plakát

Jistě, pane ministře (1980) (seriál) 

Jistě, pane ministře je králem všech politických satir. Jim Hacker, představený v podobě ,,politika snů", kterému záleží převážně na voličích (a někdy i jejich hlasech .-), je postaven do křížku s konzervativními státními úředníky, kteří se narozdíl od politiků neobměňují a jakákoliv politická reforma je jejich úhlavní nepřítel, protože znamená změny a práci navíc. Množstí intrik, střetů zájmů a jejich podání se prostě nedá vyjádřit slovy, v jaké genialitě jsou zobrazeny. Přestože se jedná o seriál 30 let starý a je z prostředí britské politiky, téměř vše, co v něm zazní, platí i dnes, po celém světě a ještě dlouho platit bude.

plakát

Mosquito Man (2005) 

Odpad ne. Přestože se jedná o hroznou stupiditu, má příběh ještě jakž takž hlavu a patu (komár vysává lidi a honí ho policajt) a tudíž je ještě při maximálním vypnutí mozku celkem koukatelný. Žádný zvrácený pokus o alternativní umění se nekoná, prostě béčko jak vyšité. O některých filmech se bohužel nedalo říct ani to, takže jedna hvězdička mu určitě patří.

plakát

Monstrum (2005) 

Monstrum rovná se: (Mlčení jehňátek plus Mechanický pomeranč) minus (herecké výkony plus příběh) a celé se to vydělí béčkem.

plakát

Posedlá démonem (2006) 

Už jsem viděl hodně klišé hororů, ale tenhle asi dostane korunu. Děj je založen na paranoidní vyšinutosti hlavní představitelky a tudíž postrádá jakýkoliv logický průběh. ,,jo takhle to má být...vlastně ne...je to úplně jinak...a jo, ono se to vůbec nestalo. No to mě po**r". Jedna hvězdička za Toma Sizemora, protože mi ho je líto. Tome, zahoď tu sekeru, oblékni si uniformu a běž do nějaké války. Tam ti to jde.

plakát

Eragon (2006) 

Na mě osobně tenhle film udělal dobrý dojem a nejen proto, že mám všeobecně fantasy rád. Líbila se mi hudba, efekty (obzvlášť Safira se povedla) a i když je příběh docela předvídatelný, oproti jiným snímkům podobného žánru (když vezmu v úvahu paskvily jako Dračí Doupě) je to určitě nadprůměr. Když už je řeč o DD, tak si Jeremy Irons docela slušně napravil reputaci, což se podruhé moc nestává. Plný počet má u mě snad jen Pán Prstenů a Nekonečný příběh, ale myslím, že čtyři * si to přeci jen zaslouží. Už jen proto, že jsem rád za každý nový film tohoto typu.

plakát

Manituova bota (2001) 

Rozhodně povedená parodie na Vinnetouovky, která paradoxně alespoň trochu napravila jejich pověst po paskvilu Vinnetou se vrací. Scénář, postvy i děj vzhledem k zaměření nemají chybu a mnohdy jsem se u toho řezal smíchy.

Ovládací panel