Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (803)

plakát

$9.99 (2008) 

No, tak co bych napsal. jediné za co je vzdávat chválu tvůrcům, je animace. Ale to je vše. Nepochopil jsem myšlenku některých příběhů postav. ( Až na otce se synem). Měl jsem z toho všeho divný pocit. A už si ten film nikdy nepustím. Podle mě nic o čem by se mělo mluvit.

plakát

Ace Ventura: Zvířecí detektiv (1994) 

Zjistil jsem, že nemám ohodnoceno. Naposledy viděno coby dítě a díky tomu dávám vyšší hodnocení než by si to zasloužilo, ale je to jednoduše nostalgie, kdy jsme u jedničky seděla celá rodina a smáli se bizardním a brilantním výkonům Jima C. Dneska bych šel s hodnocením o hodně dolů, proto si specialistu na pátrání ztracených zvířatech už asi nikdy nepustím.

plakát

Ad Astra (2019) 

Vesmír a scény v něm jsou skutečně dechberoucí, přesto je to prázdný film. Hlavně, když se jedná o one man show, kde sice Brad táhne, ale je to šíleně nudné. I tak jsem v napětí očekával, co přinese finále. A dočkali jsme se toho, co jsme asi všichni tak trochu čekali. Rozhodně zkrátit stopáž, přidat pár zajímavějších prvků a bylo by to o mnohem lepší. Takto to je jen dobře vypadající Pitt a vesmír, ale jinak vlastně celkově film o ničem...Oceňuji ale snahu o realističnost.

plakát

Addamsova rodina (2019) 

Původní dva filmy zbožňuji, takže ani animák jsem nemohl vynechat. Možná jsem lehce zklamaný. Samozřejmě jsem nečekal zázračné dílo, ale nějak mě to prostě nebavilo. Spíše to spadá do zábavy pro děti, ale pár náznaků a vtípků potěšilo. Taky oceňuji, že se nejedná o typickou kopírku, ale vymysleli si vlastní příběh.

plakát

Agatha Christie: Plavý kůň (2020) (seriál) 

Absolutně bez atmosféry knih Christie. Velmi nudné, bez nápadu a konec, který jsem nepochopil. Škoda, ale jsou i lepší adaptace.

plakát

Agatha Christie: Proč nepožádali Evanse? (2022) (seriál) 

Knihu jsem nečetl, viděl jsem pouze epizodu se slečnou Marplovou, takže je tu možnost s čím srovnat. Problém je, že příběh není tak zajímavý, aby se vešel do tří delších epizod. Zde pomalé tempo až trochu zavánělo nudou, přesto postavy sympatické, prostředí krásné a hlavně beru cokoliv, co pochází od nejlepší spisovatelky všech dob. Přesto toto zpracování není to nejlepší, co jsme už mohli vidět. Zápletka je vlastně jednoduchá, ale složitě podaná, což může být problém i samotné předlohy, ale co už.

plakát

Agatha Christie: Vraždy podle abecedy (2018) (seriál) 

John Malkovich vůbec, ale vůbec nedosahuje kvalit Davida Sucheta. Což mu nezazlívám, snažil se, ale prostě na to nemá postavu a obličej. Pokud se ale odprostíme od Poirota, tak jako detektivka to funguje velmi skvěle. Je to nápadivé, místy hororové, zajímavé a má to drive. Musím také pochválit Ruperta Grinta, zahrál to bravůrně a konečně se mu daří vymanit se ze stínu Rona z Harryho Pottera. Pokud příběh neznáte, bude vás to bavit.

plakát

Agatha Christie: Zkouška neviny (2018) (seriál) 

Člověk uvidí další zpracování knihy od jeho oblíbené spisovatelky a hle, má skoro osmdesát procent, tak to musí stát za to. Ale žel, nestálo. Berte mé hodnocení prosím s nadhledem, jelikož jsem knižní předlohu dočetl doslova před pár dny. To, co udělali s Calgarym, jak změnili vraha a díky této změně byl výsledek tuctový, jak se postavy chovali naprosto otřesně a nereálně... No, mohl bych pokračovat dál. Já chápu, že se nedá vždy pevně držet knižní předlohy, ale takto to zhatit. Nečíst knihu, hodnotím jinak. Je tedy vidět, že spousta lidí knihu asi nečetla...

plakát

Agnus dei (2016) 

Bál jsem se, že bude příběh zaměřen čistě jen na pomoc Mathildy, ale dostal jsem plnohodnotný, mrazivý a drsný zážitek. Film zvedá skutečnost, že takto to nějak mohlo být. Také se zvyšuje úroveň filmu skvělými hereckými výkony. Dal bych i čtvrtou hvězdu, kdyby nebylo konce, který mě sice potěšil, ale nejsem si úplně jist, zda by to takto dopadlo ve skutečnosti - ale možná ano, což by bylo moc fajn, žel svět je krutý...

plakát

Air: Zrození legendy (2023) 

Což o to, příběh zajímavý to je, ale styl vyprávění mi nějak nesedl. Problém není to, že asi všichni tušíme, jak to s Jordanem a botou dopadne, ale chyběla mi nějaká dynamika, nějaký drive, který by samotný příběh okořenil. Známé tváře nestačily, i když zahrály své role tak,  jak bych čekal. Přesto jsem rád, že jsem mohl vidět, jak to probíhalo. Protože ... "bota je jen bota, dokud si ji někdo neobuje..."