Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (802)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Bez pochyb velkofilm, který jsem rád zhlédnul v kině. Přesto s rozporuplnými pocity a ne s takový potěšením, jako v případě dílu prvního. A vlastně to neumím vysvětlit.

plakát

Hrozba smrti (2024) 

Neznat původní osmdesátkový film, tak možná mě to baví víc, ale remake (jak vlastně velmi často se stává) se moc nepovedl. Jakeovi, i když čest tomu, jak se vysekal, jsem roli drsňáka nevěřil. Bylo až moc vidět, jak si vypomáhají efekty a u těch bitek tělo na tělo to nepůsobilo zrovna moc dobře. Očekávání byla, zklamání se ale dostavilo.

plakát

Podruhé mě neoklameš (2024) (seriál) 

Rozjezd velmi slibný, ale nakonec se to táhlo jak ... Asi by tomu slušelo více filmové zpracování, než minisérie. Scénář spoléhal hodně na efekt, takže spousta věcí nedávala smysl, nebo nebyla dovysvětlena. Hudební podkres - násilně vám naznačoval, kdy jste se dozvěděli asi něco zajímavého, což vlastně ani nebyla pravda. Nu a konec, tak ten snad nemysleli vážně.

plakát

Air: Zrození legendy (2023) 

Což o to, příběh zajímavý to je, ale styl vyprávění mi nějak nesedl. Problém není to, že asi všichni tušíme, jak to s Jordanem a botou dopadne, ale chyběla mi nějaká dynamika, nějaký drive, který by samotný příběh okořenil. Známé tváře nestačily, i když zahrály své role tak,  jak bych čekal. Přesto jsem rád, že jsem mohl vidět, jak to probíhalo. Protože ... "bota je jen bota, dokud si ji někdo neobuje..."

plakát

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) 

Proč já na to vlastně stále koukám? ... Už vím, protože jsem s Marvelem od roku 2008 (od prvního Iron Mana) a chci být stále jeho součástí, ale jestli to takto půjde dál, tak mě to už asi přestane úplně zajímat.

plakát

Creed III (2023) 

Čtyři hvězdy s odřenými rukavicemi. Stále mě to baví a má to ten správný háv motivačně sportovního filmu, který fungoval už i dříve. Začátek je jednoduše skvělý a příběh (i když prvoplánový) dobře načrtnutý díky flashbackům a vztah dvou hlavních postav byl uvěřitelný. Souboje skvěle natočené, ale druhá polovina je už dle mého trochu odfláknutější a nedostal jsem to, co jsem od začátku čekal.

plakát

Děti Nagana (2023) 

Atmosféra malého letního kina, pár piv, širé nebe, krásné počasí a díky tomu mě vlastně po dlouhé době nějaký nový český film i bavil. Sám bych si ho doma nepustil, sám bych do kina na něj nešel, ale když máte partu kamarádů a letní kino, tak to vlastně jde.

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

Nejdříve jsem dal čtyři hvězdy, ale když jsem o tom tak přemýšlel, nenašel jsem žádný důvod, proč bych nemohl dát plný počet. Promítání v kině jsem si náramně užil a od blockbusteru z fantasy světa založeného na skvělé hře, kterou jsem rád hrával. Takže ano, povedené a tleskám. Dvě hodiny mi utekly jako voda a já se do nastíněného světa ponořil a užil si skvělou jízdu plnou akce, humoru a dobrodružství.

plakát

Hra na oliheň: Výzva (2023) (pořad) 

Nechápu, jak si někdo mohl vážně myslet, že tohle je druhá řada. :) Je vidět, že Netflix do toho narval hodně peněz, vypadalo to velmi důvěryhodně a pro účastníky to musel být zážitek. Některé hry stejné, jiné nahradili, což asi chápu. Sestava hráčů nebyla bohužel pro mne moc sympatická, našel jsem si sotva dva, ale to samozřejmě není chyba samotné hry. Abych mohl dát plný počet, tak bych celou show zkrátil klidně o dva díly, občas to bylo moc natahované. A některé hry bych obměnil, hodně se u nich spoléhalo na náhodu. Přesto zajímavý koncept, který si klidně zopakuji.

plakát

Husí kůže (2023) (seriál) 

1. série - 40 % Knihy jsem nečetl a už asi nebudu cílovka, ale přesto filmy mě bavily, proto jsem dal šanci i seriálu. První díl vypadal skvěle. Sedla mi parta děcek, fajn městečko a hlavně creepy atmosféra. Pomalu se příběh rozjížděl, divák čeká na odpovědi a jak to celé bylo a je. Ale tak od třetího dílu se něco změnilo a najednou sem z toho cítil až moc zaměření pro teen diváky a díky tomu šla logika stranou a vše bylo na efekt. Finále navíc uspěchané, bez nějakých dovysvětlení a vše hrálo až moc okatě do karet hlavním hrdinům. Asi o tom moc přemýšlím ... Problém jednoduše je, že to horor moc není, komedie taky ne a tak nějak se to v tom plácá. A další hvězda dolů za tmavý filtr. Chvílemi jsem si myslel, že mám rozbitou telku...