Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (802)

plakát

To nic, drahá (2022) 

Vůbec jsem netušil, o čem To nic, drahá je. Podle fotek jsem si myslel, že to bude drama z 50. let a highlite bude Harry Styles, aby se do kina nalákaly fanynky a snímek něco vydělal. A hle, mýlil jsem se. Označení mysteriózní tomu sedí a budování atmosféry během filmu se povedlo, takže čekáte až do samotného konce, jak to vlastně tedy je, protože za tím musí něco být... Takové vysvětlení na konci jsem nečekal a jsem vlastně spokojen.

plakát

Watcher (2022) 

Sice Bukurešť zněla prázdnotou, o čemž pochybuju, ale pro creepy atmosféru to bylo jako dělané. Komorní thriller s tíživou atmosférou a s akčnějším finálem, než jsem nakonec čekal. Jednohubka, která si jde za svým.

plakát

Země (2021) 

Silný příběh o tom, že občas potřebujete jednoduše změnu a nebo pauzu. Část o novém neznámém prostředí v divočině je zpracovaná na jedničku. Konec už je klasické drama, což k tomu asi směřovalo. Velmi povedené.

plakát

Přátelé z dovolené (2021) 

Celkem fajn pohodová komedie, která balancuje úspěšně na hranici úsměvného filmu s bizarností. A daří se to více méně udržet.

plakát

Transformers: Probuzení monster (2023) 

Je to vlastně zbytečný film, který ocení asi jen ryzí fandové značky, nebo menší diváci. Už to nemá přesah toho velkofilmu od Michaela Baye. Tím nechci říci, že první Transformers byly oscarové filmy, ale měly něco do sebe - velkolepost, skvělé (ucházející) CGI, fajn postavy a známé herce, přinesly něco nového. Tady se šetřilo - občas efekty byly pofidérní, neznámí herci (vlastně jen dva), málo lokací a finále digi bordel na "louce", aby se nemusely dávat dolárky za destrukci města. Dle mého všichni za chvilku na tento díl zapomenou. Možná je čas přestat značku ždímat.

plakát

Netvor z Černé laguny (1954) 

Příjemný monster horor, který je spíše žánrovou klasikou, než výjimečným dílem. Ty největší peaky jsou začátek a konec, přesto jsem se ani v průběhu nenudil.

plakát

Ještěr (2023) 

Kvalitní kriminálka, která stojí a padá na postavě Benicia Del Tora, který ji nejenom dobře zahrál, ale také samotná postava je jednoduše sympatická. Je to pochmurné, dobře natočené, s několika zajímavými momenty, a i když je příběh ke konci už lehce odhadnutelný, přesto udrží pozornost.

plakát

Rychle a zběsile 10 (2023) 

Rozhodně zlepšení oproti předcházejícímu dílu, stále to je ale pitomost. Naštěstí příjemná pitomost, která má háv blockbusteru, jenž dokáže na dvě hoďky zabavit. Jason Momoa aka záporák si to užíval, to bylo znát, jinak vlastně nevím, co jiného bych měl napsat. Je to pořád dokola, ale jelikož jsme s touto rodinou už tak dlouho, tak jim odpustíme asi cokoliv.

plakát

Z pekla (2001) 

Krásně vyobrazený Londýn roku 1888. Příběh o nejznámějším vrahovi okořeněn konspiračním dovětkem. Depp jako vždy skvělý, k němu se přidal Hagrid, a jako celek to fungovalo. Jen je riziko, že odhalíte celkem brzy, kdo zde Jacka hraje.

plakát

Vražda na Nilu (1978) 

Jelikož příběh znám a viděl jsem několik adaptací, musím se od toho oprostit a tím pádem dát plný počet. Peter Ustinov skvělá volba za Alberta Finneyho, který spíš Poirota parodoval v Orient expresu. Sice to stále není David Suchet, přesto nemám žádný výtku. Výtečně zadaptováno a natočeno. Angela Lansbury výborná a velice vtipná. Já fakt nemám nic, co bych vytkl. Kéž bych to mohl vidět v době své slávy a neovlivněn tím, že rozuzlení znám a pamatuji si.