Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (803)

plakát

Vražda na Nilu (1978) 

Jelikož příběh znám a viděl jsem několik adaptací, musím se od toho oprostit a tím pádem dát plný počet. Peter Ustinov skvělá volba za Alberta Finneyho, který spíš Poirota parodoval v Orient expresu. Sice to stále není David Suchet, přesto nemám žádný výtku. Výtečně zadaptováno a natočeno. Angela Lansbury výborná a velice vtipná. Já fakt nemám nic, co bych vytkl. Kéž bych to mohl vidět v době své slávy a neovlivněn tím, že rozuzlení znám a pamatuji si.

plakát

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023) 

Z trailerů jsem byl nadšen a těšil se jako malý kluk. Nový svět, noví hrdinové a velkolepé sci-fi, kterých je poslední dobou jako šafránu. Ale asi by stačilo napsat, že hodnocení a recenze nelžou. Je to děs. To, že Snyder pár filmových světů vykrade, jsem čekal, a asi mi to ani nevadí, ale že se bude jednat o tak prázdný film, to je překvapením. Nezáživné postavy, lehce předvídatelný příběh, který vlastně nemá co nabídnout. Vizuál ujde, ale to není vše. Nemá to žádný přesah, nic zapamatovatelného. Jednoduše příběh nemá co nabídnout a vlastně ani sám film. Sofia Boutella je sice fajn, ale není to áčková herečka, aby utáhla celovečerní biják. A ty zpomalené záběry...bože... Zpomalený záběr přežiju ve filmu jen jednou a to musí dávat smysl. Tady jich bylo tolik, že natáhly filmovou stopáž... Každej prd se zpomalil. Prostě se to nepovedlo. Na druhou část se podívám, ale nečekám nic lepšího.

plakát

Ukradené Vánoce (1993) 

Bohužel jsem viděl první Mrtvou nevěstu, což je kvalitní počin, s kterým není jednoduché soupeřit. Cením práci s loutkami, líbí se mi i myšlenka příběhu, ale zpracování mi nesedlo. A trochu mi vadily písně, které byly na denním pořádku snad co tři minuty.

plakát

Nech svět světem (2023) 

Asi jdu lehce proti proudu, ale neoslnilo mě to. Přitom začátek slibný. Budování napětí a tíživé atmosféry fungovalo, skvělí herci, ale pak se něco změnilo a vlastně šlo o 139 minut pouhých řečí a pár (doslova) hezkých záběrů, ze ktreých by mohlo mrazit. Nu a pak přišlo finále, které ... však sami uvidíte, ale díky němu jsem si řekl, proč jsem na film vlastně koukal.

plakát

Vražda v Orient expresu (1974) 

Příběh to je kvalitní, herci také a zpracování skvělé, ale představitel Poirota mi to znepříjemnil. Nesedl mi, místy až skoro parodoval či se choval tak, jak Hercule v knihách se nechoval... Díky němu průměr.

plakát

Trol (2022) 

Pokud přijmete ideu, že po norských horách běhá trol, tak film dokážete asi akceptovat. Jinak budete kroutit hlavou. Norové si chtěli udělat svůj akčňák, ale godzila už je zabraná, tak si vymysleli trola. A povedlo se jim to. Fajn jednohubka.

plakát

Ztraceni ve vesmíru (2018) (seriál) 

1. série až 3. série - 80 %  Sice mi chvilku trvalo, než jsem celý seriál dokoukal, ale jsem rád, že jsem vytrval. Je to moje guilty pleasure, které má jednoduchý příběh plný klišé, ale vám to nevadí. Vizuál jedna báseň, sympatické postavy, hudba jak z velkofilmu - co víc si přát. Vidět to v pubertě, tak brečím štěstím. Spokojenost.

plakát

Mrtvá nevěsta Tima Burtona (2005) 

Tleskám nad pečlivostí a námahou s loutkami. Je to nápadité, vlastně mistrovské "hororové" dílko od samotného mistra podivností. Není moc co psát. Musí vám to jednoduše sednout.

plakát

Mr. Olympia - Příběh bratrů Weiderových (2018) 

Příjemný životopisný film, který možná na mě až moc pospíchal, ale určitě mu nejde odepřít zajímavost obsahu. Ať už, jak zazní ve filmu, "zvedáte harampádí, abyste měli boule na pažích" či vám cvičení nic neříká, rozhodně je životní cesta těchto dvou bratrů inspirující a zajímavá.

plakát

Jak básníkům chutná život (1987) 

Vlastně lepší než dvojka. Příběhově možná slabší, přesto plné nesmrtelných hlášek a momentů. Trilogie jako celek nemá prostě chybu.