Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Romantický
  • Animovaný

Recenze (28)

plakát

Kůže, kterou nosím (2011) 

Antonio Banderas se objevil v roli, v jaké jsem ho dříve nezažila. Šel z něho mráz po zádech. Když jsem se dozvěděla, kdo doopravdy je objekt jeho bádání zastavil se mi dech a nemohla jsem uvěřit vlastním očím. Velmi pomalé drama s "happyendem", který se za šťastný rozhodně nemůže považovat. Konec přišel, aniž bych ho čekala a to mi trochu kazilo celkový požitek z filmu, chtěla jsem víc...

plakát

Pan Nikdo (2009) 

Mám ráda zvláštní filmy, ale nevím, jestli tenhle nebyl zvláštní až moc. První polovina filmu mě nechávala na pochybách a druhá moje pochyby jenom prohloubila. Jered Leto, coby Nemo Nobody, působí sladce a nemůžete z neho odtrhnout oči. Už jako malý si uvědomoval, že naše životy jsou tvořeny jednotlivými rozhodnutími, které učiníme a rozhodl se to změnit. Jako 117 letý poslední smrtelník na zemi si vzpomíná na své alternativní životy, které proil, nebo mohl prožít, kdyby se rozhodl určitým způsobem, protože DOKUD SE NEROZHODNETE, JE VŠECHNO MOŽNÉ. Ani jeden jeho život nebyl perfektní, každý byl svým způsobem jedna malá katastrofa, ale ve všech ho pronásledovala jeho osudová láska Anna. Krásný, nepochopitelný film.

plakát

Můj nejlepší nepřítel (2011) 

Když jsem se na tento film chystala, čekala jsem dramatické záběry z koncetračních táborů a scény plné morálních dilemat. Zkrátka klasický válečný film, zabývající se druhou světovou válkou. Jenže...Světe div se z Mého nejlepšího přítele se vyklubala komedie, aniž by za celou dobu padl jeden jediný vtip. Absurdní scény, marná snaha obou hlavních představitelů a vynikající hudba, to vše napomohlo k velmi originálnímu, vtipnému, ale i vážnému, válečnému filmu, kde je válka až druhořadou záležitostí. Odvěký boj němců proti židům nabral zcela nový rozměr a moc se mi líbil :)

plakát

Bílý oleandr (2002) 

Rozhodně netypický film. Můžeme v něm spatřit nespočet charakterů, lidských osudů, trápení a tím vším proplouvá dospívající Astrid, která hledá samu sebe a zoufale se snaží někam zapadnout. I když je to vždy podle představ její matky, která zapadnout nechce a snaží se v tom zabránit i své dceři, kterou kvůli tomu téměř ztratí. Zajímavý vývoj hlavní postavy Astrid a její upadající vztah s matkou.

plakát

Nebe, peklo… zem (2009) 

Film, který měl rozhodně velký potenciál i myšlenku, pokud by ovšem byla dotažena do konce. Během děje je nám předkládáno několik životních mouder a filozofických myšlenek k zamyšlení, ale ty ve finále vyjdou tak nějak na prázdno. Fiilm mě bavil, ale celkový dojem ve mě nezanechal. proč? Už si vlastně ani nevzpomínám. Žádná scéna ve mě nenechala nějaký hlubší dojem a nedonutila mě se na d filmem zamyslet. Konec mi připadal nedotažený a i když mám otevřené konce ráda, tady jsem s ním spokojena nebyla. Průměrný film se sympatickými herci a zvláštní atmosférou.

plakát

Bonnie a Clyde (1967) 

To, co začalo jako nevinná zábava se zvrtne v hodičku a boj o holý život. Nic není ale tak horké jak se zdá a tak si Bonnie a Clyde snaží užít každé chvíle, kterou mohou strávit spolu a život si spestřují krádežemi. Krásný a dojemný film s vtipnými momenty i srdcervoucími záběry, hlavně ke konci filmu. Příjemná hudba zahřeje u srdce a ukáže, že nikdy není všechno horké, tak jak se zdá. Nebo ano??

plakát

Post Mortem (2010) 

Chladný, neosobní snímek, který si na city jen hraje. Hlavní předtavitelé mají emocí jako pařez a hereckého talentu zrovna tak. Příliš dlouhé scény by potřebovaly zkrátit, jinak působí až komickým dojmem. Je sice hezké, že pan režisér chtěl film vystavět na podivném vztahu dvou podivných lidí, ale zprvu dobrý úmysl se očividně minul účinkem. Musí se nechat pár dobrých scén, zaměřujících se na revoluci a politický převrat, který však byl jenom nastíněn a sloužil jako pozadí.A samotný závěr filmu byla jen ztráta času.

plakát

Norské dřevo (2010) 

První polovina filmu mi obsolutně nic neříkala a tak ěnjak jsem nechápala, že hlavní hrdina je zamilovaný a to ještě dvakrát. Emoce na něm nešly téměř rozpoznat a jeho ano, samožřejmě mi žačlo po chvilce lézt krkem. Druhá polovina byla značně lepší, už kvůli tomu, že se tvůrci rozhodli objasnit některé základní poznatky. Vztahy hlavních postav jsem nepobrala do konce filmu a konverzace s minutovými pauzami mě opravdu za srdce nevzaly. Jediné, co se musí filmu nechat je výborná písnicka v průběhu a v ávěrečných titulcích. pan režisér se taky snažil o umělecký snímek a tak nechyběly dlouhé záběry na kapky rosy a krajinu. Pěkné, ale nicneříkající.

plakát

Zkus mě rozesmát (2011) 

Typická sandlerovka z lékařského prostředí, ovšem jen na začátku filmu. od první třetiny se film začne točit jen kolem vztahů a vzájemného jiskření Sandlera a Aniston, na které jsou všichni natěšení. Já bych však trochu více ocenila více vtípků na plastickou chirurgii a jejich pacienty, protože většina z nich byla opravdu povedená. Jinak průměrná komedie, s hollywoodským koncem, která pobaví, rozesměje, ale nanadchne.

plakát

L. A. - Přísně tajné (1997) 

Moji oblíbení herci v jednom filmu, to zní slibně. Na tento snímek jsem natrefila úplnou náhodou a vůbec nic jsem od něj nečekala. Kriminálních filmů je haba děj a žádný nepřichází s ničím novým až na pár výjimek, které patří k mým oblíbeným. L.A. přísně tajné mě však velmi mile ba velice překvapilo svým suchým až černým humorem, tejemným vykreslením losangelské policije i starých "dobrých" časů. Herecké výkony a obsazení vynikající, zápletka trochu zmatená a zamotaná. Občas mi dalo velkou práci se soustředit a zachytit jaké jméno patří k jakému obličeji, ale neubralo to na impozantnosti snímku. Nakonec se ukáže....zcela neoficiálně a mezi námi...že hajz je a vždycky bude hajzlem. Tiše, tiše!!