Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Vyšší princip

Vyšší princip (1960)

Až mě z toho filmu mrazí když si uvědomím jak strašná to musela být doba, Vyšší princip má hodně scén které v člověku zůstanou navždy, výborný František Smolík v roli profesora pro kterého je kodex mravnosti nadevše která je na svou dobu naivní a jeho postava ke konci krutě prozře, ostatně všichni herci bez rozdílu podávají skvělé výkony, bravurní režie Jiřího Krejčíka dělá Vyšší Princip nesmrtelným.

Kočár do Vídně

Kočár do Vídně (1966)

Mistrovské dílo Karla Kachyni který byl 20 let neprávem zakázán, Iva Janžurová, jaromír Hanzlík, Luděk Munzar a všichni ostatní herci podávají výborné herecké výkony v tomto nezapomenutelném filmu.

Městem chodí Mikuláš

Městem chodí Mikuláš (1992)

Během jedné Mikulášské noci se odehrává toto krásné poetické Tv drama Karla Kachyni podle předlohy Jana Procházky, hlavní předností filmu je skvělé herecké obsazení Josefa Abrhám jako alkoholik dr.Koníček, Eliška Balcerova zklamaná vrchní setra alias Koza, Alena Mihulova mladá sestřička Pipka beznadějně zamilovaná do dr.Koníčka, přes přirozené výkony dětských představitelů hlavně Daniel Douda jako Lže a krade nemá chybu a krásna hudba Petra Hapky vnáší do tohoto nedoceněného filmu nezaměnitelné kouzlo, vždy se na film Městem chodí Mikuláš těším.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Touha po svobodě, chlapské přátelství, zneužití své moci, nebyla nikdy lépe zobrazena než ve Vykoupení z věznice Shawshank, pro mě osobně srdeční záležitost a nejlepší film jaký jsem viděl je jen škoda že nebyla tato filmová perla oceněna oskarem ono konkurence byla ten rok opravdu silná ale pro mě Vykoupení jednoznačně vyčnívá nad výborným Forestem Gumpem, Tim Robbins, Morgan Freeman, Clancy Brown a ostatních herci podávají excelentní výkony pod režijní taktovkou výborného Franka Darabonta a k tomu skvělá hudba Thomase Newmana se Vykoupení z věznice Shawshank stala nesmrtelným a je právem považován za nejlepší film všech dob.

Petrolejové lampy

Petrolejové lampy (1971)

Mistrovské dílo Juraje Herze podle knihy Jaroslava Havlíčka, skvělá Iva Janžurová a geniální Petr Čepek v životních rolích.

Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)

Miloš Forman a jeho nejlepší film Přelet nad kukaččím hnízdem je pohled za zdi ústavu kde se snad nikdo nechce dobrovolně dostat, nezapomenutelná sestra Radtchedová ve výborném podáni louise Fletcher je děsná zrůda a Jack Nicholson alias McMurphy je naprosto geniální a bez této role by neměl asi takovou slávu jakou mu přinesl tento film, Miloš Forman se tímto filmem stal nesmrtelným.

Stíny horkého léta

Stíny horkého léta (1977)

Když jsem Stíny horkého léta viděl jako dítě tak jsem byl uchvácen atmosférou samoty, vzdoru přesile,lidského odhodláni a dodnes to ve mě zůstalo. Juraj Kukura s blonďatým Jiřím Bartoškou jsou úchvatní, František Vláčil vybudoval dusivou až westernovou náladu bez zbytečné politiky což vzhledem k roku svého vzniku je až s podivem. 100% film Františka Vláčila st.

Smrtonosná past

Smrtonosná past (1988)

Ikona akčního filmu, film který zrodil Willise a dál světu skvělého Alana Rikmana, akční jízda která zrodila inteligentní akční thriller, má hrdinu co cítí bolest a na druhé straně barikády není magor bez mozku ale chytrý člověk který když je třeba tak jde přes mrtvé,John McTierman byl v té době na vrcholu na který se už asi nevrátí pro mě je to jednoznačně nejlepší akční thriller všech dob.

Prázdniny v Římě

Prázdniny v Římě (1953)

Nádherný a pohodový film na který se mohu koukat týden co týden a nudit se nebudu ani vteřinu, Gregory Peck a Audrey Hepburn jsou kouzelní a sní celý Řím a jeho obyvatele, William Wyler byl skvělý režisér který na co sáhl tak vznikl skvost na který nedám dopustit a na Prázdniny v Římě obzvlášť.

Interstate 60

Interstate 60 (2002)

Bob Gale a jeho dítko Interstate 60 si napsal zrežíroval a je ukázkou neuvěřitelně lehké fantazie s výborným hereckým obsazením, chceš odpověď? tak něco proto udělej a mnoho jiných, znáš karty, právníky, obrazy nebo řešení drog? né?, no tak si nenech ujít tento filmový skvost. Herci jako Chris Cooper, Gary Oldman, Christopher Lloyd jsou zárukou prvotřídní zábavy a kde se hrabou trapně drahé filmy bez špetky zábavy a života, někdy málo znamená více. Na tento film nedám dopustit. 100%