Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (308)

plakát

Zakázané uvolnění (2014) 

Teda to bylo blbe tak strasne divnym zpusobem, ze to neslo nedokoukat. Dej postaveny na stupidnich dialozich vsehovsudy peti postav, ale prekvapive rychle to uteklo - mozna tomu dopomohla ta notna davka vina, co jsem v sobe mela :).

plakát

Cashback (2006) 

Ponekud jednostranny a chlapsky omezeny pohled na krasu, rekla bych. Malir, kteremu prijde "krasne" jen bujne poprsi a pozadi mladych zen, zatimco prdiciho starika by kreslit nechtel, neni umelec vyzdvihujici krasu v pravem slova smyslu. Vyobrazeni zen jen jako slicnych nahych tel (ktere navic umi jen hloupe rvat a hazet vecmi, aniz by si vas vyslechly) se mi dost pricilo, takze me starosti hlavniho hrdiny uplne minuly. Celkem zajimavy napad tak utonul v mori testosteronu, bohuzel.

plakát

Dárce (2014) 

Libi se mi myslenka, ze cernobily zivot - zivot ve stinu - nema smysl. Ze potrebujeme barvy - svobodu se rozhodnout - a i kdyz se rozhodneme spatne, zaslouzime si druhou sanci rozhodnout se jinak a lepe. Ze dobro neni mozne bez zla a laska bez bolesti, protoze bychom si je jinak ani neuvedomovali a nedokazali si jich vazit. Neni to nic noveho ani objevneho, ale tohle pojeti me vtahlo a bavilo (ocenuju napad s prechodem od cernobileho k barevnemu a celkovou vypravu filmu), snad i diky starym dobrym hereckym hvezdam a snazivym novackum.

plakát

Něžné vlny (2013) 

Je hezke videt zase jednou film, ktery ma nadhled a dela si legraci sam ze sebe a veci smutnych. Opravdu jsem se zasmala, ne nicemu intelektualnimu, ale necemu prijemne oddychovemu a sympatickemu.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Tak jo, bylo to docela fajn, jen snad jeste zdlouhavejsi nez prvni dil . A vzhledem k tomu, ze jde o premosteni mezi prvnim a poslednim dilem, v podstate se tam nic neudalo. Ovsem potesil me muj oblibenec Benedict, ktery uzasne nadaboval draka. Predstavte si to - mluvici drak - a mluvici jako Sherlock :).

plakát

Nejvyšší nabídka (2013) 

Tenhle film mi privodil sok, o ktery se musim podelit. Je to nejspis tim, ze jsem nevedela, co od nej cekat. A ani ted si nejsem jista, jestli se da vystizne popsat. Zda se malinko zdlouhavy, ale presto velmi jimavy a napinavy... Nejdriv vas nalaka na krasne obrazy, pak vas zaujme postavou skrytou za dvermi a svou chorobou... a vy celou dobu napjate cekate, jak to dopadne. Rikate si, ze je to sice nevsedni vyvoj udalosti - nejen kvuli vekovemu rozdilu obou postav - ale presto si ve skrytu duse malujete jakysi happy ending. A pak prijde neco, co od zakladu otrese vami tak pracne vytvorenou predstavou. A ten sok nerozdychate az do zaverecnych titulku. Proc? Protoze se tam ten konec tolik nehodi, az je to genialni. Protoze je to najednou uplne jiny zanr, trochu lacinejsi, ale o to vic necekany. Rekla bych, ze tenhle kousek je pekne umelecke dilo a vydrazil by se hodne vysoko. Geoffrey Rush je vynikajici, ale pata hvezda patri Praze :).

plakát

Tajemství Lesní země (2006) (TV film) 

Houbovy tanec a usinani Vondracka alias Pana z pavucin je k popukani. Ustredni duo je vic nez sympaticke a ani zbytek osazenstva neurazi. Pribeh mi prisel celkem neotrely - mozna jsem byla jen extremne priznive naladena, ale kazdopadne jsem se bavila.

plakát

Lov lososů v Jemenu (2011) 

Prvni pulka je krasne vtipna a spravne kousava, druha uz je bohuzel vicero sentimentalni, ale celkove film nabizi velmi svezi a novy zavan vetru, pekne prostredi, skvele herce a symbolicke pluti lososu proti proudu, ve kterem at si kazdy najde, co chce. Prijemne prekvapeni... kdo by to podle nazvu filmu cekal?