Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (29)

plakát

Mnichov: Na prahu války (2021) 

Absolutně jsem nenabyl dojmu, že by byl svou formou historického vyprávění nějak jednostranný. Chápu rozhořčení vzhledem k tomu závěrečného titulku, ale nenabyl jsem dojmu, že by jinak měli Britové potřebu si tímto filmem obhájit důsledky paktu. Celý film balancuje na hraně toho, co je správné, ale nikoliv z pohledu diváka v roce 2022, ale z pohledu hlavních aktér. To je cesta jak v historii hledat důvod k pochopení a ne k nenávisti.

plakát

Hledání ztracených světů (2020) (seriál) 

Souhlasím, že mnoho věcí, které jsou absolutním opakem indonéské lidovosti, je z dokumentu vypuštěno, ale to je vlastně dobře, protože to zcela očividně prostě nebyl záměr tvůrců. Sérii jsem odchytil po odvysílání třetího dílu a poté jsem jenom nedočkavě stál na značkách a čekal až vyjde díl další. Ačkoliv to milý a díl od dílu uvolněnější a sympatičtější Roman Zach opakuje možná až příliš často, opravdu pozorování pro nás již skoro nepředstavitelných kultur nutí člověka přemýšlet. Minimálně nad tím, kdo je vlastně vítězem hry zvané život.

plakát

Manželská historie (2019) 

Rádoby intelektuálský film o dvou lidech, kteří žijí v absolutní bublině mimo reálné problémy. Hanebně povrchní dílo.

plakát

Lajna - Leningrad (2019) (epizoda) 

Jak je tato série jedním nataženým zklamáním, tak je tento díl asi jednou nejlepší epizod jakéhokoliv českého seriálu za poslední roky.

plakát

Lotrando a Zubejda (1996) 

Ve 22 letech po zhlédnutí v autobusu na cestě ze školní exkurze v Praze hodnocení změněno na plnou palbu. Takový nával nostalgie a krásy, který mi vehnal malou slzičku do oka, se jinak hodnotit nedá.