Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (50)

plakát

Užívej si, co to jde (2009) 

Už jen za ty dialogy s diváky a vždy rozpoznatelným humorem Woodyho 4*.

plakát

To byl zítra flám (2010) 

Chujovina, která ale konečně plní svůj účel a pobaví. Navíc prostě Cusack.

plakát

Bratři (2009) 

Tenhle film měl našlápnuto vážně skvěle. Průběh děje se dal sice vzhledem k situaci docela lehce předpokládat, ale jakoby David Benioff neměl moc nápadů a ze 100 čistých minut se 40 odehrává v absolutním tichu, Tomuhle filmu to sice sedí, ale přeci jen to bylo víc než přehnaný a nepřipadalo mi to až tak emočně silný, aby mohla být taková doba zaplněna tichem. S tim se musí umět pracovat a na to byl Jim zkrátka krátkej. A navíc to ani neni originál.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Očekávatelný, megalomanský, ale tak to prostě mělo být!!! Ta finální část všemi 10 let očekávaná, kde se konečně všechno vysvětlí a nebudou chybět srdceryvný scény a ani pořádná akce. Některých chyb se asi film už zbavit nemohl jako třeba, že 2. část je jako obrovská sjezdovka právě proto, že v části 1. se nestalo absolutně nic, tudíž se v tom nejeden mohl ztratit. Taky třeba Harryho schopnost zabíjet kouzlama jako "mdloby na tebe" nebo maskéry absolutně nezvládnutá práce v kapitole "o 19 let později". Nic z toho však filmu neubírá natolik, abych mu mohl srazit hvězdu. Je to konečně Harry, který se vyrovnal 4. dílu a David Yates si poprvé může zatleskat, že se mu to povedlo. Už jen minimálně skutečnost, že jsem u toho neusnul, i když jsem byl na půlnoční premiéře něco znamená.

plakát

Všemocný (2011) 

Je to něco novýho, něco úžasnýho, něco nepředstavitolnýho. TAKE IT! Jenže to, že to na tobě něco zanechá už člověk samozřejmě musí zjistit sám a nemusí to být moc cool- to platí pro NZT, a když to hezký bude- tak to platí pro Všemocný=80%. Hlavně mam vážně radost, když se objeví další film, ve kterym hlavního hrdinu představuje právě Bradley Cooper.

plakát

Občanský průkaz (2010) 

Já tohle období nezažil, ale i tak na mě filmy podobného rázu působí neuvěřitelnym způsobem. Koukal jsem na to s člověkem, který si tímto prošel a pocházel právě z Prahy a nejhorší na tom všem bylo, že mi tohle celé potvrdil, jako tehdejší skutečnost, která nebyla ojedinělou výjimkou, ale každodenní záležitostí. Síla charakteru byla k ničemu, fyzická už úplně zbytečná a slova neměla váhu. Jsem zkrátka rád, že žiju, kde žiju. Nejedná se samozřejmě jen o drama, ale i o komedii a i v tomto směru jsem byl spokojen.Neuvěřitelně se to přiblížilo filmu Pelíšky, a proto jasných 5*.

plakát

Cizinec (2010) 

I přes to, že to je Amerika až na půdu mě ten konec fakt překvapil. Asi proto tři místo dvou.

plakát

Fighter (2010) 

Větší happyend se najde těžko, ale k tomuhle filmu to asi patřilo neodmyslitelně. Celá ta rodina mě tak srala, že kdyby to neskončilo úžasně vyvedeně ve všech ohledech, asi bych se po dokoukání podřezal. Christian Bale si Oscara rozhodně zaslouží. Takhle se do role dokáže ponořit málo kdo. Povedených 80%.

plakát

Králova řeč (2010) 

Co k tomu říct. celkový tok filmu nenechal na pochybách, že se George VI. aspoň částečně zbaví svého problému s mluvou, ale zastíněno začátkem nejhoršího období, které naší zemi postihlo. Myslím, že všichni byli rádi, jen za ten "debilní" proslov. Smekám, geniální dílo.

plakát

Klikař Charlie (2007) 

Pobaví, neurazí, zažene nudu a člověk se i zasměje. Asi nic víc se od toho čekat nedalo. Takže spokojenost.