Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (34)

plakát

Pí a jeho život (2012) 

Původně jsem si od filmu moc nesliboval, nakonec jsem byl ale nesmírně překvapen. Začátek mi sice nepřišel kdovíjak zajímavý, nicméně s přibývajícími minutami to už je jenom lepší. Opravdu úžasný vizuální zážitek, o tom žádná, taky zajímavá, odlišná kultura, ale co mě opravdu povzbudilo k takovému hodnocení byly poměrně zajímavé myšlenky a tady se hodí vyzdvihnout konec, který se mi líbil hodně. K tomu zajímavý a poutavý dobrodružný příběh a i když se pětihvězdičkový pocit nedostavil, tak nejradši bych těch pět dal.

plakát

Věc: Počátek (2011) 

Není to úplně nuda, ale slepá místa se občas vyjeví, začátek mě opravdu nezaujal, byl jsem docela rád, že se brzo objevuje věc. Co se týče zhruba prostřední částí, tak občas to bylo na 60% a to díky momentům překvapení, kupodivu jsem se i trochu leknul, čemuž jsem moc předem nevěřil a efekt, kdo je člověk a kdo ne stále působil. Taky mě těšil fakt, že hlavní postava je vcelku schopná a neměl jsem pocity, že je dementní, nebo něco v tom smyslu. Co mě ale opravdu potěšilo byl konec, za ten bych dal v klidu i o nějakou hvězdičku navíc a taky mě to nalákalo se znova podívat na Carpenterovu Věc.

plakát

Sherlock Holmes: Hra stínů (2011) 

Zatímco jednička mě vážně překvapila a bylo to skoro na 5*, tak dvojka mě sice stále bavila, ale prostě bylo tam až moc soubojů a dalších akčních částí, což bylo trochu na škodu. Následný účinek je pak ten, že se divák může ztrácet v příběhu, který sám o sobě není vůbec špatný, takže tentokrát také 4*, ovšem s odřenýma ušima, očima a vůbec vším.

plakát

Cesta na tajuplný ostrov 2 (2012) 

Popravdě, na film jsem šel spíše z nudy a taky proto, že byl 3D a příběh jsem bral spíše jako takový "doplněk". Nicméně ostrov a různé 3D efekty byly docela dobře vyvedeny a v tomhle ohledu si nelze stěžovat. Co se týče hereckého obsazení, tak člověk bude možná i mírně překvapen, ale rozhodně nebude znechucen, ovšem Dwayne Jonhson mi tam moc nesedí, ale nijak zvlášť to filmu nezazlívám. Film táhne dolů především příběh, který je samozřejmě cílen spíše na rodiny, ale i tak mi prostě přišly některé scény dost divné, ovšem ten stejně za pár hodin okamžitě vypustíte. Takže 3/5 bude tak akorát.

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Ve velice zjednodušeném popisu se jedná o takové ochuzenější Pulp Fiction ve druhé světové. Nicméně neustále jsem se dobře bavil a na film opravdu jen tak nezapomenu a to například na některé scény, dialogy a další, ovšem 5* se mi zdá moc a proto jen čtyři, inu mohlo to být i lepší. A pochvalu si jistě zaslouží i zvolená hudba, takže spíše tak 4,5*.

plakát

Divočina (2006) 

Tak, aby se neřeklo, začnu klady - vypadá to pěkně a má to i pár světlých momentů, ale to stačí tak na jednu, dvě hvězdy maximálně. Jinak mi po celý film vadil dost chabý humor, těla zvířat vypadají prostě divně, had je tam víceméně navíc, plno věcí se děje jakoby mezitím, lev se chová dost divně a obecně z toho nemám dobrý dojem, takže opravdu ne.

plakát

Manituova bota (2001) 

Víceméně nejlepší německý film :)).

plakát

Město (2010) 

Když se podivím na jednotlivé stránky filmu, tak mám chuť dát i 5*, ale tak nějak prostě nemám ten "pětihvězdičkový" pocit, ale bavil jsem se opravdu skvěle.

plakát

Johnny English se vrací (2011) 

Rozhodně se jedná o skvělou ujetinu, u které se člověk opravdu zasměje. Líbily se mi poměrně originální žerty a nápady a rozhodně se jedná o lepší počin, než byla jednička, ale je to prostě na 7/10 a 4* tomu dát nemůžu.

plakát

Blade Runner (1982) 

Audiovizuálně je tento film naprosto fantastický, ale jinak mi přišel zmatený a tak nějak mi nesedl. Což ovšem vyrovnáváji některé dialogy a atmosféra. Na 5* to bohužel není.