Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný

Oblíbené filmy (8)

Strážci - Watchmen

Strážci - Watchmen (2009)

Watchmen je moje srdcová záležitost a jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec. Ve srovnání s jinými natočenými komiksy, kterých je dnes víc než dost, jsou Watchmen perla. Neskutečně originální hrdinové, v čele s Dr.Mannhatanem, vynikající hudba a v neposlední řadě skvělý příběh s brutálně vyladěným koncem mě už asi 6x přesvědčili o tom, že Watchmen je pecka. Ani déka filmu, kteryj se blíží 3 hodinám je pro mě přijatelná vzhledem k tomu, že čas letí více než bych si přál. Doporučuji všem milovníkům komiksů, superhrdinů ( Dr. Mannhatana nejde nemilovat ) a sci-fi. 100%.

Beowulf

Beowulf (2007)

Moje hodnocení Beowulfa asi nejspís vybočuje z řady. Ale rád bych upozornil, že jsem na filmu byl v 3D kině. Ale ne v těch širokoúhlých náhražkách, ale v Imaxu. Už to byl neskutečný zážitek. A představte si k tomu neskutečně silný příběh. Legenda, která mě dostávala od samotného začátku až do konce. Beowulf se zdá ze začátku jako namyšlený pohádkář ale později zjistíte že je vše jinak. Ne každému se může líbit, že je film animovaný, ale kdž to tak Zemeckis chtěl, má to mít. Mě to však jako vada na filmu rozhodně nepřišlo. Hudba k filmu byla také neskutečná a v neposlední řadě hlavní protivník, drak, byl neskutečný. Nikd jsem v žádném filmu neviděl lépe zpracovaného draka jako v Beowulfovi. A kdo by nechtěl vidět nahou Angelinu. 95%.

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

Zfilmovaný příběh o jedinečném člověku s obrovským srdcem. Jelikož jsem četl knížku, o to silnějši pro mne bylo, vidět vše v obraze. Neskutečné utrpení židů v koncentračních táborech a jeden z milionů, který se jim snažil pomoci a pomohl. Neuvěřitelně realisticky zfilmované a přesto černobíle. Asi nejsilnější filmový zážitek, spolu s pianistou, v mém životě. 100%.

U pokladny stál...

U pokladny stál... (1939)

U pokladny stál je pro mě nejlepší Burianova komedie, v jaké kdy hrál. V tomto filmu předvádí tak neskutečný výkon, že se mi nechce věřit, že tento humor herci nebyl vlastní, a byl to spíše tichý až mrzutý pán. Hlášek je ve filmu tolik, že nebudete vědět, kterou si dříve zapamtovat (jablon, cisterna, zuby, cubo). Prostě neskutečný nářez a skvělý příběh který se neskutečně krásně zamotá. A finální scéna s operací palce, to je legenda. 100%.

Panika v městečku

Panika v městečku (2009)

Panika je něco tak šíleného a relaxačního, že to nemá obdoby. Rozhodně je však zároven filmem pro určitého diváka. Rozhodně není pro diváky bavící se u Madagaskaru nebo Kamenáku. Tohle je prostě jiné. Musím uznat že v druhé půlce filmu už zabředává do nudy a mohl proto být klidně kratší. Ale ty postavičky, ten koncept, to je zábava sama o sobě. Pro náročného diváka. 80%.

Matrix

Matrix (1999)

Je pro mě těžké psát komentář k Matrixu. To je tak neskutečně dobrý, jedinečný a převratný film, že je to opravdu těžké. Bratři Wachowští přišli s neuvěřitelnou ideou, která dala úplně nový rozměr Sci-Fi. Počítače ovládající svět a pár zbylých přeživších bojujících v reálném světě i v tom kibernetickém. Matrix na mě udělal takový dojem, že si snad každý rok pustím. Skvělé Sci-Fi pro každého, kdo má alespon trochu fantazie. 100%.

District 9

District 9 (2009)

Jako velký fanda Sci-Fi jsem se rozplýval nad tímto počinem. Trochu jsem se bál onoho polovičního dokumentu,kde se prolínají "autentické" záběry s filmem,ale během první 1/4 hodiny jsem to přestal vnímat. Moc hezké zpracování a hlavně,propracovaná zápletka s hlavním hrdinou,nakaženým "mimozemšťanstvým" a hooodně otevřený konec. Velmi netrpělivě vyhlížím druhý díl,který doufám bude a nezklame. Nejen pro milovníky Sci-Fi.Za originalitu 95%.