Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (1 320)

plakát

Nech svět světem (2023) 

Ona ta šikana studií, směrem k tvůrcům má něco do sebe. Když pak člověk vidí, jak se rádoby umělec za kamerou 150 minut ukájí v sice hezkejch, ale naprosto zbytečnejch, děj neposouvajících obrázcích, nějakou tu korigující varovnou pravici, by mu nad sebou fakt přál. Tohle je materiál reálně na 80 minut. Navíc chování postav úplně mimo realitu, nelogičností víc jak vysoký na zahradě a wtf milostný čtyřúhelník už opravdu jak z jiného filmu. Těšil jsem se, ale bylo to trápení.

plakát

ONEMANSHOW: The Movie (2023) 

Docela zajímavě poskládané střípky skutečných událostí, s tunou scénáristické fikce, z pera stále asi nejspolehlivějšího tuzemského pisálka, pana Kolečka. Bez všech těch nesympatií až nenávisti k celému projektu, se reálně musí přiznat že filmařsky to vůbec není špatný. Naštěstí ne vůbec díky Kamilovi. "Uff", skutečně z něho nový Sasha Baron Cohen nebude. Celé se to dokáže tvářit profi jen díky dvojici Fehu - Kolečko, kteří si plně zaslouží každej ten "špinavej" dolar, vytaženej z kapes tvrdě makajících rodičů, nemorálních, ingorantských fracků bez špetky vkusu ( Ani sám egomaniak Kamil, snad nevěří tomu, že by na tu frašku, přišel do kina i někdo se zdravým rozumem ).  SPOILER: Fakt si jako myslí, že u někoho vzbudí soucit nebo dokonce obdiv za to, že celá ta ve "filmu" zobrazená šaráda vznikla proto, že se snažil vykoupit fotky svojí nevěry, a tím zachránit vztah s nějakou jakoby osudovou modelkou 😅? Snad je holka vychovaná líp, jak většina jeho sledujících. Protože tohle tomu slizáčkovi odpustit, to by si slečna Andrea pana Kamila skutečně zasloužila! 😔

plakát

Na ostří nože (1997) 

Takhle se točí souboj s grizzlym (mrk, mrk Leo 😉).

plakát

Black Panther: Wakanda nechť žije (2022) 

Hodně aktuální téma ohledně mocenských bojů, spojenectví a toho, kdo a kdy je v právu. Konečně mám v marvelovce pocit, že to proč se bojuje a histerčí není jen malicherností skupinky egomaniaků. Zakomponování smrti hlavního představitele citlivé a decentní, až anti-marvelovské. Režie se stále snaží přicházet s něčím novým, a to až tak šikovně, že má člověk pocit, jako by ani nemohl napoprvé všechno pochytit  a ocenit (potenciál opakovaného shlédnutí). Co se týče postav, tak Wakanďané fungují spíš jako celek, než aby to nějak extra táhla Shuri. Ale dobrý. Každopádně Talocani a jejich svět za mě válcuje Cameronovi modráky na všech frontách. Jde z nich strach, obdiv i pochopení jejich odhodlání (ne jako pacifistický poserové v Avataru) + všechno zahalené do až pohádkového tajemna. Všechny ty podvodní aztéky, prohánějícíse na zádech velryb a kosatek má navíc pod palcem Namor. Asi ten největší "záporáckej" frajer od dob Lokiho. Od prvního představení, za dunivě znepokojivých tónů, přes mystický příběh své existence, až po anti-Putinovské řešení válečného napětí... tenhle hoch, ač pro své okřídlené kotníčky a zelené trenýrky mohl dopadnout hodně tvrdě, nakonec je to nejlepší na celé druhé Wakandě.

plakát

M3GAN (2022) 

M3gan se drží příliš zpátky. Ať už z jakéhokoli důvodu, je to ohromná škoda. Protože samotná panenka je ukrutně děsivá kurva. Z každého jejího odmítnutí povelu či strojově trhavého pohybu, skutečně běhá mráz po zádech. Druhý díl "R" a pořádně to rozjet. Lepší stroj na zabíjení tu nebyl od "i Will back!".

plakát

Americká nakládačka (2020) 

Úvod z fiktivních dob minulých správně střelenej, ba co víc, i vtipnej. Dalo by se ale říct, že pointou - pádem do láku od okurek, končí veškerá zábava. Přitom potenciál v podobě střetu 130 let starého žida s dnešní vega/homo/ublíženou kulturou by byl.

plakát

Okja (2017) 

Brát se to seriózně, pak nemám problém. Ale nesourodý mix korejské grotesky (otřesně nepasující hudební doprovod akčních scén) a převážný tón v závěru mi nedovolili si užit pořádně ani jedno 😏. Do toho snad prvně tragicky přehrávající Gyllenhaal (ne! Opravdu není jednoduchý trefit tu hranu pitvoření “ala Jack Sparow“).

plakát

Starosta Kingstownu (2021) (seriál) 

Au... tak takovej konec jsem teda od Sheridana nečekal 🤭. Jak jen to ten chlap dělá... všechno je tak uvěřitelný, jako by si to sám prožil. Spletenec křehkých vztahů všemožných gangů, útvarů Policie, federálních agentur a v tom všem geniálně pobíhá starosta s tváří Jeremyho Rennera. Náběh na druhou řadu, ale dost zbytečný. Mohlo se všechno vyřešit hned. Sheridam má tolik materiálu po šuplících, ze není potřeba nutně natahovat úspěšný projekty.

plakát

Benedetta (2021) 

Virginii Efira, ta co hraje cca 20-ti letou hlavní hrdinku..., že je jí ve skutečnosti 45 let? Tomu teprve říkám zázrak 😇.

plakát

Vlčí lov (2022) 

Vidět to jako malej nevycválanej úchyláček, stalo by se to modlou a těžce tajným kontrabandem při každým přespávacím večeru u kámošů. Dneska už nestačí jen nějak a někdy utrhnout ruku a umlátit s ní padoucha. Chce to I trošku toho řemeslnýho umu, aby to fungovalo. To se tu bohužel neděje 😏. Masakr řádnej, ale kupenej na sebe tak bezmyšlenkovitě, že i ty hezky prakticky dělaný prasárny po chvíli začnou nudit.