Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Dobyvatelé ztracené archy

Dobyvatelé ztracené archy (1981)

Haha, vycházím z kina a nadšení, které jsem díky tomuhle filmu prožila přetrvává dlouhých dvacet let. Postupem času se u nás promítá čím dál tím více filmů, různé kvality, různých žánrů a už není tak jednoduché hodnotit, protože konkurence je obrovská, ale tehdy za totáče to byla prostě pecka, po nekonečně dokola promítaných Máyovkách a Angelikách je tady něco úplně jiného.... Indiana je moje snad nejoblíbenější filmová postava, možná díky tomu jménu, ohozu nebo podobě v podání Harrisona Forda a díky dětskému věku, ve kterém jsem ho viděla. Bylo to vtipné, napínavé, strašidelné a hrozně rychle to ubíhalo a ta scéna kdy Indy prohodí " Jdi do prdele..." nemá pro mě obdoby.

Zrůda

Zrůda (2003)

Viděla jsem upoutávku na Zrůdu v televizi a proměna Charlize mi nedalala spát a já se co nejdříve vydala do kina. Souhlasím s tvrzením, že od dob Zuřícího býka/DeNiro/ je to ta nejlepší herecká proměna, kterou můžete na plátnech kin vidět. Charlize hrála tak bravůrně, že bych ji snad chtěla vidět jen v podobně laděných postavách. Aileen mě bylo svým způsobem líto, byla to jen nešťastná osoba, která by udělala všechno pro to, aby mohla svůj život změnit, proslunit a žít konečně tak jako většina z nás. Jen na to nechtěla být sama a láska ve kterou bezmezně věřila se jí stala osudnou, velký podíl na tom mělo jistě také nešťastné dětství, škoda, že neměla větší štěstí na lidi.Zrůda v ní tak byla silnější než lidské svědomí.

Americký zločin

Americký zločin (2007)

Je vůbec něco podobného možné? Byla jsem doslova paralyzovaná a měla strach se pohnout. Na příběh, který se kdysi odehrál nikdy nezapomenu, nechci zavírat oči před podobnými věcmi. Když beru v potaz kolik lidí bylo svědkem toho všeho, co se v tom domě odehrávalo a nikdo neudělal nic pro to, aby zabránil tomu, co se nakonec stalo- mi rozum nebere. Měli snad strach? Věřím, že její sestra ano, ale i tak se dá těžko uvěřit tomu, jak se člověk lehce nechá ovlivnit a vtáhnou do nečeho co je tak zrůdné a škojující.Vynikající film s ještě lepšími herci, Ellen Page je velký talent a Catherine Keerner hraje naprosto bravůrně, doopravdy ji nenávidíte. A vy rodičové, nikdy nenchávejte děti lidem, které téměř neznáte.

Hlas moře

Hlas moře (2004)

Filmy podle skutečných událostí mají svojí sílu a mnohdy i tíhu. Příběh člověka, který po tolika letech utrpení neztratil svou pravou, krásnou tvář je dojímavá, není sice dne, kdy by nepomyslel na to jedno jediné, ale přesto umí rozdávat úsměvy lidem kolem sebe. Některá přátelství trvají až za hrob a já jsem ráda, že Ramón měl to štěstí-něco podobného zažít.Bude to znít jako klišé-ale člověk si při sledování podobných osudů uvědomí jak je někdy zbytečně nespokojený.

Cena za něžnost

Cena za něžnost (1983)

Z tohohle filmu mám husí kůži. Je tak krásně natočený, čistě a citlivě někdy vtipně jindy dojemně, je to tak obyčejné až je to KRÁSNÉ. Každá z postav má něco do sebe, ale bylo by to tak, kdyby hlavní hrdiny hrál někdo jiný? Ano, bylo, ale já jsem ráda, že to jiné není. A moc ráda si u něj zase někdy popláču.

Ve jménu otce

Ve jménu otce (1993)

Zbožňuju tenhle film. Neviděla jsem zase tak hodně snímků s problematikou IRA, ale tenhle mi uvízl v paměti. Znovu jsem ho viděla asi po deseti letech a to nadšení pořád přetrvává. Podobné příběhy se dějí nejen v IRA, ale kdekoliv na světě v jakékoliv době. Obdivuhodné jak byl otec Pete Pstlethwaite silný a nikdy nepřestal bojovat za svobodu.... za život. Daniel Day Lewis byl úžasný-skvělě zahrál bezstarostného mladíka, lehkovážného i vystrašeného vyšetřovaného a nakonec milujícího syna, který otcovu snahu nepromarnil. Výborná a věrohodná byla Emma Thomson . Ustřední píseň IN THE NAME OF FATHER, kterou složil a zapěl Gavin Friday s Bonem byla taky nezapomenutelná.

Vlasy

Vlasy (1979)

Je tady moje nejoblíbenější filmová scéna a to když Treat Williams začíná zpívat song - I Got Life a následně to pořádně rozjede na stole. Má to grády.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Z kina jsem odcházela docela rozčarovaná, ale pořád jsem to nemohla dostat z hlavy. Celou dobu se mi líbila hudba, která temnou atmosféru Gothamu úžasně podbarvolala, takže docela nechápu kritické názory na tenhle soudrack. Nejvíce se mi však učarovaly herecké výkony a některé scény s dialogy se mi z hlavy určitě nevypaří. A že to jsou hlavně Ty s JOKEREM mi asi neuvěříte, ale je to tak. Chachachicho.Mile mě překvapili Bale, Eckhart, Caine i Maggie, jako by všichni hráli hlavní role. Komiksu moc nerozumím, ale mě se právě líbily ty komiksové triky, které byly na pomezí reálna a taková realita by byla určitě hodně zajímavá.Pro mě nepřekonatelný Batman a já doufám, že Nolan opět překvapí a přichystá nám další podobný nášup.

Bosé nohy v parku

Bosé nohy v parku (1967)

Jane Fondovou jinak nemusím, ale v tomhle filmu si ji prostě zamilujete. Hraje výborně- je roztomilá, střelená, zamilovaná, prostě správná novomanželka, která se dobře doplňuje se svým střízlivým manželem, který vždy stojí pevně nohama na zemi a není pro žádnou střeštěnost. A je zde jednoduché téma, které nás provází celým filmem, téměř komorní příběh se spoustou vtipných situací a příjemným zpestřením v podobě Fondovic matky a pana souseda. Dle mého nadčasový snímek, který rozhodně pobaví a občas i překvapí.A doufám, že mě nikdy neomrzí.

Dospívání po americku

Dospívání po americku (1993)

Tak tenhle skvost jsem viděla až letos. De Nira zbožňuju a to co předvedl tady byl nadlidský výkon. Z naoko hodného otčíma se stává stále větší a větší agresor. Hrozně se mi líbila scéna, kdy všichni večeří a De Niro tam popisuje- jak by to někomu nandal a člověk zírá s pusou dokořán a je mu líto, že tenhle pan herec nám pomalu ale jistě stárne. DiCaprio je obrovský talent, byl už tehdy a doufám, že ještě dlouho bude.