Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Fantasy

Recenze (187)

plakát

Vzpomínky (2006) 

Ačkoli se mi film velice líbil a byl jsem mile překvapen, v závěru jsem byl zklamán odklonem od logiky a upuštění od hezky propracované nezměnitelnosti minulosti.

plakát

30 minut po půlnoci (2012) 

Tohle je doposud jediný, ale opravdu jediný film, kde se vojáci speciálních jednotek chovají jako vojáci speciálních jednotek a ne jako směšní idioti z akčního válečného trháku.

plakát

Jiná země (2011) 

Jako amatérského astronoma mě film uchvátil a nedovolil mi nepřemýšlet nad miliónem věcí celou délku filmu a několik násobků jeho délky poté. A i když je zde nespočet otazníků a nelogičností, tvůrci si s námětem poradili výborně. Jak dramatická, tak sci-fi stránka příběhu je perfektní a velice poutavá. Melancholické dumání nad životními chybami a možností "lepší" zrcadlové reality či úvaha nad tím, proč zrovna naše Země by měla být Země 1... skvělé! A přesto, že nesnáším vleklé filmy, do tohoto díla se ona mírná roztáhlost nadmíru hodila. Milé překvapení.

plakát

Kazatel (2011) 

Ač jsem tomu nechtěl věřit, světlo světa spatřil ještě větší shit než Legie. Od začátku do konce nuda. Ani trocha napětí, strachu nebo zajímavé akce. O nějakém hlubším smyslu, či snad myšlence nemůže být ani řeč. Na celém filmu se mi líbil jediný, asi čtyřsekundový detailní záběr na krásnou tvář Lily Collins v závěru. To byl nejspíš vrchol celého filmu.

plakát

Strom života (2011) 

Jako přírodovědný dokument velice pěkné. Také jako poetický úlet je to celkem v pohodě. Ale jako film se mi to hodnotí velice špatně a měl jsem co dělat, abych u toho vydržel do konce.

plakát

Černá hodina (2011) 

Tak to byla panečku jízda na housenkové dráze. Chvilku jsem byl dole z toho paskvilu, co jsem viděl, pak mírně nahoru a malá naděje něčeho lepšího... ne nic, takže zase dolů. A takhle celých těch, naštěstí krátkých, 89 minut. Jakmile se ve filmu objeví kráva, která furt jenom ječí, je blbá jak troky a pořád jenom: "Já nemůžu! Nezvládnu to!", tak přecházím z módu DÍVÁM SE NA FILM do módu SMÍCH, ANEB KOLIK SRAČEK TAM JEŠTĚ ASI UVIDÍM? Chtěl jsem tomu dát za dva, ale ta smska, která se protlačila přes veškerou nefunkčnost všeho až pod vodu do uzavřené ocelové konzervy, ta mě tak roztrhala, že snižuju na jednu ubohou hvězdu. Byla by z toho skvělá reklama na mobilního operátora, protože tohle zmákne málokterý.

plakát

Avengers (2012) 

Absolutní bomba! Pro mě obrovské překvapení letošního roku. Film předčil má očekávání ve všech ohledech. Nevzpomínám si, kdy jsem se naposled smál, až mi slzy tekly. Ale při sledování Avengers to bylo určitě více než jednou. Nedokázal jsem pochopit, jak může být "závěrečná" bitva tak dlouhá a při tom každou vteřinou neskutečně nadupaná podívaná. A to, jak se tvůrcům povedlo zajistit, aby si všichni ti fešáci dali přes hubu i navzájem aniž by to nebylo divné vzhledem k ději, jelikož jsou na jedné "lodi", to je mi záhadou. A tak dále a tak dále samé hýření superlativy, jelikož vytknout nemůžu opravdu nic. Přemýšlím, že na to zajdu znovu.

plakát

Hněv Titánů (2012) 

První polovina spíše připomínala předčítání rodokmenu Kronova pokolení. "Bratře!" "Bratře!" "Otče!" "Synu!" "Bratře mého otce!" "Synu bratra mého otce!" a pořád dokola... Tohle přece zná každé malé dítě, kdo s kým tenkrát na Olympu. Koho to zajímá? Nebýt pěkné vizuální stránky, tak bych hodně litoval, že jsem do toho kina vůbec lezl. Takhle lituju jenom trochu.

plakát

Hugo a jeho velký objev (2011) 

Hned první minuty mě tak silně vtáhly do atmosféry meziválnečné Paříže, že jsem celé dvě hodiny skoro ani nevěděl, že sedím v kině. Prostředí a lidé v něm jsou úžasní, hlavní postavy více než výborné, kamera okouzlující... Jediné co mě mrzelo, že Jude Law nedostal více prostoru, jelikož i přes tak malý prostor, ve kterém se nám ukázal byl pro mne nejlepší postavou filmu.

plakát

Pouštní štít (2008) odpad!

Škoda, že je to akční film a ne komedie. To bych dal určitě čtyři hvězdičky, protože takhle jsem se už dlouho nezasmál. To snad ani není možné, že někdo dokáže zplodit takovou hrůzu. Nebudu chrlit negativa, protože to bych se upsal k smrti. Pokud se chcete zasmát trapným kecům, vojenské stránce filmu nebo efektnímu střihu, vřele doporučuju. Pokud se však chcete podívat na válečný film z války v zálivu, tak se tomuhle paskvilu zdaleka vyhněte!