Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie
  • Dokumentární

Recenze (50)

plakát

Labyrint (2015) (seriál) 

Jiří Strach tyhle mystery krimi prostě umí, jenom škoda, že nepoužil třídílný formát jako u Ďáblovi lsti či Ztracené brány. Na můj vkus byl děj příliš roztahaný a spousta děje nebyla k samotné příběhové lince vůbec potřeba.

plakát

Noční recepční (2016) (seriál) 

Výborná minisérie, žánrově a aktuálností zvolená víc než dobře, velmi kvalitní herecké obsazení, které svými výkony rozhodně nezklamalo, hlavně Tom Hiddleston mě velmi překvapil. Atmosféra dobrá, škoda jen, že nebylo více akce a samotný konec zapeklitější, ale i tak tleskám. Za mě 85%.

plakát

Boj o těžkou vodu (2015) (seriál) 

Výborná norská minisérie zachycující průběh operace Telemark, výborné výkony herců, skvělé prostředí i atmosféra a především oceňuji velmi věrné kopírování historie a držení se faktů. Pro samotný děj je důležité i držení se pouze podstatných dějových linek bez přeskakování úplně mimo. Seveřané prostě umějí, pro mě velice ukázkově zpracovaná i natočena minisérie z WWII o vývoji atomové bomby v Německu, výroby těžké vody v Hydro a o práci a osudech skupiny Tetřev/Vlaštovka. 90%

plakát

Dallas 63 (2016) (seriál) 

První série se povedla, zajímavý námět na cestování zpět v čase. Jenom bych uvítal méně romantické linky i když pohled na Sarah Gadon je parádní a více se zaměřit na samotné dění kolem atentátu. Kdo očekává řešení konspiračních teorií a možné jejich vysvětlení bude zklamán, bohužel jsem také více očekával podobnou dějovou linku jako v JFK od Olivera Stonea. První série 75%.

plakát

Room (2015) 

Výborný a velmi silný film, vůbec mě nepřekvapilo, že tento měl 4 nominace na Oscara a Brie Larson ho i získala. Její herecký výkon byl brilantní a Jacob Tremblay byl snad ještě lepší. První polovinu filmu jsem doslova hltal minutu po minutě a netrpělivě čekal co se stane. Po té jsem čekal zvolnění, nicméně nestalo se tak, parádní monology malého Jacka i pokračování děje. Za mě 90%. Mohu jen a pouze doporučit.

plakát

Mokřina (2014) 

Jeden z nejlepších filmů v žánru Krimi co jsem kdy viděl, výborné herecké výkony, celej film se nese a pracuje s temnou atmosférou, která mi značně připomínala True Detective nebo Memories of Murder. Záběry kamery, obzvláště ty letecké byly příjemnym zpestřenim a byly na vysoké úrovni. Celkově byl pro mě tento film překvapením a mohu vřele doporučit.

plakát

1944: Přinuceni k boji (2015) 

Taková lehká Talvisota z Estonska, jinak velmi dobře natočený film o tom jak bylo Pobaltí v kleštích Hitlera a Stalina. Protiválečná rétorika z tohoto filmu přímo čiší, možná kdyby byl film o něco málo delší sdělil by opravdu to co chtěl a měl. Klíčovou otázkou filmu je, kdo byl na správné straně? SS Estonci nebo Rudí Estonci? Něco málo tomu chybělo, každopádně film z Pobaltí velmi překvapil. 65%.

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

Film, který jediný co má za úkol je příprava na "velké finále". Film je sám sobě o ničem, nic se neděje a ještě k tomu má dvě hodiny. Jediné o čem film vypovídá je fakt, že nejde dělat revoluci bez symbolu a že média hýbou světem, na závěr menší akce a to je vše za dvě hodiny. Jednoduše řečeno, nulový obsah vložen do dvou hodin odehrávající se v nadstandartních kulisách nic víc. 45%

plakát

John Wick (2014) 

Velmi vydařená žánrovka, výborná kamera, k tomu John má smysl i pro logiku věci a zvládá i přebíjet zbraně a nejede obvyklý tupý fullout. Film měl výborný spád a o čistou akci nebyla nouze. Když k tomu přihodím pár velmi zábavných hlášek, o které se primárně staral Lance Reddick jako epesní recepční hotelu Continental, tak se dohromady jedná o velmi zdařelé dílo u kterého jsem v kině nelitoval ani času ani peněz. 80%

plakát

Želvy Ninja (2014) 

Nevim no, scénář uplně o ničem, nejlepší na celém 3D v IMAXu byla jeho úvodní animace, letící pneumatika a zadek Megan Fox, jinak 3D nijak neoslnilo. Fichtner a Whoopi si vystřihli epizodní roličky o ničem, Megan hrála neuvěřitelně přitroublou April O'neil, u rádoby vtipných explicitních hlášek se smály rodiče a děti jenom nechápavě koukaly a kde vzal Donatello svojí optiku už vůbec netušim. Nicmoc jsem od tohoto filmu nečekal, ale skutečnost byla ještě horší než očekávání. 45%