Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (129)

plakát

Bůh žehnej Americe (2011) 

V první polovině tomu nechybí šmrnc, zábavnost a bezhlavé střílení kdejakých budižkničemů a holomků, na které sme se všichni tolik těšili. Postupně začíná přecházet komedialita v ono behaviorální poselství a občas až filosofické tlachaní, které se překvapivě dalo zkousnout. (ač mě místy ta malá všeználka lezla krkem) Odpočinkový film na večer či jako jednohubka před spaním neurazí, přidávám za konec, ale přesto pouze 3*.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Každý srovnává, každý bude. Je to pecka, pořádný záporák, brilatní hudba (Zimmer prostě vždycky ví, jak na to) a kamera, batman válí, tuna akce... dostanete přesně to, co byste dostat od završení triologie měli a normálně byste byli na výsost spokojeni. ALE... Temný rytíř je jen jeden :) Žádná otevřená pusa se nekonala, pár omletých klišé, mezi kterými dříve tak úspěšně kličkoval, Nolana tvrdě sráží k zemi. Občas nedotáhnuté postavy a zakončení jejich osudů akorát otravují na mysli (Kam se poděl Joker - bez sebemenší zmíňky, Bane a jeho 2vteřinový odchod? Robina nekomentuju...) stejně jako fakt, že Bruce Wayne je Batman ví snad už půlka města a až příliš mnoho scén s maskovaným hrdinou se odehrává nepochopitelně ve dne, kde celé poselství netopýrů, alias nočních tvorů, ztrácí smysl. Stále ale za tu nesmírnou epičnost lepší 4*, laťka byla, bohužel, moc vysoko a kult, který Nolan z Batmana vytvořil, se bude jen těžko překonávat...

plakát

Strážci - Watchmen (2009) 

Zase ten Snyder, člověk nikdy neví co čekat. Extrémně dlouhá stopáž a flashbacky rádoby napomáhající divákovi se vžít do role a pochopit situaci jsou až na obtíž. V prvních pasážích upoutá zkaženost a nemoralita jednotlivých postav, postupem času film skrz flashbacky začne lehce upadat a i po nich přestává mít krom Komedianta co nabídnout a dostáváme se k opravdu podivnému vyústění v závěru. Přesto za originalitu něco mezi 4 a 5 hvězdami. Takovou parádu jako předvádí Komediant prostě jinde neuvidíte :)

plakát

Neuvěřitelný Hulk (2008) 

Prvního, koho by měl Hulk nakopat, by měl být scénárista. Je to vůbec možné aneb jak může film s obrovským potenciálem a skvělým hereckým obsazením skončit s naprosto přímočarou a nudnou zápletkou a rádoby megaakcí. Všechno špatně. Až na Nortona. To je frajer, Avengers by mohli bývali být ještě o píď lepší.

plakát

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011) 

Jelikož jsem vyhrál lístky na 3D projekci, tak jsem se uráčil do kina dostavit a dostal jsem přesně to, co jsem očekával. Nudnou šeď, kterou se Depp marně svými hereckými kousky snaží přes dvě hodiny vytáhnout výše, než si zaslouží. Obvyklá klišé střídají snad ještě kllišovitější milostné minizápletky (bibložrout a mořská panna - to jako vážně?) a nudné, celkově špatné postavy. Klasicky potěší hudba Zimmera a komičnost Deppa, střed.

plakát

Muži v offsidu (1931) 

Poprvé viděno s mírným nadšením, podruhé již po přečtení naprosto výtečné knižní předlohy, která slupne tohle usedlé filmové zpracování jako malinu.

plakát

Tři (2005) 

Ten konec? Chtelo se mi zvracet...(Ostatne lepsi pocit se nedostavil behem celeho filmu...)

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Hmm, na dvě a půl hodiny stopáže se toho tam opravdu málo dělo, celková atmosféra do které je Harry již pár dílů stylizovaný potěší, ale prozatím za 3*, možná dohromady jako jeden film s druhou částí to bude působit kompaktněji a zvednu to :)