Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (77)

plakát

Hra na oliheň: Výzva (2023) (pořad) 

Asi takhle. Podívejte se na YouTube na video od MrBeast, který také udělal adaptaci hry. Akorát mu stačilo video o délce 25 minut. Zkrátka, tohle mě nějak neoslovilo.

plakát

O mrtvých jen dobře (1985) (TV film) 

Souhlas s uživatelem slunicko2. Na podobných filmech sleduji zejména to, jak vypadalo okolí. Zmar, špína a nekulturnost prostředí. Vesnice v naprosto příšerném stavu. Každý ví o každém všechno, to vše korunováno množstvím laciného alkoholu. Jinak naprosto průměrná detektivka z té doby, kde nelze čekat žádné překvapení. Je vidět, že peněz na výrobu nebylo mnoho.

plakát

Star Trek: Discovery (2017) (seriál) 

Vím, že řada fanoušků Star Treku nemé tenhle seriál ráda. Mě osobně nevadí, je tam řada nových myšlenek. Rozjezd chvíli trvá, ale první dvě série jsou dle mého velmi dobré. Sice to není ten klasický Star trek, ale zase to bylo jiné. Bohužel, s každým dalším pokračováním jsem měl problémy orientovat se v tom, co, kde a kdy se vlastně děje. Bohužel, tvůrci to pak dost překombinovali, což snižuje zážitek.

plakát

Star Trek: Podivné nové světy (2022) (seriál) 

Klasický Star Trek v novém podání. ST Discovery mi nijak nevadila, ale tohle je lepší. Uvidíme jak dlouho se povede držet laťku.

plakát

Tatra kolem světa 2 (2020) (seriál) 

Projekt Tatra kolem světa 2 jsem zaznamenal až s časovým odstupem, když jsem si přečetl několik článků, které popisovaly problémy, které projekt (a hlavně jeho vedení) potkaly. O původní Tatře kolem světa z let 1987 - 1990 jsem neměl tušení. Ze zvědavosti jsem se podíval alespoň na 1. sérii. Je to spíše návod "jak to nedělat". Filmařsky není seriál dobře zvládnutý, provází jej řada prázdných (a dlouhých) frází a nekvalitní zvuk. Bohužel to ale není "expedice", ale video z cestování hotelbusem. Sorry, ale pokud nabízím svezení Tatrou upravenou na spaní, přičemž lidé tam jezdí na 2-3 týdny, tak to není expedice, ale cestovka, kterých je celá řada. Zajímavá je také reakce na koronavir. Ano, viděno zpětně si můžeme myslet, že se řada věcí dala dělat jinak, nicméně nelze se zbavit dojmu, že vedení projektu situaci těžce podcenilo a zlehčovalo. 1. série je zejména o (bezcílném) cestování po prázdném Turecku a Íránu. Pár zajímavých okamžiků nabízí pouze cestování po Íránu, bohužel opětovně kvůli přístupu vedení projektu.  Írán začíná policejním zadržením (fakt není dobré vypouštět dron tam, odkud vás policie předtím vyhodila), a končí útěkem (doslova) ze země kvůli neprodloužení víz. Ne, tohle tvůrci nezvládli na různých frontách. Pokud chcete vidět zajímavý cestopis, je jich celá řada. Pokud chcete vidět zajímavý dokument, je jich také celá řada. Ale tohle není ani jedno.

plakát

Útok dvojhlavého žraloka (2012) odpad!

Špatní herci, špatné triky, ale spousta silikonu. Kdyby vynechali scény se žralokem a místo toho tam začali souložit, mohl z toho být slušně průměrný pornofilm.

plakát

Neklid (2011) 

Film stojí jen a pouze na výkonech ústřední dvojice, což je docela málo. Příběh je sice krásný (skoro jsem uronil slzu), ale je taktéž velmi klišoidní a ničím výrazným zajímavý. Film se hodí tehdy, jestliže chcete strávit romantický večer s přítelkyní. Pokud hledáte něco víc, hledejte jinde.

plakát

Píseční žraloci (2011) (TV film) odpad!

Opět jsem porušil své předsevzetí a podíval se na další film se slovem "shark" v názvu. A opět jsem byl potrestán špatnými triky, tupým scénářem a nulovými hereckými vyýkony. Btw žraloka plavajícího v písku jsem zatím ještě neviděl.

plakát

Superžralok (2011) odpad!

Musím si dát závazek, že se už nebudu dívat na filmy se slovem "shark" v názvu. Vedle chodícího žraloka byl chodící tank ještě zábavný. To, že produkce neměla neměla ani na pořádné uniformy, že na ponorce chyběl výkonný důstojník a že v letadlo se po každém záběru změnilo v jiné (z F/A-18 na letišti se stala F-15 při startu a z té zase F-16 v letu) mě už ani moc nepřekvapilo. A vykrádačka Pobřežní hlídky? Nad tím jsem už vypnul mozek.

plakát

Alien Armageddon (2011) odpad!

Kdyby hodnotícím kritériem byla velikost povýstřelových plamenů a trapnost triků a kostýmů, dostal by tento film pět hvězdiček.