Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Stranger Things

Stranger Things (2016)

Máme za sebou první sérii Stranger Things, do které jsem šel jako do neznáma. Z těch osmi dílů první řady, jsem mile překvapený. El si mě dostala téměř ihned. Ať chcete, nebo ne, tak tahle sympatická malá slečna, s psychickými schopnostmi si Vás podmaní. Seriál se odehrává ve druhé polovině 20.století a je skvělé, že i do této doby, se dají zařadit věci, jakou jsou nadpřirozeno, druhý svět a jiné vychytávky. Je to zároveň seriál o přátelství, mezi určitou skupinou. Bude mi potěšením, počkat si na season 2, která by mohla vyjít v letošním roce 2017. U první řady, je krásně vidět jak na Vás ze začátku vlétne, poté zvolní a postupně graduje. Určitě si pro fanouška fantasy,sci-fi žánru stojí za to, udělat si čas, na seriál bratrů Dufferových.

Zaklínač

Zaklínač (2019)

Za jeden den, jako pomalu každý druhý, jsem dal všech, 8 epizod. Někdo nadává na Calanthé, někdo na prolínající se dějové linky z jiných dob, někdo tam a někdo zase tam to. Za mě, je Cavill pro roli Geralta, plus. Zaklínač, by neměl projevovat emoce a Cavill, jako herec, není emotivní typ a s touto rolí, se sžil velmi dobře. Jsem fanoušek, jak herní série, tak té knižní. Nesrovnalosti jsou patrné všem, co četli knihy. Ale nic není dokonalé a nikdy v ničem, nedostaneme na detail přesně to, co každý požadujeme, ačkoliv každý jsme jiný. Každému z nás, něco nesedí a naopak něco nevadí. Já říkám, že na první sérii, jsem se těšil již velmi dlouho. Nenudil jsem se u žádné, z epizod, ani u pasáží, kde se více mluví, než koná. Pár postav, mi bylo připomenuto a já nechci hodnotit jednotlivé postavy, jak vypadají, co by měly dělat, a tak dále a dále.. Není lehké natočit něco podle knih, her, předchozích adaptací a za mě, se volilo odvážně a těším se, co nám přinese druhá řada, která by měla být na Netflixu, ve druhé polovině, roku 2020. Calanthé, za mě nedůvěřivá, tvrdohlavá, se smyslem, padnout za svou rodinu. Yen.. Ačkoliv představitelka je vážně půvabná a myslím si, že hraje postavu dobře, tak si na ni mnoho lidí stěžuje, včetně portálů, jako Edna. Jasně, kritici jsou a budou. Mně nevadí, přináší do seriálu své kouzlo. Stěžovat si můžeme ale natočeno, je to celkem kvalitně a kdybych měl procentuálně hodnotit první sérii, zvolil bych hodnocení, mezi 75-80%.

Gotham

Gotham (2014)

Gotham je zvráceným a nejzkorumpovanějším městem. Dějí se tu věci, které by se nikde na světě dít neměly. Koho baví filmy o Batmanovi, tak tady si přijde na své. Seriál má svou potemnělou atmosféru. Nechybí mafiánský pohled na svět. Město ovládá mafie, která je v pozadí a v popředí jsou zkorumpovaní politici. Takže Gotham vlastně funguje na principu dnešního světa. Ono to tak ovšem bylo asi vždy. Věci se tu dějí pohledem komisaře Gordona, který je oblíbencem mladého Bruce Wayna, kterému v pilotním díle zastřelí rodiče, což Ti, kteří sledují filmy o Batmanovi již dávno ví. Jde tu o moc. Všichni chtějí vládnout Gothamu, popřípadě Arkhamu. Každý díl, řeší jiný případ, boj o moc a právo v podání Gordona. První série, se vyvíjí velmi nadějně.

Případy 1. oddělení

Případy 1. oddělení (2014)

Je to vynikající hlavně v tom, že se zde řeší případy tak, jak se skutečně řeší. Nechybí mi tu žádný geniální Horacio a podobní. Ondřej Vetchý, jako vedoucí vyšetřování, Bolek Polívka jako zkušený a ostřílený kriminalista, který svými zkušenostmi přispívá jak jen to jde. Míra Vladyka opět v nejkomičtější roli, abychom neřešili jen Ty vraždy, znásilnění a tak dále, ale také abychom dostali trochu vtipu a zasmáli se. Miroslav Hanuš, jako ne zrovna oblíbený šéf kriminalistického týmu, který hodně věcí hlavně ku svému prospěchu. Blažek a Strach, působící, jako takový malý dvoučlenný tým, co se snaží rozlousknout závažné případy, které se v Praze a jejím okolí děly. Je to smutné, co lidé dělají, ať už kvůli svému prospěchu, nebo protože je k tomu někdo donutí, když už není jiná možnost. Například sám stát. Český seriál, který opravdu stojí za to, shlédnout a uvědomit si několik věcí. Vyvarovat se jich nebo si dát pozor na to, co děláme, nebo druzí dělají.

Vikingové

Vikingové (2013)

Travis Fimmel, který ztvárňuje krále Ragnara Lothbroka, v seriálu Vikings. Tahle postava, je drsná a velice cílevědomá. Ovšem Ragnar, je velmi charismatický, inteligentní a vynalézavý vládce. Dokáže vymyslet jak past, na protivníka, tak důmyslně přechytračit své nepřátele. Vikingové Ragnara následují, a pro jeho úspěchy ho zbožňují. Lothbrokův zevnějšek, je velmi propracovaný. Nelze přehlédnout modré oči a potetovanou lebku. Ragnar má několik synů. Jeho nejstarším potomkem, je Björn Ironside, další velmi oblíbená postava. Nesmím opomenout ani Björnovu matku, Lagerthu, kterou ztvárňuje, překrásná herečka, Katheryn Winnick.

Banshee

Banshee (2013)

Není to borec co každého zkosí, je to jen borec co tomu dodává říz. Banshee jako takové je maloměsto, ve kterém se děje vše, a to, že se tam připletli 2 občané, co prchají před minulostí a rány byly znovu otevřeny je tou nejvýraznější pointou. Směs situací a momentů libých i nelibých, divák si najde vždy něco (většinu) co ho bude bavit a na co se těší v průběhu každého dílu nejvíc. Mě baví Proctor a jeho drsňácký pohled na Banshee jako takové. Druhá série? Jednoznačně 5 hvězd!

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Jak bych měl okomentovat můj nejoblíbenější seriál? Čtu i knihy z této neobyčejně výjimečné fantasy "Hry." V tomto seriálu, si mé sympatie naplno získal herec Peter Dinklage, v roli Tyriona Lannistera. Každý díl je něčím zvláštní, a proto se těším na každý další díl, sérii. Líbí se mi, že režiséři neplýtvají pojmem fantasy. Toho je tam přiměřeně akorát, a to je dobře, jelikož to hodně ať už filmům, nebo seriálům mnohokrát více škodí, než přidává. Takhle máte pocit, že je to i možné prožít a určitě si neřeknete "To je blbost, to nejde." George R.R. Martin stvořil svět, který se dá nazvat sebejistě výjimečným ve světě fantasy. Když chceš hrát hru o trůny, buď vyhraješ, nebo zemřeš.

Spartakus

Spartakus (2010)

Je to neuvěřitelné. Jediný seriál, který mě dokáže vytrhnout ze sedadla. Fantasticky mě vtáhne do děje a ještě k tomu mi dá sílu, koukat se na další a další díly. Parádní grafické animace. Strašně mě to baví. Ačkoliv byl poslední díl krutý, byl zároveň spravedlivý. 10/10 ..... Pomsta už je slabší než Krev a písek, ale nebudu kvůli tomu měnit své hodnocení. S Andym by to bylo lepší.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Co napsat k seriálu, který již drží deset sezon a určitě nějakou ještě přidá? Jsou dvě kategorie lidí. Jedna kategorie říká, jaká je to nuda a, že nechápe, jak se na to někdo může dívat. Druhá kategorie lidí, Sheldona, Leonarda a další aktéry hltá naprosto nenasytně. V každé sérii, najdeme nějaký slabší díl, ale to jen pro to, že ostatní díly, jsou opravdu skvělé. Tuším, že to byla 9.série, co mi přišla nejslabší. Myslel jsem, jak seriál ztratil kouzlo a již nedokáže najít zpět jiskru. Ovšem v 10.sérii, v jejím průběhu, jsem opět prozřel a hltal dál. Není to možná tak skvělé, jako na začátku, ale stále tihle lidé, tímto seriálem dokáží leckoho strčit do kapsy, nebo smazat z vědecké tabule. Snad ještě pár sérií vydrží.