Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (532)

plakát

Bratři Sunovi (2024) (seriál) 

Mafiánský akční seriál o Triádách. Charles, jako syn vůdce jedné z nich je sympaťák, který se vyžívá v pečení a zabíjení lidí. Nicméně má emoce a svědomí tak napůl. Jeho bratr Bruce, který pomalu ani neví, že nějakého bratra má, jelikož žije s matkou v LA. Což je od Tchaj-wanu nějaká ta cesta. Je to napínavý, dostatečně akční a příběhově i celkem vtipný seriál. Ovšem Bruce mi postupem času trochu lezl na nervy svým srabáctvím. Nedokázal se postavit matce, která věčně rozhodovala o jeho osudu a on vždy stáhl ocas.  Charles tomu dával dobrou šťávu a díky němu mohu říct, že se jedná o naprůměrný seriál od Netflixu. 75% je adekvátních.

plakát

Ragnarök – Konec světa (2020) (seriál) 

Tématika která mě baví. Severští Bohové, Norsko a tamní atmosféra. Celkem jednoduše zpracovaný seriál, který si nehraje na nic víc. Těším se na další sérii, která by nám mohla vyřešit nějaké problémy z první řady. Za mě první řada na 78%.

plakát

Dálniční hlídka (2019) 

Třeba si uvědomit, že je film o dvou Rangerech a ne primárně o dvou zločincích. Je to podle pravdy, žádné přehnané přestřelky nebo honičky, a toho si cením. Rozpravy mezi Costnerem a Harrelsonem mě bavily.

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Průměrný film, až na posledních 45.minut, které mě obměkčily. Pro zaryté fanoušky SW ke kterým nepatřím, to může být frustrující. Pro mě to byl průměrný film s dobrými efekty a srdcervoucím závěrem. 3-4*

plakát

Polar (2019) 

Bylo to zábavné. Jednoduše řečeno, odlehčená střílečka s Mikkelsenem v hlavní roli. Sem tam jsem se ušklíbl, sem tam jsem si řekl jaká je to pitomost a přesto jsem se bavil. Slabší 4*.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Za jeden den, jako pomalu každý druhý, jsem dal všech, 8 epizod. Někdo nadává na Calanthé, někdo na prolínající se dějové linky z jiných dob, někdo tam a někdo zase tam to. Za mě, je Cavill pro roli Geralta, plus. Zaklínač, by neměl projevovat emoce a Cavill, jako herec, není emotivní typ a s touto rolí, se sžil velmi dobře. Jsem fanoušek, jak herní série, tak té knižní. Nesrovnalosti jsou patrné všem, co četli knihy. Ale nic není dokonalé a nikdy v ničem, nedostaneme na detail přesně to, co každý požadujeme, ačkoliv každý jsme jiný. Každému z nás, něco nesedí a naopak něco nevadí. Já říkám, že na první sérii, jsem se těšil již velmi dlouho. Nenudil jsem se u žádné, z epizod, ani u pasáží, kde se více mluví, než koná. Pár postav, mi bylo připomenuto a já nechci hodnotit jednotlivé postavy, jak vypadají, co by měly dělat, a tak dále a dále.. Není lehké natočit něco podle knih, her, předchozích adaptací a za mě, se volilo odvážně a těším se, co nám přinese druhá řada, která by měla být na Netflixu, ve druhé polovině, roku 2020. Calanthé, za mě nedůvěřivá, tvrdohlavá, se smyslem, padnout za svou rodinu. Yen.. Ačkoliv představitelka je vážně půvabná a myslím si, že hraje postavu dobře, tak si na ni mnoho lidí stěžuje, včetně portálů, jako Edna. Jasně, kritici jsou a budou. Mně nevadí, přináší do seriálu své kouzlo. Stěžovat si můžeme ale natočeno, je to celkem kvalitně a kdybych měl procentuálně hodnotit první sérii, zvolil bych hodnocení, mezi 75-80%.

plakát

Klaus (2019) 

Vánoční pohádka, pojatá tak trochu jinak. To je zejména to, co se mi velmi líbí, netradiční věc. Rozmazlený klučina, kterému chce otec, dát lekci, skrze ledovou a odlehlou vesničku, na konci světa. Dočkáme se zajímavých setkání, mezi panem pošťákem a řadou negativních i pozitivních postav z vesničky. Příběh nenudí a rozvíjí se postupně. Aneb film, jak se z floutka, stává muž a jak jeho příjezd, ovlivní místní obyvatele, kteří se zrovna nemají v lásce a mnohdy spolu svádějí boje. A v neposlední řadě, to nejdůležitější setkání, kdy Klaus, jako pochmurný a tajemný lesák, žijící v zasněžené oblasti lesa, na kopci. Hezký soundtrack, který nazpívala Zara Larsson. Jelikož se jedná o něco nového, co se vyjímá, musím zvolit vysoké hodnocení. Nebudu, jako nějaký nadutý pošťák, že jo.

plakát

Parazit (2019) 

Nechal jsem si film rozležet v hlavě a trvám, na 4* hodnocení. Nemohu tomu dát plný počet, protože mám v hlavě, několik eventuálních, lepších momentů, co se daly vyřešit smysluplněji a zároveň níž jít nechci, protože mě tento snímek pobavil, a to není málo, v poslední době. Natočeno dobře, tragikomicky a pro mě s fascinujícími výkony, které spolu hezky splynuly. Po dlouhé době, asijský film, na který jsem se podíval a nelituji toho. Kdo chcete být pobavení a zároveň se ve Vás bude míchat smutek, nebojte se toho. Další film, pro život.

plakát

Jak vycvičit draka 3 (2019) 

Samotný film není na pětihvězdičkové hodnocení ale celá série třech dílů, po sobě jdoucích, rozhodně ano. Zakončení třetího dílu a nejspíše celé série, bylo velmi dobré a nemusí se za nic stydět. Tyto dračí příběhy, budou navždy mé oblíbené a zároveň jedny z nejkrásnějších animovaných filmů, co jsem mohl vidět. Vynikající prolínání postav a děje, vynikající záporáci a skvělý Bezzubka. Za mě paráda a slza ukápla. :')

plakát

Vikingové - Ztracený okamžik (2018) (epizoda) 

Ať se na mě nikdo nezlobí. Tohle se s předchozími řadami, nedá srovnávat. Upřímně, od Ragnarovi smrti, je to jiný seriál.