Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (532)

plakát

Mocný vládce Oz (2013) 

I kdybych to nadhodnotil, nevadí. Žádné světoborné herecké výkony. Nic co by bylo tak blyštivé a zaujalo nás to hned. Mocný vládce Oz je filmem, který je naprosto ideální na sobotní večer s popcornem u ruky a krásnou slečnou po boku. Na plátně Sama Raimiho nevzniklo nic dokonalého, ale mně to vůbec nevadí. Někdy je zapotřebí vidět méně, abychom mohli dostat více.

plakát

Prime (2005) 

Ke každé dobré romantické komedii patří dva excelující aktéři. Tady herci byli spíše dobří, než excelující. Vtipné, nápadité, přesto jsem postrádal špetku něčeho, čehosi. Dobrých 70%.

plakát

Určitě, možná (2008) 

Tati. Nechápu, že jsi kouřil, pil a byl taková děvka! Krásná komedie, ve které Reynolds hraje vypravěče svého příběhu, jak se poznal a co vše zažil s maminkou své dcery. Tenhle příběh a složitosti v něm mě moc potěšily. Koho by tenhle příběh ani trošku nebavil, musí být nadkritický, jinak si to nedovedu vysvětlit. Žádné béčko, ale když už, tak maximálně áčko s mínusem.

plakát

Děkujeme, že kouříte (2005) 

Za mě zasloužených 80%. Pro mě je to celkem klasa, ve které Eckhart ukázal vše dobré ze svého hereckého umění. Děkujeme, že kouříte je film o mluvení a přesvědčování či přehodnocení svých vlastních názorů. Kouření je škodlivé, to je jasné, ale tenhle mluvka si vždy najde cestičku jak člověka přesvědčí, že to snad není až tak strašné, nebo snad je? Každý si vytvoří vlastní názor na jeho kecy, buď podlehnete, nebo ne.

plakát

Návrat do budoucnosti III (1990) 

Po několika letech mně to přijde, jako film na který se dá úplně v pohodě koukat a jeden z mála třetích dílů které jsou zhruba někde na stejné úrovni s předchozíma dvěma. Tohle završení je už prostě takové pohodové a nikam se zbytečně rychle nežene. Do ničeho tvrdě nenarazí a jede si stále to svoje. Tak to má být.

plakát

Mama (2013) 

Kdyby se tohle dostalo pod taktovku Timu Burtonovi, vzniklo by něco skvělého. Takhle se to tomu skvělému vůbec nepřiblížilo. Jediné co stojí za zmínku je závěr. Tak nějak bych si to představoval, ale jinak je nějakých 80% filmu úplně bezpředmětných. Stále budu čekat na horor, kdy se budu aspoň trochu bát. S tímhle filmem si to chtělo o hodně víc pohrát než jak to je. Nenaplněný potenciál.

plakát

Kletba z temnot (2012) 

Musím říct, pro mě tedy slabší horor. Chápu, není to o krvi, je to prostě o démonu v těle oběti, ale drží se hodně při zemi. Je to čistý průměr filmově a rozhodně slabší hororové pojetí co se týče ďábelských a démonických hororů. Procentuálně bych své hodnocení vyjádřil něco lehce nad 55% . Nějak jsem předpokládal, že to bude tak jak jsem právě hodnotil. Není to úplně zlé, jak říkám, průměrný horor s průměrnými herci, kteří určitě nezahráli nad své možnosti. Jeffrey Dean Morgan je ale velký sympaťák, to musím konstatovat.

plakát

Zpátky ve hře (2012) 

Když to budu brát z přísného měřítka, řeknu, že je to nuda. Jenže s ohledem na první režisérův film se s tím musíme spokojit. Sice to není bůhví jaký film, ale aspoň nedokáže zklamat. Je to jistý film s jistými hereckými postavami. Nemůžete čekat Eastwoodovskou jízdu, ale nezklame vás. Líbil se mi dějově, jak se nerozjel do stran a pokračoval stále přímým směrem kupředu. Žádné mistrovské vyhledávání talentů, ale jen talentu. Jen jednoho hráče a ke konci i druhého, kterého jsem předpovídal od té doby, co na prvního hodil pytlík, měl skutečně dobrý nadhoz. Takový Moneyball je stále s Pittem na vyšší úrovni, než je tento film. Uvidíme, jestli se podaří dokonat v budoucnu precizně zrežírovaný a scénáristky pečlivý propracovaný baseballový film. Trouble with the Curve = 65%.

plakát

Těsně vedle (2007) 

Osobně si myslím, je to podhodnocená komedie. Ve skutečnosti je na vyšší úrovni, než nějakých ubohých 40-60%. Viděl jsem už větší hlouposti s vyšším hodnocením, než má Těsně vedle. Jasně, nikdo tady z těch herců v tomhle filmu není dokonalým, přesto se přikláním k lepšímu hodnocení. Celkem zábavná, nikoliv vtipná atmosféra doprovází Bena Stillera v celkem exotickém prostředí. Já neříkám, že je to nějaká úžasná komedie, ale aspoň trochu je to jedna z těch normálnějších, kde je sice humoru skromné množství, přesto upřednostním normální humor před nesmyslem.

plakát

Fotři jsou lotři (2010) 

Na mě tenhle humor působil velice suše. Že by se jednalo o nějaký vtipně doprovázený film se říci nedá. Hodně průměrný film, ve kterém není nikdo schopný excelovat a vzít na sebe veškerou pozornost. Možná, že je to skutečně ten nejslabší díl z trilogie.