Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (532)

plakát

Šmoulové: Zapomenutá vesnice (2017) 

Já na Šmoulovité postavičky nikdy v dětství nějak extra nekoukal, když je dávali v TV, každou sobotu a neděli ráno, když jsem vstal. Můj šálek kávy, byly seriály, jako My z Kačerova, Gumídci, Rychlá rota a další.. Ovšem tento film, mě překvapil. Podle hodnocení, jsem čekal průměrný, nudnější animovaný film. Opak byl pravdou. Zapomenutá vesnice je dobrým návratem v čase. Vrátil jsem se zpět, do dětských let a užil si tuhle podívanou, která mi zejména pro děti, přijde skvělou volbou. Určitě se zde nemá režisér ani scénáristé za co stydět, naopak! :)

plakát

Mumie (2017) 

Jasně, ono nejde srovnávat Mumii s Fraserovskými díly, protože to je něco jiného, svým způsobem. Myslím, že scénář nebyl napsán úplně skvěle, rozhodně ne tak, jak mohl být sepsán, aby přidal filmu a hlavně divákům pocitu, že se mají skutečně bát a že přijde něco nečekaného. Na konci možná něco málo nečekaného přišlo, ovšem diváka to nevyvede z míry natolik, aby si dokázal říct, že je to opravdu "majstrštyk." Konec filmu je otevřený, takže já si nechávám v hodnocení případnou rezervu, pro další zlepšení. Uvidíme.

plakát

Trestanec (2017) 

Tohle bylo vynikající. Tahákem pro mě byl Coster-Waldau, který zahrál excelentně. I jeho zevnějšek vypadal velmi krutě. Nebudu se tu hodně rozepisovat, kdo má rád vězeňské drama, které prolíná minulost a současnost člověka, který se nešťastně dostal za mříže a musel projít peklem. Po zhlédnutí jsem byl smutný, protože si člověk uvědomí, jak je v životě tenká hranice mezi úspěchem a totálním pádem. Tohle stojí za to, vidět.

plakát

Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) 

Vynikající barevná, vesmírná zábava, která je vtipná, především díky postavě mývala Rocketa a větvičky Groota. Oproti prvnímu dílu se Strážci galaxie posunuli dopředu, hlavně kvůli vyváženějšímu poměru mezi akcí a zábavou. Film bere na vážnosti a zároveň dává radost. Na pětihvězdičkové hodnocení, si třeba u mě počká třetí pokračování, kdo ví. Ale mezi jedničkou a dvojkou posun vidím, o tu jednu hvězdu navíc určitě.

plakát

Bourák (1993) 

Lákadlem, pro mě byly dva faktory. Oblíbený žánr, v podobě sportovního dramatu a druhý faktor byl Sean Astin, pozdější představitel Samvěda, z Pána prstenů. Skvělý film, ve kterém se člověk nemůže spoléhat na nikoho jiného, než na sebe. Rudy si získal srdce rodiny, přátel, spoluhráčů, z univerzitního týmu a uznání fanoušků i členů realizačního týmu, ale hlavně neskutečnou pílí se dostal na univerzitu a dokázal opravdu skoro nemožné, na svou dobu. Tohle je tak inspirující snímek, že musí zaplesat srdce každého, kdo kdy něco tak moc chtěl, až byl schopný pro to udělat cokoliv. Rudy nám ukázal, jak se člověk nemá vzdávat a když už to vypadá beznadějně, zase si najdete důvod, jak se nakopnout. Dostanete stovky ran a pokaždé vstanete. Nevzdáte to a o tom život je. Nic nevzdávat a jít si za svými cíli a sny.

plakát

T2 Trainspotting (2017) 

Kdybych chtěl srovnávat první díl se druhým, řekl bych, jak dvojka zůstala pouze stínem dílu prvního. Pro mě, je to průměrný film, s průměrnými hereckými výkony, kterým bohužel nepřidá na atraktivitě ani "božský Ewan." Danny Boyle, natočil průměrný britský film, se starou partou herců, která excelovala ve dvacet let staré jedničce, ale ve druhém díle, hrají zcela jinou roli. Handrkují se tu skoro o ničem a že by se dělo něco, co by Vás vytrhlo z křesla, se říci nedá. Nejlepším prvkem, pro mě jednoznačně skvělý Ewen Bremner. To je zcela pozitivní postava na filmu, který vypadá jako depresivní akční komedie, která ale není depresivní, není to ani komedie, za to je trochu akčního původu. Někoho to může bavit, nikoliv uchvátit. Já se do této skupiny jedinců nevešel.

plakát

Hardcore Henry (2015) 

Vynikající a šílená jízda z prvního pohledu. Klasický Sharlto Copley, který snad v každém filmu předvádí buď neuvěřitelný herecký výkon, nebo do něho z obrovské části promítá své povahové rysy. Velice jsem se bavil, občas smál a přidal i mnohdy ironický, nechápavý pohled. Film z jiné perspektivy, než na které jsem a asi i jsme zvyklí. Sfouknete to jedním dechem a při tom se ani nenadechnete. Super zážitek.

plakát

Ztracené město Z (2016) 

Nejedná se o velkolepý dobrodružný akčňák, se spoustou efektů a jedné akce za druhou. Jedná se o film, který je velice realistický, což musí být, když se něco takového událo. Minimum efektů, džungle v Jižní Americe v oblasti Bolívie a Charlie Hunnam, jako Percy Fawcett, který je milující otec od rodiny a hlavní dobrodruh výpravy, za poznáním daleké, neznámé civilizace. Snaha přesvědčit tehdejší Britskou společnost, že kdesi je možná vyspělejší a chytřejší civilizace, která ještě není dobrodruhy objevena, vyžaduje velké odhodlání a zarputilost. Jestli si chcete zajít do kina, nebo si doma pustit Ztracené město Z, nepočítejte s filmem, který Vás nenechá ani nadechnout. Naopak, jedná se o klidnější a rozvážnější snímek o člověku, který se nechtěl vzdát svého snu a přesvědčení, že někde se skrývá něco velkého, většího, než kdy kde člověk byl.

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

Hrál jsem všechny hry s námětem Assassins Creed, od Ubisoftu. Od filmu jsem čekal něco jiného, ale i tak mě mile překvapil. Tempo filmu není stoprocentně strhující, ale na devadesát procent? To rozhodně ano! Fassbender se do téhle kaskadérské role uctivě hodil. Středověkého Španělska jsme si neužili nějakou závratnou porci času, ale když už jsme byli ve středu dění, stálo to rozhodně za to. Rozhodující bylo určitě akční tempo, které v hodnocení zde rozhoduje. Hodnocení 8 / 10.

plakát

iBoy (2017) 

Když odlehčíme trochu věci, jako jsou ovládání elektroniky myslí, tak se jedná o celkem netradiční snímek. Takové filmy, je celkem těžké hodnotit, protože jak jsem již zmínil, jedná se o jeden z těch divných, netradičních snímků, u kterého přemýšlíte, "je to tak skvělé, nebo tak podprůměrně?" Zlatá střední cesta, jsou tři body z pěti. Herecký výkon, hlavního hrdiny snad nelze objektivně hodnotit, protože tohle by zahrál skoro kdokoliv z teenagerů. Do kina určitě ne, na film z postele, nebo křesla při odpoledni, když venku za okny prší, rozhodně ano. Za mě lepší, než horší divný film.