Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (532)

plakát

Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil (2014) 

První a druhý díl jsou vcelku srovnatelné. Opět jde o pomstu a opět jde o krvavou spravedlnost, touhu a sebeuspokojení. Co se týče příběhu, ve kterém je Johnny, (Joseph Gordon-Levitt) tak tam je pro mě ta samotná podstata velmi málo rozvedená do větších detailů. Vím, Sin City není o detailech, ale něco málo přidat do scénáře Miller mohl. První díl je v mých očích o kousek výš, než druhá Marvova řežba. Útěchou pro nás muže, může být nahá Eva Green, která tomu sice vůbec nepomůže, ale aspoň některé scény vyčnívají nad pěstními jatky.

plakát

Flash (2014) (seriál) 

Nový přírůstek, do světa seriálů. Spolupracuje se sousedem z města Starling City, Arrowem. Velice příjemné překvapení ke konci letošního roku. The Flash, je pro mě osobně zábavným seriálem, u kterého jsem se zatím nenudil. Jasné, je začátek, ale i tak mohu říci, že to začalo nadprůměrně. Snad to i tak bude pokračovat. Dávám palec hore a čekám na následující epizody.

plakát

Okresní přebor (2010) (seriál) 

Je třeba říct, že hlavním článkem, či mozkem celého seriálu, ačkoliv to v něm tak nevypadá, je herec Ondra Vetchý. Bez něho by tento seriál byl ochuzen o neuvěřitelně vtipnou vložku. Pro mě, jako fotbalistu je zde srandy kopec, ale uznávám, že některé díly jsou průměrné. Jsem rád, že Okresní přebor Prušinovský natočil. Samozřejmě, hodně věcí je smyšlených, ale mnoho jich je pravdivých a po zápasech to takhle funguje. Večer když se chlapi sejdou v hospodě na pivo. Ukázka co dělají v osobním životě. Ondra Vetchý zde hraje až psychopatického fotbalového hráče, kapitána a trenéra v jedné osobě. Jirka Luňák je prostě nejlepší postava celého seriálu, hned po něm následuje pan Sobota a Pavel Kikinčuk je svým způsobem hodně vtipný a bez něho by to také již nebylo ono.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Jak bych měl okomentovat můj nejoblíbenější seriál? Čtu i knihy z této neobyčejně výjimečné fantasy "Hry." V tomto seriálu, si mé sympatie naplno získal herec Peter Dinklage, v roli Tyriona Lannistera. Každý díl je něčím zvláštní, a proto se těším na každý další díl, sérii. Líbí se mi, že režiséři neplýtvají pojmem fantasy. Toho je tam přiměřeně akorát, a to je dobře, jelikož to hodně ať už filmům, nebo seriálům mnohokrát více škodí, než přidává. Takhle máte pocit, že je to i možné prožít a určitě si neřeknete "To je blbost, to nejde." George R.R. Martin stvořil svět, který se dá nazvat sebejistě výjimečným ve světě fantasy. Když chceš hrát hru o trůny, buď vyhraješ, nebo zemřeš.

plakát

Úsvit planety opic (2014) 

Oproti předchozímu dílu, válečně laděná dvojka. Film nám ukazuje, že i opice mohou být stejně zákeřné, pomstychtivé a nevraživé jako lidé. (samozřejmě beru v potaz, jedná se o film) Člověku nejpodobnější tvor, který se snaží přežít, stejně jako lidská rasa, kterou vyhladil z velké části vir, který nevědomě vytvořili vědci, experimenty na primátech. Z kontextu vyplývá, jak jsou lidé nepoučitelní a dokáží pro svůj vlastní prospěch obětovat téměř cokoliv. Na můj vkus bylo ve filmu příliš střelby, jinak to ohodnotím nadprůměrně čtyřmi hvězdami. Caesar nám ovšem ukazuje, jakou má víru k lepšímu světu jak pro lidi, tak pro opice.

plakát

Sedm životů (2008) 

Je jasné, že příběh je dojemný a citlivější povahy si ho vezmou k srdci. Úžasné na Seven Pounds je to, že nám ukazuje, jak každý člověk na světě, může pomáhat někomu, komu život nedopřál tolik štěstí v té nejdůležitější věci, kterou máme a tou věcí je zdraví. Většinou Vás nějaká tragická událost změní. Mnohokrát a myslím si že ve více jak v 9 případech z 10, Vás poznamená negativně, pro Vaše okolí. Tenhle film, je přesným opakem. Ben promýšlí, jak změnit a zlepšit život lidem, kteří to potřebují více než on, více než ostatní. Důležité je, vzít si alespoň příklad, nebo vzít na vědomí, že je tu opravdu i někdo jiný, kdo má mnohem méně štěstí.

plakát

Zápisník smrti: Poslední jméno (2006) 

Chtělo to něco víc. Nějaký více epický závěr. Postrádal jsem více emocí a vůbec, myslel jsem si, že prožitek z finále druhého dílu bude o něčem jiném. Zejména v prvním dílu, na Vás dýchne atmosféra asijského prostředí. Mít po ruce takový death note, to by se andělé smrti asi činili. Způsob, jakým zápisník smrti ovládl Lighta, je pochopitelný. Když má člověk velkou moc, v tomto případě na životem a smrtí, je jen velmi těžký odolat tomu vábení. Za mě jednička o trochu působivější.

plakát

Vetřelec (1979) 

V této době, ne zrovna nejnovější film. To je teď ale úplně jedno. Nijak extra mě to nezaujalo ničím překvapivým. Snad jen polonahá Sigourney Weaver ke konci filmu. Vetřelec, co se týče tohoto prvního dílu není ničím výjimečným na dnešní dobu, i když chápu, že leckteří se k němu rádi vrací a nebo zavzpomínají. 90% je pro mě tedy obrovoské nadhodnocení. Za mě mezi 65-70%. Je jasné, že na svou dobu tento film dokázal okouzlit. V tom soucítím. Nejsem zklamaný, ale rozhodně nejsem vyveden z míry úžasu.

plakát

Sex Tape (2014) odpad!

Přiznám se, že takovou trapárnu jsem dlouho neviděl. To je tak zbytečný film, že to ani není možné. Ztratil jsem hodinu a půl života..

plakát

Fair Play (2014) 

Film je to krásný, svým způsobem, ovšem zpracování spadá do průměru šedi. Ti co tu dobu nezažili, si jí lze jen těžko mohou představit v plném rozsahu všech těch svinstev, zvěrstev a lží. Je to, jako by se kdysi vše dělo z pomstychtivosti, závisti a nelidskosti. V dnešní době k tomu ještě přibyly peněžní hodnoty. Když někdo o někom řekne, že je bezcenný, měl by si nejdříve uvědomit, jak cenný je on sám.