Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (340)

plakát

Zranitelná srdce (2022) 

Nádherný, originální film. Chemie mezi Sofií Carson a Nicholasem Galitzinem fungovala na jedničku. Nedivím se, že v roce uvedení tento film patřil mezi nejúspěšnější na Netflixu. Je tam všechno, co je správném romatickém dramatu má být. Nic víc, nic míň.

plakát

Komory (2019) (seriál) 

Velmi zajímavý seriál s tématem, které už tady párkrát bylo, ale i tak se dařilo tvůrcům skvěle držet moji zvědavost. Jak už bylo řečeno jinde, samotný závěr je slabší, občas trochu naivní. Možná se i počítalo s další sérií, k čemuž ale nedošlo. Každopádně herecké výkony jsou parádní. Úžasná Uma Thurman a charismatický Nicholas Galitzine už stojí za to, aby se člověk na tento seriál podíval.

plakát

High Strung (2016) 

Nádherný film s úchvatnou hudbou a tanečními čísly! Okouzlující Nicholas Galitzine a Keenan Kampa v hlavních rolích rozehrávají milostný příběh, který se ale tak trochu odehrává na pozadí houslového smyčce a baletních špiček.. Finální spojení houslí, hip hopu a baletu bylo dechberoucí. Krásný zážitek.

plakát

Pokušitel (2016) 

Skvěle natočené queer drama, ve kterém se tři hlavní postavy (Ned, Connor a učitel angličtiny Dan) nachází v různé fázi svého coming outu, což na začátku filmu netušíme. Ned je kvůli své sexualitě šikanován, ale přesto dokáže zůstat silný, Connor si uvědomuje svoji jinakost, ale jeho otec, nebo trenér ragby nechtějí aby se projevil. Učitel Dan sice žije s přítelem, ale na škole to před ostatními tají. Mezi těmito třemi postavami vznikne silné pouto, které jim nakonec pomůže překonat předsudky a také zbořit vězení, které si nosí sami v sobě. Konec filmu je pozitivní, možná až příliš optimistický, ale já to vítám, protože smutných LGBT dramat už bylo natočeno spousta. Rád bych vyzdvihnul výkon Nicholase Galitzina, který nevyoutovaného gaye hraje úchvatně. Navíc v tomto filmu mohl spojit dva svoje koníčky. Ragby, které hrál jako teenager na profesiální úrovni, a hru na kytaru a zpěv. Ikdyž ve filmu předstírá, že mu to moc nejde, tak ve skutečnosti je velmi nadaný muzikant a zpěvák.

plakát

The Craft: Mladé čarodějky (2020) 

Původní Čarodějky si nevzpomínám, takže se vyhnu porovnávání. První hodina filmu byla z mého pohledu velmi kvalitní, pěkný teen drama, které se cílovce snad muselo líbit. Poslední třetina bohuže sklouzla do béčkového podprůměru a celkový dojem z filmu kazí. Rád bych ale vyzdvihnul výkon Nicholase Galitzina, který hraje vedlejší roli Timmyho. Jeho break down při coming outu byl úžasný herecký výkon.

plakát

Příběh Popelky (2021) 

Vždyť to vůbec nebylo tak špatný, 38 % si to fakt nezaslouží. Moderní, současné pojetí Popelky se vším, co dnes k americké produkci patří. Za mě skvělý muzikál, který oprášil hromadu hitů, příjemný herecký výkony a progresivní závěr. Proč malým holkám pořád vnucovat, že je hlavní se dobře vdát.

plakát

Červená, bílá a královsky modrá (2023) 

Když jsem viděl pár upoutávek na IG, říkal jsem si, to bude nějaká slabší romantická komedie, co staví na dvou pěkných tvářích. Zápletka princ a syn prezidentky mi přišla hloupá. Pak jsem jeden večer otevřel Prime Video a úplně jsem změnil názor. Velice kvalitní LGBT film, který začíná jako komedie a postupně se mění na romantické drama dvou mužů, kteří se milují, ale okolnosti jsou proti nim. Poslední třetina filmu je velmi silná a samotný závěr s demonstracemi před BP mi ve finále přijde velmi realistický. Je to velice příjemný snímek, po jehož projekci musí mít každý nehomofobní divák úsměv na tváři a možná i malou slzu v oku.

plakát

Okouzlení (2023) (seriál) 

Těžko hodnotit tento seriál, když mi byla tak silně nesympatická hlavní postava Marca. Chápu, že to je asi můj osobní problém, nicméně to vedlo k tomu, že jsem měl občas potíže tohle dílo sledovat. Určitou Marcovou rehabilitací mohl být poslední díl, který nám odhalil, jak to s ním/s ní vlastně je. Možná kdyby toto bylo řečeno na začátku, celé to vnímám jinak. Rád jsem viděl znovu Kim Cattrall, ikdyž často mě při jejím sledování napadlo, že by snad bylo lepší tu energii a čas věnovat And Just Like That...

plakát

Diktátor (1940) 

Nejsilnější proslov v historii filmu. Pokaždé mě mrazí v zádech.

plakát

A jak to bylo dál... (2021) (seriál) 

Po tragickém Sexu ve městě 2 jsem měl velmi nízká očekávání, o to víc jsem byl překvapený. A to pozitivně. Pár dílů mi trvalo si najít zase k holkám cestu, ale někdy po 3. dílu jsem se přistihnul, že mě ten seriál začal bavit a že lituju toho, že HBO nevybalí všechny díly najednou jako Netflix. Začaly mě zajímat příběhy, které se pomalu odvíjely od prvního dílu, byl jsem zvědavý, jak se Carrie popere se ztrátou Božského, jestli Miranda vystoupí ze svého stínu a Charlotta zůstane věrná tomu, co celých 6 řad a 2 filmy představovala. V pohodě jsem přijal všechny ty nová témata dnešní doby. Kde jinde by to mělo být prezentováno, než právě tady. Ikdyž jsem měl na začátku pocit, že je to na sílu, po pár dílech jsem to už nevnímal. Poslední díl mě vrátil do finále šesté sezóny, kterou jsem kdysi hodnotil hodně vysoko. Tak budu rád, když toto pokračování neskončí u první sezóny.