Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (138)

plakát

Ranařky (2021) 

cringe as fuck

plakát

Aquaman (2018) 

Bezduchý kompilát různých žánrových klišé a forem zaměřený spíš na mladší generaci hráčů pc her, viděl jsem v tom 5. element, Star Wars, Mortal Combat, Tomb Rider a spoustu dalších. Co je téměř nesnesitelné je pitomá patetická hudba se spoustou ufonských bass dropů a ukončení každého druhého dialogu výbuchem a něčím útokem. Ale když jeden vypne mozek, tak to docela šlape a dívá se na to docela dobře.

plakát

Baby Driver (2017) 

Film, který začne Jonem Spencerem a jeho Zvonáčema parádně vyladěnýma se střihem a obrazem nemůže být špatný, říkal jsem si, ale Baby Driver to tak úplně nesplnil. Úvodní akční jízda je perfektní, ale už žádná další pasáž se k ní nepřiblíží. Všechny honičky a útěky v autě jsou vynikající, songy jsou parádní, Spacey je klasicky výborný (i když sem vrazil xicht asi jen pro dolar), ale má to zvláštní rytmus, který střídá akci, napětí a ukrutnou romantickou a konverzační nudu. Vždycky, když to vypadá, že by se napětí a akce mohly rozjet, dostaneme porci pubertální romantiky nebo nablblou konverzaci, která to všechno zabije. Aby z toho byl kult, chtělo by to jiného režiséra nebo to natočit jako Bullitův případ, aby 75% filmu byla hned ta první automobilová honička.

plakát

Ten, který přežil (2015) 

Film, který minimem slov řekne docela dost. Navíc s Ivanem Bartošem v hlavní roli.

plakát

Selský rozum (2017) 

rozporuplný dokument; na jednu stranu tleskám za odvahu natočit a zveřejnit proti těm mstivým sviním, na druhou stranu je tam spousta takových výkřiků do tmy bez zdrojů, že to působí jako pamflet, a vyloženě špatná je volba toho Rady, který s Babišem podnikal a nechal se o*ebat a teď brečí, chtělo by to lepší popis těch nepřátelských převzetí s nějakým právním hodnocením a případným popisem, jak to bylo ututláno u soudu či jinde, nevadil by ani nějaký exaktnější rozhovor s odborníky na potravinářství, ekologii, politology atd. k podpoře těch tvrzení, takhle to antibureše neobohatí a probureše neodradí, 55%

plakát

All Eyez on Me (2017) 

Určitě nezbytnost pro fanoušky hip hopu, ale ve srovnání s filmem Notorious o Biggie Smallsovi nebo Straight Outta Compton o NWA je to filmařsky hodně podprůměrné a vizuálně to většinou působí jako tv produkce. Pozitivum je, že Shipp hraje dobře a muzika je výborná, ta ovšem není zásluhou tvůrců.

plakát

Stav milosti (1990) 

Film, z kterého je zřejmé, že ani vynikající casting nezachrání nesmyslný scénář a nudné tempo. V podstatě jsem si odnesl jen to, že Irská mafie je banda dementů, která se vyřídí sama. Jedna hvězda za bradavky Robin a jedna za závěrečnou přestřelku.

plakát

Slídil (2014) 

Pokud byl záměr, aby Jake hrál krajně nesympatického vymaštěného sociopata, který cedí hlášky z motivačních příruček a firemních mítinků, tak se mu to povedlo náramně. Než jsem si ale na toho slizkého pičuse zvykl, měl jsem neustále nutkání film vypnout. Film je možná více kritikou právě bezskrupulózního kariérismu, než jen bulvární novinařiny. Bohužel mi právě výrazný výkon JG narušuje spojení s noční atmosférou LA, k níž by více seděl mlčenlivý a temnější projev. Určitě ale zvláštní film.

plakát

Predestination (2014) 

Spoiler: Uroboros ve filmovém sci-fi příběhu.

Ovládací panel
5 bodů