Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (606)

plakát

Černobyl: Utopie v plamenech (2023) (seriál) 

Lidstvo si rádo vypráví příběhy - milostné, válečné, o odvaze a narativ Černobyl se bude ještě dlouho točit ve veřejném prostoru, pro svou atraktivitu a neuvěřitelnost. Jestli jsem to pochopil, tak příčinou havárie byla zatěžkávací zkouška, jež měla potvrdit, že vše funguje, jak má.

plakát

Obchod na korze (1965) 

Rež a rúbaj je krásná píseň a jsem rád, že si ji Slováci vybrali jako hymnu. Obchod na korze, stejně jako Dogville, by se směle mohl pouštět v nacistických promítacích sálech, na dokreslení toho, jak nesprávné je nerozvinout svůj potenciál, nestat se nadčlověkem a místo toho zůstat standardizovanou ustrašenou lidskou hnidou, podčlověkem, bodrým kriplvesničanem.

plakát

Když tvůj život není tvůj (2024) (TV film) 

Duše, které se chtějí ztratit v sektě, jsou lidé, kteří sami sebe nepotřebují. Jejich pasáci- guruové jsou nízké, hovadské, lakotné, narcisistní osobnosti. Lidé mají spirituální potřeby, to jim nikdo nebere, ale nelze řešit svoji existenci za pomoci kreténismu. Řekněte "Ómmm". A chci vás všechny příští pátek vidět v kulturním domě Ládví na mém kurzu glosolálií. Karimatky, kreditky a dobrou náladu s sebou! Ano, změníme svět, navrátíme mu ztracenou krásu a harmonii, založíme Kult lidí s igelitkama na hlavách. Sdílejte, než to smažou! Namasté. Nescafé.

plakát

Mulholland Drive (2001) 

Naomi Watts prožije vzrušující románek s neznámou zmatenou atraktivní ženou, pak se něco přepne, její příběh se rozdvojí a začne prožívat svého osudu horší variantu. Na otázku "proč" je asi nejpříhodnější odpověď "protože Lynch".

plakát

Výborná SHOW (2024) (pořad) 

Pro mne málo. Zvídavé doptávání, vyptávání v bezpečné mudlovské zóně, komunikace jen pro komunikaci. Jak říká pranostika - všechno, co řekneš, by mělo být lepší než ticho. Chci originální respondenty, co všechny zboří, typově malíře Vojkůvku, a ne takové domestikované mumínky.

plakát

Okres na severu - Důtka s výstrahou (1981) (epizoda) 

Tohle je dark fantasy. Staré paneláky, starý sektorový nábytek, starý telefonní seznam Litvínova, v 1. díle ve městě převážně prší, situace po havárii v chemičce není dobrá.. Když privilegovaná bolševická rodina vítá doma neznámého snoubence, tu neznámou kádrovou rezervu, tak paní domu klade na stůl mísu s vlastnoručně uvařenými knedlíky. To dřív bylo, když hospodyně chystala jídlo, prostě to musela vzít do teplejch a začít mísit těsto na knedle, polotovar-knedlik ještě nebyl na trhu, i když by to socialistické ženě jistě uspořilo spoustu času.