Úplně jiný Bond..... A vysledek byl přesně takový, jak jsem čekala. Chyběl mi tam britský humor a obvyklé neskutečné vynálezy. A taky různé honičky - ať v tanku nebo honička na Temži, která končí zrušením balonu a pádem do plachty Centra oslav roku 2000, či seskok z vrtulníku na lyžích a prchání před padouchy. Tohle mi připomínalo spíše Bournův mýtus. Ale Craig skvěle, jen to pro mne nebyl ten pravý Bond.
Velké zklamání - těšila jsem se na shlédnutí v TV neb mi uteklo v kinech a tedy zároveň radost z uspořených 159,-kaček za lupen. Všechny asi 3 vtipné situace byly v upoutávkách, takže nelze mluvit o komedii. A o romském filmu také ne - tady chybí příběh, myšlenka - asi dobrý záměr a pak vznikla nevtipná kaše. Tichá vzpomínka na Cikáni jdou do nebe.
Tenhle skvost jsem včera shlédla v telce, utekl mi v kinech a byl to jářku zážitek. Penelope Cruz je stejně lepší ve španělských filmech než v Hollywoodu
ještě nebyla.Naproti ní J.R.Meyers jako naprosto nenápadný pokrový hráč.
dobou stává žalostně zřídka. Bravurdně zarámované hláškami "o tenisovém míčku
v bodu nad sítí" a závěrečným, že "někdy je největším štěstím se nenarodit"
celkem dobře bavila.
4. díl - skvostné výkony všech protagonistů - samostatně hodnoceno na 5*
Dále se už omezím jen na hvězdičky:
5. díl Láska v moll 5*
6. díl. Malý terorista 3*
7. díl Tatínkova holčička 5*
(až na výjimečně dobře zahranou ex-manželku Terezu Brodskou) Howgh.
Představila jsem si, že někdy ´ve ´45 anebo ´68 by se spojenci dohodli, že ode "dnes" bude v Praze levá půlka Vltavy demokratická a pravá komunistická..... Nějak jsem přesně nevěděla, jak to bylo s berlínskou zdí - tahle část dějepisu se za času mých studií jaksi nevyučovala. Šílené.......... Na televizni počin fakt dobré !
tady vůbec nelíbil (neměl by už začít hrát něco jiného než "mladé" krasavce ??)
Čekala jsem víc. Pět scének na věčné téma
Konec je naprosto geniální !
Také kdysi oblíbené "školní představení" v rámci
přípravy na maturu z češtiny. Nebylo to špatné,
Citlivé, pomalé, krásné obrazy.
Závěr jsem očekávala, kdyby situaci neustál Gilles,
Jedna hvězdička jen z úcty k paní režisérce.
Chyběl děj i humor a odkazy na úspěšné
Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat
tatínka do polepšovny dílko jen dorazily.
Srovnatelné s Troškovými veledíly.
Můj bývalý manžel kdysi vybral tenhle film pro první
předem jasné, že manželství s ním bude
fakt "šílenej horor". Slušná adaptace Havlíčkova Neviditelného.
bych naštvaná, ale jako nedělní výplň čekání
na další díl Ztracených to docelo ušlo
Dokonalý svět (TV seriál) (2010)
Souhlasím s tím, že pilot se příliš nepovedl, ale po dalších dílech si zaslouží hodnocení 60%
Zaříkávač koní (1998)
Nejsem milovník koní ani Rosamundy Pilcher, takže na mne zbytečně dlouhé.
Hire: Star, The (2001)
Toto je myslím nejlepší herecký počin Madonny :)
Natěrač (TV film) (2008)
Na adaptaci divadelní hry velmi slušné. Herecký rozsah Jana Budaře je širší, než by se zdálo.
Casino Royale (2006)
Proč bychom se netopili (TV seriál) (2009)
Nuda,nuda,nuda. Ten bod je za úvodní písničku a možná bych přidala 1/2 bodu kdybych byla vodák. Nebo taky ne.
ROMing (2007)
Volver (2006)
Ďábel nosí Pradu (2006)
Upřímně, čekala jsem víc. Meryl Streep je úžasná v obsazení naprosto mimo své obvyklé role, ale příběh je dost předvídatelný. Nicméně za sebe coby za babu přidávám půl bodu navíc za pohled na šatičky, botičky, kabelky a šátečky na které se krásně kouká (ale stejně by mne nebavilo to nosit)
Match Point - Hra osudu (2005)
Naprosto netypický Allen. A velké překvapení. Skvěle zahraná ústřední dvojice - takhle sexy snad Scarlett ještě nebyla.Naproti ní J.R.Meyers jako naprosto nenápadný pokrový hráč. A hlavně až do poslední chvíle nebylo jasné jak to dopadne, což se v té filmové sběři poslední dobou stává žalostně zřídka. Bravurdně zarámované hláškami "o tenisovém míčku v bodu nad sítí" a závěrečným, že "někdy je největším štěstím se nenarodit"
Prci, prci, prcičky (1999)
Už jsem to viděla snad pětkrát, ale teď po dlouhé době a ejhle koukám nějak jsem to dosud nehodnotila. 3* jsou tak akorát - být panic ve čtvrťáku je fuška a už na to téma byly natočeny větší sr.... Já se včera celkem dobře bavila.
Máj (2008)
Pěkná výprava, kamera, ale jinak hrůza-nic. Co by na to řekl K.H.M. ??
Akce Bororo (1972)
Moje srdeční záležitost a odvážný počin na poli české sci-fi - samozřejmě v době svého vzniku. Proto 5* S dnešními filmy nelze srovnávat a raději bych se po letech znovu nedívala, nebylo by to ono.
Soukromé pasti (TV seriál) (2008)
1. díl se mi líbil. Obzvlášť dialogy hlavní hrdinky s matkou. Uvidíme co další.... Na Novu slušný počin. U 2. dílu mi přišla horší kamera,l trochu "mravněpoučné" ale dobrý herecký výkon Sandry Novákové.. Možná by se jednotlivé inscenace měly hodnotit spíše samostatně - na projektu se podílí více režisérů. 3. díl zatím nejslabší - příliš hysterické - vztah vykreslen hlavně sexuálně - takže dost nepravděpodobné. 4. díl - skvostné výkony všech protagonistů - samostatně hodnoceno na 5* Dále se už omezím jen na hvězdičky: 5. díl Láska v moll 5* 6. díl. Malý terorista 3* 7. díl Tatínkova holčička 5* 8. díl Ukradená spermie 3a1/2* a dále už nebudu pravidelně hodnotit, kvalita nějak klesá..... (až na výjimečně dobře zahranou ex-manželku Terezu Brodskou) Howgh.
Studené léto (TV film) (2006)
Troja (2004)
Jeden z nejnudnějších historických velkofilmů... Pekelně dlouhé a nějak mne nenadchlo obsazení. Asi bych našla lepší kandidátku na Krásnou Helenu, Orlando Bloom není můj favorit a Brad Pitt se mi tady vůbec nelíbil (neměl by už začít hrát něco jiného než "mladé" krasavce ??)
5x2 (2004)
Čekala jsem víc. Pět scének na věčné téma vztah a mezi nimi chybí souvislost. To že je to vyprávěné pozpátku filmu nepřídává na uměleckosti a jako film pro ženy to také nefunguje.
Tři barvy: Červená (1994)
Uf, co napsat... Konečně jsem tedy viděla třetí část barevné trilogie, která mi oproti modré a bílé nějak utekla. Komentář kleopatry mi mluví naprosto z duše. Konec je naprosto geniální !
Buď v klidu (2005)
Spíše 1 a půl. Ještě horší, než "Chyťte ho"
Oblomov (1979)
Také kdysi oblíbené "školní představení" v rámci přípravy na maturu z češtiny. Nebylo to špatné, ale přiznám se, že v 17letech pro mne byly 2 a půl hodiny ruské klasiky trochu dlouhé. Promiň Nikito !
Hezké chvilky bez záruky (2006)
Tedy při vší úctě k paní režisérce, jenž má na kontě pár klenotů - není na čase si užít filmařského důchodu? I když předchozí film Vyhnáni z ráje byl ještě o něco hroznější... Všeobecná hysterie - rozkmitaná kamera, režie a tím pádem i výkony herců. Celkově naprosto o ničem.
Sexy Pistols (2006)
Dát dohromady Penelope Cruz se Salmou Hayek byl dobrý nápad, nicméně vše ostatní děs, běs!
Gillesova žena (2004)
Citlivé, pomalé, krásné obrazy. Závěr jsem očekávala, kdyby situaci neustál Gilles, bylo by to nepravděpodobné, slabí přežívají. To silná ženská hrdinka bojovala do posledního dechu a když se situace vyřešila - zlomila se. Tak to prostě je. Úžasný výkon Emmanuelle Devos.
BrainStorm (TV film) (2008)
Opravdu dobré ! Škoda, že Jiří Strach točí převážně pro televizi. Brzobohatý a Trojan jsou vynikajicí, nadějně vykukuje i Tereza Voříšková.
Ošklivka Katka (TV seriál) (2008)
odpad!Překonalo to i svou jihoamerickou verzi. Je opravdu pozoruhodné jak se dá 5minutový "děj" natáhnout do hodiny. Pomoc !!!!!!
Jak se krotí krokodýli (2006)
Jedna hvězdička jen z úcty k paní režisérce. Chyběl děj i humor a odkazy na úspěšné Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny dílko jen dorazily. Srovnatelné s Troškovými veledíly.
Magická posedlost (1998)
Dávám 4* ať si říká kdo chce co chce. Holkám to slušelo a já se dobře bavila !
Slečna Drsňák (2000)
Moje oblíbená oddychovka. Myslím nejlepší komediální role Sandry Bullock. No a Michael Caine skvělý jako vždy.
Prokletí domu Hajnů (1988)
Můj bývalý manžel kdysi vybral tenhle film pro první rande. Kdybych už předtím věřila na znamení/"Znamení"(M.N.Shiamalan), bylo by mi předem jasné, že manželství s ním bude fakt "šílenej horor". Slušná adaptace Havlíčkova Neviditelného.
Všechno nejlepší! (2006)
Dávám 2, ale spíš je to 2 a 1/2 - oproti Pánské jízdě, je to obrovský posun . Jít na to do kina, byla bych naštvaná, ale jako nedělní výplň čekání na další díl Ztracených to docelo ušlo