Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Já, legenda

Já, legenda (2007)

Pořád a pořád dokola, na tento film můžu koukat každý měsíc a neohraje se mi. Žádný klasický happy end, dobrý příběh a skvělý herec v hlavní roli. Will Smith prostě zahraje vše skvěle, snad i kdyby se nesnažil. I slzičkka mi ukápla (a nejen jedna, mezi námi ;D).

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

28 days, 6 hours 42 minutes 12 seconds. Perfektní psycho(logický) film. Jake je přesně ten pravý herec na ztvárnění inteligentního a trochu jiného hlavního hrdiny, který nemá až tak klasické problémy jako jeho spolužáci. Skvělý soundtrack dark atmosféru jen podtrhuje, stejně jako výborná "zápletka". Pokud máte špatný dojem z filmu, bude to tím, že jste ho nepochopili, doporučuji tlačítko replay. They made me do it.

Parfém: Příběh vraha

Parfém: Příběh vraha (2006)

Film se zatraceně dobrým nápadem a zápletkou. Dovolím si říct že tomuhle filmu prakticky nic nechybí a Tom Tykwer už podle mě výš nikdy nedosáhne. Úplně každého diváka to asi nenadchne ale co člověk, to jiná chuť. I tak si tenhle film ale musí od každého zasloužit jen chválu. A pokud dá tady někdo méně než tři hvězdičky, tak už to není kritik, ale idiot.

Strážci - Watchmen

Strážci - Watchmen (2009)

Skvělý filmovo-komixový počin. Úžasné zpracování, skvělá atmosféra, efekty, herecké výkony, zajímavý scénář. Aneb i člověku zcela nezasvěcenému do komixového světa se bude snímek maximálně líbit. Pro mě tento film nemá v jeho kategorii jinou konkurenci než tu s názvem X-Men a ani ta ho nepřeková v takové míře. Zack je prostě režisér s velkým R.

X-Men: První třída

X-Men: První třída (2011)

Aneb jak to celé začalo. A začalo to velice slibně! Nejlepší(nejvtipnější) moment z filmu rozhodně tradiční hláška "Go fuck youself!" pana Jackmana. Co se týká toho zbytku, má to spád, má to pořádný děj, efekty a stále je to neokoukané. Z- zážitek a zábava. Hodně jsem váhala jestli dát plný počet, ale nakonec jsem se rozhodla, že to počká, až se podívám z novu a napadne mě více výstižných slov (plných chvály, samozřejmě).

Avengers

Avengers (2012)

Perfektní kinozážitek. Sál buď napjatě sledoval dění, nebo umíral smíchy při jedné z hlášek. Film co má snad všechno. Iron Man a Hulk perfektně baví publikum(a Hulk to Lokimu perfektně nandá), záporák dobře funguje a Kapitán nám zůstává stále ten samý dobráček (suchar) a tak si v tomhle filmu moc sympatií nezíská. I přes značné množství hlavních postav má ale pro sebe každý spoustu místa a žádný hrdina nestojí vzadu, čehož se asi dost lidí bálo. Když jsem sledovala válku v polorozbitém městě, vzpomněla jsem si na Loňské Transformery 3 a v hlavě sem se usmívala, jak tomuhle nesahají ani po kotníky. Prostě skvěle odvedená práce. Samuel L. Jackson tomu dodává tu správnou šťávu.

Walter Mitty a jeho tajný život

Walter Mitty a jeho tajný život (2013)

Po dlouhé době přišel film, jehož úspěšnost nezávisí na počtu prdelí a koz, které se objeví na plátně. Přišel příběh s myšlenkou a srdcem, na tolik sympatický že si mě získal už v prvních chvílích. Stillerova nejlepší role, kterou si mě naprosto udobřil a tímto mu odpouštím jeho veškeré přihlouplé xichty. Odteď je to podržtužka, který posbíral koule (teda odvahu) a něco se svým životem udělal. Příběh tak neskutečný až si člověk přeje, aby to byla pravda.

Nespoutaný Django

Nespoutaný Django (2012)

Nový Tarantino? Kdo si tohle může nechat ujít... Já se nebojím a bez výčitek říkám, že nepočítaje Sin City mě tenhle Django z celé Tarantinovy tvorby oslovil nejvíce. Masterpiece. Tarrantino se toho zase nebál a udělal z toho výjimečný kousek. Humor a krev. I love the way you die boy. Perfektní obsazení (viz Mr. DiCaprio, kterému šla role na míru a působil mimořádně slizce, kam se Titanic hrabe) a ještě víc perfektní hudba. Tohle při žádné 3D ptákovině nezažijete, tak zvedněte zadky a padejte do kina.

Zrození Planety opic

Zrození Planety opic (2011)

Plný počet, nezklamalo! Skvělé zpracování, o scénáři se ani nemusíme zmiňovat. Jeden z nejlepších kinozážitků tohoto roku, jednoznačně.

Očista: Anarchie

Očista: Anarchie (2014)

Nesla jsem si stejné očekávání, jako když jsem mířila do kina na první Očistu. Tentokrát mě však tvůrci nezklamali. Ulice, krev, špína, masky, lidský odpad, zbohatlíci a naprostá šílenost. A to vše v jednom zasazené do dobře vytvořeného fungujícího příběhu, který má tentokrát nějaké to srdce a dokonce i koule, protože to není jenom o ošklivém klukovi a zakrváceném černochovi. Ne, tentokrát očistíte svoje duše pořádně. Bless America, a nation reborn. Tahle Amerika se mi líbí.