Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Pohádka

Recenze (305)

plakát

Loki (2021) (seriál) 

Obávám se, že tohle jsem asi nepochopila. Až poslední díl začal být trochu zajímavý a v tom okamžiku první série končí. Neříkám, že tam není příslib do budoucna, ale první 4 díly byly přinejmenším zvláštní a mám pocit, že seriál si v kombinaci s humorem snažil hrát na něco, co prostě není. Třeba to docením až zpětně po další sérii...

plakát

Versailles (2015) (seriál) 

Tyhle historické show jsou vlastně hrozně nebezpečné. Vezmou si reálné postavy, relativně velké množství reálných událostí, k tomu se přihodí troška historických drbů a spousta úplných blbostí a umixujeme show... Pokud to někdo nepoužívá místo učebnice dějepisu, tak s tím vlastně nemám ale vůbec problém. Moc zajímavě vykreslené postavy, zápletky, originální zpracování a krásný vizuál. Pohodové koukání.

plakát

Constantine (2014) (seriál) 

Začínala jsem koukat nadvakrát - první čtyři díly jsou docela zmatek, ale pak se to rozjede. Uuuuh fakt hodně mě štve, že není pokračovaní.

plakát

Duna (2021) 

Och. Přesně takhle jsem si to představovala. Neskutečně příjemné vizuální pohlazení po duši! Jediné, co zkazilo dojem byl pán, který po konci filmu začal hlasitě vykřikovat, že to byla nuda, nic se tam nestalo a ať si přečteme knížky. Nejsem si jistá, jestli onen pán knížky četl, ale pokud ano, velmi zásadně mu unikla pointa. Já jsem naopak otrávená z toho, jak se v posledních letech do filmů cpe akce už v první minutě, jenom aby tam mladý divák, který neudrží déle pozornost, náhodou neusnul... Z mého pohledu film obsáhl přesně to, co měl. Nemusí být vždy ohňostroje. Naopak pomalejší tempo, nenásilné vysvětlení prostředí a mytologie, budování atmosféry + foreshadowing a neskutečně krásný vizuál jsou přesně to, v co jsem doufala!

plakát

Dracula (1992) 

Myslím, že takhle přesně si to pan Stoker představoval... ale nejsem si jistá, že to je úplně pochvala.

plakát

Láska a příšery (2020) 

Taková pěkná blbost. Vlastně docela zábavné, ale s nulovou zápletkou a za týden už nebudu vědět, že jsem to viděla...

plakát

Odkaz (2018) (seriál) odpad!

Přetrpěla jsem necelých 7 dílů. Možná je to tím, že mi chybí návaznost (z Upířích deníků jsem viděla asi 3 série, z Originals asi 2 díly), ale čekala jsem prostě jednoduchou oddechovku, kde nějaký kontext nebo přemýšlení nebude moc důležité. To jsem sice dostala, ale k tomu je to navíc dost velká nuda.

plakát

Sedmý syn (2014) odpad!

Ten film nedává vůbec žádný smysl. :( Není tam ani jeden zajímavý prvek...

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) odpad!

Vlastně se mi to vůbec jako film nelíbí, "návrat Palpatina" mě vyloženě otrávil, ale nostalgického áchání jsem si užila až až.

plakát

Teorie všeho (2014) 

Ty nejsilnější příběhy píše život sám.