Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Lesní duch

Lesní duch (1981)

Děsivý a atmosférický horor i přes skoro 30 let neztrácí na své působivosti. Výborná práce kameramana, poutavý děj, geniální scénář a skvělá hudba z filmu dělá jeden z nejlepších hororů, jaký kdy byl natočen.

Tron

Tron (1982)

Kultovní sci-fi s poutavým dějem a na svou dobu s převratnými efekty. Tron je prostě vizuální lahůdka.

Pátek třináctého

Pátek třináctého (1980)

Klasický horor. Napínavá a kvalitní vyvražďovačka, která je dnes již kultem.

Halloween

Halloween (1978)

Vynikající klasický horor, který se dočkal spousty pokračování i remaku. Atmosféra je zde postupně budována a drží se až do samého konce filmu.

Noční můra v Elm Street

Noční můra v Elm Street (1984)

Dokonalý horor, kde se ve správné rovnováze mísí napětí a zábava. Každá vražda je provedena originálním způsobem a proto divák nikdy přesně neví, co může čekat. Film získává svoji jedinečnou atmosféru už od počátečních titulků, kdy si Freddy Krueger vyrábí zabijáckou zbraň z kožené rukavice a čepelí břitev.

Osvícení

Osvícení (1980)

Geniální horor se skvěle vybudovanou atmosférou rozsáhlého komplexu hotelu, umocněnou vynikajícím hereckým výkonem Jacka Nicholsona a jeho postupnou proměnu ve vraždícího šílence. Detaily jsou zde dotaženy k dokonalosti a závěrečná honička v zasněženém labyrintu je třešničkou na dortu. I po 30 letech film neztrácí na působivosti.

Věc

Věc (1982)

Hustá a tísnivá atmosféra uzavřeného objektu výzkumné stanice uprostřed Antarktidy doplněná minimalistickou hudbou Ennia Morriconeho udělala z filmu kultovní klasiku a zároveň jeden z nejlepších a nejděsivějších hororů v historii světové kinematografie.

Ples upírů

Ples upírů (1967)

Horor s prvky komedie, ve kterém mladý režisér Polanski ztvárnil zároveň i jednu z hlavních postav. Další důležitou postavu ztvárnila jeho tehdy ještě budoucí manželka. Nezaměnitelná atmosféra tohoto krásného snímku zasazená do Transylvánie dokáže vyděsit stejně tak dobře, jako pobavit.

Noc oživlých mrtvol

Noc oživlých mrtvol (1990)

Barevný remake Romerova snímku Noc oživlých mrtvol z roku 1968 je stejně kvalitní jako originál. Je v několika detailech nepatrně pozměněný, zejména závěr, kdy jsou zajatí zombies zavěšení na stromech využité jako živé terče pro zábavu.