Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (89)

plakát

Proč? 13x proto (2017) (seriál) 

„Přemýšlet o smrti, znamená přemýšlet o životě.“ Ta slova jsem někde četl, když mi bylo 13 a tento seriál je právě o tom. Líbilo se mi, že jsem si při jeho sledování pokládal nejrůznější otázky a chtěl o nich přemýšlet (a přemýšlím).

plakát

Příští rok ve stejnou dobu (1978) 

Představte si, že byste tento koncept použili ve svém partnerském vztahu. Jeden víkend v roce si se svým partnerem zahrát takovou hru. Hru na dva cizince, kteří se každý rok ve stejnou dobu scházejí v nějakém hotelu a předstírají, že jsou někým jiným. Kdo ví, možná by to bylo zajímavé.

plakát

Tabu (1990) (seriál) 

Z celé trilogie mě nejvíce zaujal závěrečný díl. Možná by bylo zajímavé, kdyby se o vhled do různých společenských a věkových skupin autoři pokusili dnes. Perličkou je pravděpodobně neplánovaný štěk (cameo) sexuologa Petra Weisse, na který narazíte v závěru poslední části.

plakát

Třídní sraz (2011) 

Při sledování tohoto filmu se mě zmocnily zvláštní, ale příjemné pocity. Ať už to byly vzpomínky na uplynulá výroční setkání (ZŠ, SŠ, VŠ) nebo představy o tom, jaká budou ta další a kdy. O těchto myšlenkách a představách nádherně píše Robert Fulghum ve své knize Od začátku dokonce . I na tuto knihu jsem si při sledování vzpomněl nebo na vyprávění prof. Matějčka v pořadu Na plovárně , ve kterém vzpomíná na setkání maturitního ročníku po 60 letech. Vzpomínkový film, ať už si pod tím představíte cokoliv.

plakát

Zločin (2011) (seriál) 

Chyba ve filmu: Druhá série se odehrává v období Halloweenu. V posledním díle (S02E13), když Stan ukazuje dům rodině, můžete vidět kvetoucí stromy a keře. P.S.: V Seattlu opravdu hodně prší.