Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Někdo to rád horké

Někdo to rád horké (1959)

Nepřekonatelná komedie s Marilyn Monroe v hlavní roli. Hned po dokoukání filmu jsem si ho chtěl přehrát znovu. A to dokáže jen málokterý film, proto si podle mě těch 5* zaslouží víc, než dnešní rádoby komedie, kde se humor vytváří bez inteligence a se spoustou ubohosti. Marilyn tu odehrála slušný výkon a její "I wanna be loved by you" mi bude znít v hlavě ještě hodně dlouho, tak jako ta nesmrtelná hláška na konci.

Ten, kdo stojí v koutě

Ten, kdo stojí v koutě (2012)

The Perks of Being a Wallflower - film, o kterém bych se dokázal rozepsat klidně na milion stránek. Dokonce mě donutil si přečíst i knihu, obojí naprosto dokonalé. Skvělá Emma Watson, která všem ukázala, že už není Hermiona. A už jen kvůli tomu, že je to pomalu můj nejoblíbenější film se nechci moc rozepisovat, takže jen jedna věc - "Dear Charlie, in this moment I feel infinite."

Velké naděje

Velké naděje (1998)

Tak tenhle film jsem si pamatoval víc jak 6 let, a i když jsem nevěděl jeho název, ani herce, co v něm hrají, musel jsem ho najít.. A to už něco dokazuje. Po několika letech jsem se na něj tedy podíval znovu a ani nedokážu popsat, jaký emocionální zážitek to byl. Dokonalá kamera, chladná Gwyneth Paltraw, úžasná hudba a skvělá předloha rozhodně splnily má "velká očekávání". A je jen doopravdy málo filmů, co to tak dokáží. Hodnocení jsou tu různá, ale za mě je to za plný počet. Už teď se těším, až si film pustím znovu.

Šaráda

Šaráda (1963)

Trochu Audrey, trochu Hitchcocka = Šaráda. Film, který klame dojmem. Rozhodně si troufám tvrdit, že je to nejlepší film s Audrey Hepburn. Zajímavá zápletka a skvělá atmosféra. Rozhodně za plný počet!

Walter Mitty a jeho tajný život

Walter Mitty a jeho tajný život (2013)

"Hraje tam Ben Stiller? Tak to bude hovadina..." S tímhle názorem jsem na film přicházel. Ani si neumíte představit, jaké výčitky jsem měl, když jsem sál opouštěl. Ben Stiller jednoduše ve filmu zaválel a mě ponechal s otevřenými ústy. Tohle je přesně ten typ filmu, po kterých se mi stýskalo! Přesně tyhle filmy v současné kinematografii dost chybí - filmy mající glanc, úžas (ale ne ten, který je vytvářen speciálně pro diváka, nýbrž takový ten přirozený), vtipnou zápletku, špetku té imaginace a když se to všechno zamíchá spolu s překvapivým Benem, vzniká "The Secret Life of Walter Mitty". "Kdy si ten film pustíme znovu?" S touhle hláškou jsem doopravdy odcházel, ironie.

Mládí

Mládí (2015)

Snímek, co divákům nereflektuje obvykle přeslazenou a upravenou realitu, co si drží humor na úrovni a vypráví svůj příběh i skrze kameru - to je, minimálně pro mě, dokonalost sama o sobě. Po Velké nádheře jsem nečekal, že by Sorrentino vytáhl z kapsy další eso. Tentokrát ale ještě mnohem lepší, než to poslední. Jeden z filmů, na který je přímo nádhera se dívat (připomínajíc úžasný obraz v nějaké galerii), doporučuju!