Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (68)

Timeless

Timeless (2016) (seriál)

Stanice NBC, na které se seriál vysílá, se dostala do soudního sporu s tvůrci španělského seriálu El ministerio del tiempo (od r. 2015), kteří ji nařkli z plagiátorství. El ministerio del tiempo sleduje trojici hrdinů snažících se zachránit historii cestováním v čase.

Timeless

Timeless (2016) (seriál)

Během úvodní znělky každého dílu se v posledních čtyřech písmenech názvu Timeless objeví rok, do kterého bude tým cestovat.

Arrow

Arrow (2012) (seriál)

Ve většine epizod zazní od jedné z postav název epizody.

Arrow

Arrow (2012) (seriál)

V 8. epizodě 3. série "Stateční a smělí" představuje Oliver Queen (Stephen Amell) kapitánu Lanceovi (Paul Blackthorne) Barryho Allena (Grant Gustin). Kapitán si splete jméno a osloví ho jako Barta Allena. V komiksech je Bart vnukem Barryho a později také samotným Flashem.

Arrow

Arrow (2012) (seriál)

Postava Felicity Smoak se poprvé objevila v komiksu "The Fury of Firestorm" jako nevlastní matka hlavního hrdiny - Ronnie Raymonda. Do komiksu "Green Arrow" byla přidána až v roce 2014, kde již svým vzhledem a chováním odpovídá seriálové Felicity (Emily Bett Rickards).

Deadpool

Deadpool (2016)

Film byl uveden do kin v únoru 2016, tedy přesně 25 let po vydání 98. čísla komiksu "New Mutants", kde se Deadpool objevil poprvé.

Lovci duchů

Lovci duchů (2005) (seriál)

Ve 12. epizodě 2. série "Změna podoby" ukáže Ronald (Chris Gauthier) bratrům obálku časopisu podporujícím jeho teorii o kyberlidech. Na obálce je vyobrazen kyberčlověk ze seriálu Pán času (od r. 2005).

Lovci duchů

Lovci duchů (2005) (seriál)

S jedenáctou řadou se seriál stal nejdéle nepřetržitě běžící sci-fi sérií v Severní Americe a druhou nejdéle běžící na světe, po bristkém seriálu Doctor Who (od r. 1963).

Princezna a žabák

Princezna a žabák (2009)

Na poličce v pokoji Charlotte La Bouff je možné zahlédnout pohádkové knížky "Malá mořská víla" a "Rapunzel".

High Rise

High Rise (2015)

Tom Hiddleston trávil přípravy na natáčení role lékaře Roberta Lainga v přítomnosti forenzního patologa.

Cizinka

Cizinka (2014) (seriál)

Autorka knižní předlohy Diana Gabaldon se rozhodla děj zasadit do Skotska poté, co viděla Frazera Hinese v sérii epizod šesté řady Pána času (od r. 1963) nazvané "The War Games", který zde nosil kilt a ztvárnil postavu Doktorova společníka Jamieho McCrimmona. Podle jeho postavy také pojmenovala hlavního mužskou postavu - Jamieho Frasera (Sam Heughan).

Zpívání v dešti

Zpívání v dešti (1952)

Zpívání v dešti bylo v roce 1989 vybráno mezi prvními pětadvaceti filmy pro nově vzniklý "National Film Registry", sdružující filmy "kulturně, historicky, či esteticky významné." Z toho důvodu jsou určeny k trvalému zachování.

Zpívání v dešti

Zpívání v dešti (1952)

Většinu kostýmů získala po natáčení Debbie Reynolds (Kathy Selden). Dlouhou dobu je měla uloženy ve své sbírce. V roce 2011 jich ale velkou část rozprodala v aukci soukromým sběratelům.

Slídil

Slídil (2014)

Jake Gyllenhaal (Lou Bloom) odmítl kaskadérského dubléra a odřídil většinu scén sám, včetně závěrečné honičky. Jezdil i rychlostí přesahující 140 km/h v úzkých ulicích Los Angeles.

Pán času

Pán času (2005) (seriál)

Peter Capaldi (Dvanáctý Doktor) byl pozván na casting na roli Doktora již v roce 1995 pro film Boj s časem (1996). Na tuto roli se však tehdy necítil dostatečně vyzrálý, a proto pozvání odmítl. Osmého Doktora si nakonec zahrál Paul McGann.

Arrow

Arrow (2012) (seriál)

Oliverův (Stephen Amell) klub nese název Verdant, což znamená "ze zelené barvy", a jeho znakem je "V" tvarem podobné příznačně hrotu šípu. Jedná se tak o odkazy na hlavního hrdinu.

Reklama