Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (75)

plakát

Shrek 2 (2004) 

Poprvé jsem viděl Shreka v originále a říkal jsem si, že dabing se mi asi líbil více. Osel ještě otravnější než v češtině, Shrek takový zvláštní... Jenže pak se na scéně objeví Puss in the Boots, což už je sama o sobě výborná a nejlepší postava ze Shreka, v podání fenomenálního hlasového projevu Antonia "kam jsem se to vytratil" Banderase a souboj mezi originálem a češtinou končí knockoutem.

plakát

Úhel pohledu (2008) 

Úhly pohledu dobré, škoda že nebyly využité v lepším filmu. Krom toho tady bych se bez některých úhlů obešel, třeba bez Whitakerova, takový vytržený z kontextu, navíc srdcervoucí až na půdu. Slušná honička.

plakát

Strážce (2006) 

Naprosto zbytečný film. Ucházející zpracování ani věhlasná herecká jména na tom nic nemění.

plakát

Highway (2002) 

Velmi slabé. Humor snažící se těžit z WTF momentů a jakési "přehnanosti" mi vůbec nesedl. Na to že jde o road movie, epizody (pokud se to tak dá nazvat) velmi nezajímavé. Stejně tak vedlejší postavy, což je další stěžejní stránka road movies, jsou neskutečně otravné a nesympatické (dreadař, dealer...). Po jedné hvězdičce za poctivé výkony Jakea a Jareda. Jo a pokus o cool střih se také v mých očích minul účinkem.

plakát

Británie má talent (2007) (pořad) 

Většina vystoupení mě nějak zvlášť nebaví, ale ta úroveň a profesionalita zázemí, režie, moderátorů a hlavně poroty čele s výborným Simonem Cowellem je vážně dobrá a absolutně převyšuje české pořady tohoto typu.

plakát

Joe milionář (2003) (pořad) 

No alespň, narozdíl od české verze, z které jsem, a to zdůrazňuji, neviděl ani minutu, drží v rukávu silný trumf v podobě, pro účastnice, dost vostrýho twistu na konci. Jak k tom ale přijdou chudinky zlatokopky :))??

plakát

Někdo tam nahoře mě má rád (1956) 

Tak to bylo opět něco výjmečného. Filmy z padesátek mě prostě nikdy nezklamou. Jó asi hlavně proto, že jsem viděl puze ty lepší, respektive dobře hodnocené, mezi čímž stejně panuje u starých filmů přímá úměra, je totiž oceňována jejich faktická kvalita. U novějších filmů to tak bohužel zdaleka neplatí, jelikož se mnoho zdejších hodnotícíh často nechává zaslepit třpytem zlaťáků, které film spolykal. Jinak atmosferické, svižné, emotivní i vtipné (nasmál jsem se více než u kdejaké komedie). No a Paul.... Netřeba slov, další výkon par excelance. Nadchnul mě ještě více než v Cat on a hot tin roof a zapsal si pro mě jeden z nejlepších hereckých výkonů, s kterými sem měl tu čest.

plakát

Dobrý voják Švejk (1956) 

Hrušinský válí. Hlavně díky hercům o dvě třídy lepší než knížka.