Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (54)

plakát

Doktor Spánek od Stephena Kinga (2019) 

Osvícení jsem neviděla ani nečetla, ale četla jsem právě Doktora Spánka a to hlavně kvůli tomu, že jsem věděla, že se chystá film a to ještě s tak super obsazením. Kniha mě ale z počátku vůbec nenadchla. Bavit mě začala až tak v polovině a pak jsem byla naštvaná, že jsem jí dočetla. Nicméně film mě vůbec nezklamal a podlé mého názoru je velmi věrný knižní předloze, i když některé pasáže byly upraveny, zrychleny atd. Ale to vůbec nevadilo. Film má spád, skvělou atmosféru, hudbu a hlavně skvělé herce. Ewan McGregor byl jako dospělý Dan bezvadný. Z Kyliegh Curran jsem byla příjemně překvapená, protože děti ve filmech bávají někdy dost otravní, ale ona Abru zahrála skvěle. Kdo mě ale bavil nejvíc byla Rebecca Ferguson, která ztvárnila Rose. A i když je Rose záporačka, na její scény a scény s tou její bandou jsem se těšila asi nejvíce. A ta scéna s baseballovým klukem mi nahnala fakt husí kůži. Takže za to všechno 4*!

plakát

6 underground: Tajné operace (2019) 

A mně se tenhle film líbil. Ano, člověk nedostane žádný extra propracovaný příběh, ale je tam super akce (první 20ti minutovka je perfektní), sympatičtí herci (Ryana můžu vždycky, Ben Hardy byl super a po delší době bylo fajn vidět Mélanie Laurent, a ještě v takové super roli), parádní lokace a strašně dobře vybraná hudba. No, klidně bych si to pustila znovu!

plakát

Favoritka (2018) 

Tyjo, tak tohle byl asi jeden z nejdivnějších filmů co jsem kdy viděla. Nicméně divné neznamená špatné. Naopak. U filmu jsem se skvěle bavila. Film jako celek neuvěřitelně funguje, ústřední trojice Olivia Colman, Rachel Weisz a Emma Stone má mezi sebou chemie na rozdávání a po herecké stránce jsou všechny bezchybné, hudba je perfektní, scény...prostě bezvadný. Těm všem nominacím se ani nedivím! Doporučuji.

plakát

Mary Poppins se vrací (2018) 

Na novou Mary Poppins jsem se těšila od té doby, co oznámili, že jí bude hrát Emily Blunt a rozhodně nelituji, že jsem na to šla do kina. Ano, na původní film s Julie Andrews to jaksi nemá, ale to neznamená, že by tento film nestál za vidění! Co hodnotím kladně je rozhodně výběr herců. Všichni svoje role zvládli bravurně. Dále pozitivně hodnotím hudbu, písně, taneční čísla a kreslené scény. Bohužel tohle všechno bylo trochu na úkor dějové linky, která až tak dobrá nebyla. Nicméně doporučuji shlédnout a rozhodně v originále, protože tak to má podle mého názoru to největší kouzlo.

plakát

Na mušce (2018) (seriál) 

Naprosto skvělá podívaná, od začátku až do konce. Je to skvěle napsané, zahrané i natočené. Nejlepší je na tom ale samotné obsazení. Sandra Oh i Jodie Comer jsou ve svých rolích skvělé a právě Villanelle je TOP. Ona si tu svojí práci užívá a je opravdu spokojená sama se sebou. A Eve to chování a všechno ohledně Villanelle hrozně fascinuje. No, celá ta série je hodně zábavná, hodněkrát jsem se opravdu od srdce zasmála a už se nemůžu dočkat další série, po tom, jakým cliffhangerem skončila 1. série. Za mě 5*.

plakát

Největší showman (2017) 

Konečně jsem se dostala k "Největšímu showmanovi" a rozhodně nelituju. Je to skvělý film, který má skvělé herecké obsazení, hudbu a velmi povedené písně, které doplňují super taneční čísla. Co se týče samotných písní, nejvíc mě asi uchvátilo "Never Enough" a "This is me". Velkým plusem, jak jsem už zmínila, je herecké obsazení v čele s neskutečným Hugh Jackmanem, pro kterého mám slabost. Jemu ta role padla jako ulitá. Ostatní v čele se Zacem Efronem, Michelle Williams, Zendayou, Rebeccou Ferguson nebo Kealou Setlle s ním pěkně drží krok. Nicméně, při sledování jsem se neubránila malému srovnání s "LaLaLandem. Musím říct, že "Největší showman" je z mého pohledu propracovanější, zábavnější a s mnohem lepší hudbou a skladbami. A také má sympatičtější herecké obsazení, takže pokud někdo ještě váháte, co si pustit, tak "Showman" je ta lepší volba.

plakát

Příběh služebnice (2017) (seriál) 

Musím přiznat, že ke sledování tohoto seriálu jsem se moc neměla, ale jsem ráda, že jsem ho přece jenom nezatratila. Seriál je to totiž mrazivý, výborně natočený, s ještě skvělejšími hereckými výkony. Kromě Elizabeth Moss, která byla ve své roli neskutečná, mě nejvíc bavila postava Yvonne Strahovski, protože z její Sereny šel někdy vážně strach. Samozřejmě i zbytek osazenstva se úplně neztratil a celkově to prostě vytváří originální seriál, který určitě stojí za shlédnutí.

plakát

Světlo mezi oceány (2016) 

Tenhle film jsem měla na seznamu nějaký ten pátek a až teď jsem se k němu dostala. Je to krásný příběh, který byl skvěle natočený. Herecké výkony byly úžasný. Alicia Vikander je skvělá herečka, které věříte naprosto každé slovo a každou emoci. Stejně tak i Michael Fassbender byl dokonalý. Ta chemie...prostě výborný! Ale abych se vrátila k samotnému příběhu. Je to film, který vám zlomí srdce a u kterého budete potřebovat nějaký ten kapesníček. Myslím, že tento snímek si zaslouží velkou pozornost, protože tam funguje prostě všechno.

plakát

La La Land (2016) 

Já vám lidi nevím, co na tomto filmu všichni viděli. Jako romance dobrý, ale nic, co by tady už nebylo. Hlavní dvojice byla fajn, to beze všeho...jen trochu nechápu toho Oscara pro Emmu Stone. Né, že by byla v roli špatná, ale z mého pohledu to nebylo hodné ani té oscarové nominace. Emma je super herečka, ale tady to byl fakt pro mě dost průměr...on ten film celý byl takový průměrný, první půlka mě nebavila, druhá to trochu zachránila. Až moc jsem se dívala na to, kolik času ještě zbývá. Nicméně, abych napsala nějaké plusy....líbily se mi vybrané lokace, pěkná hudba, i když na muzikál tam bylo hodně málo zpěvu, bylo to barevné a to že to působilo jako film z 50. nebo 60. let se mi fakt líbilo...ale to je tak nějak všechno bohužel. Takže za mě slabé 3*.

plakát

Případ Sloane (2016) 

Tento film jsem měla na seznamu od té doby co se objevil trailer, ale dostala jsem se k němu až teď a byla to prostě bomba. Jessica Chastain jako bezcitná Elizabeth Sloane byla neskutečně přesvědčivá a musím říct, že celý film stojí na jejím výkonu. Byla naprosto famózní a opravdu nechápu, jak se jí mohla vyhnout Oscarová nominace...Co se týče filmu jako celku, tak je trochu složitější na sledování, někdy jsem se maličko ztrácela, asi i proto, že svět lobbingu jde trochu mimo mě, ale i tak jsem v některých chvílích koukala na film s otevřenou pusou. Film má spád, takže přes svou délku dvou hodin opravdu nenudí. A závěrečný monolog Elizabeth mě dostal! Jessica v tomto monologu neskutečně zazářila a bylo to skvělé zakončení. Tomuto filmu musím dát 5*, protože to byla skvělá podívaná a rozhodně tento film doporučuji dalším!