Kursk - "moderní" dokument, kdy tak 10% je věnováno dobovým záběrům a celkové situaci na frontě a 90% je počítačová animace příběhu tří nebo čtyř bezvýznamných vojáků. Animace navíc si hrají na co největší efekt a vypají naprosto nepřirozeně. Ten rozdíl s ruským dokumentem VVV, vysílaným před měsícem je propastný. Ale to nejhorší - neustálé opakování stejných záběrů, jako kdyby chtěli 15 minutový materiál natáhnout na 45 minut. Pochorovka - vypadá mírně lépe ale nechápu, proč pořád dělají z Tigrů hlavní němekou sílu, když tvořili sotva 10% celkového počtu.
Já myslím, že minimálně polovina té zlaté maliny patří té hrozné počítačové animaci skákací kočičí ženy. Postava Halle Berry je sice dost zoufalá, ale to je z velké míry dané i tupým scénářem. Naopak postava (v jiném slova smyslu) Halle Berry je jediné, kvůli čemu se na to dá dívat.
Tenhle film snad dělal pejsek s kočičkou, co nejvíc příběhů, co nejvíc romantiky, co nejvíc hvězd, ale kvantita je tu hodně na úkor kvalitě. Ani jeden příběh mě tu nezaujal a celá ta šťastná láska působí uvěřitelně asi jako Plan 9. Jedna hvězda za Nighyho a druhá za pár dalších dobrých fórů.
Oblíbené téma, které na americké publikum vždycky zabere (podtrhnuté "podle skutečné události"). Lépe tohle téma ale zpracoval Rainmaker. Julie tady přehrává jak to jde, takže mě spíše upoutaly její neustále sexy oblečky. Vadí mi druhá půle, která se místo u soudu hraje na dojení slz při jednání s postiženými. Ta chladná právnička, to bylo fakt moc.
Já to naopak chápu, proč zrovna Cleveland. Oni nemohli riskovat, že by z Family Guye sebrali významnou postavu, protože by pak šel Family Guy dolů. Nevýrazný Cleveland odešel a tvůrci měli spoustu prostoru jeho postavu rozvést. Myslím, že se to poměrně povedlo (jeho přitroublý hlas je super), ale zatím chybí výraznější vedlejší postavy, snad kromě medvěda.
Earl je podobný loser jako já, proto mi je asi tak sympatický. K tomu krásně protivný Jaime Pressly a krásně roztomilá Nadine Velazquez (hlavně když skáče). První série super, ale už v druhé cítím zhoršení (celá cesta do Mexika), takže pomalu se asi blíží snížení hodnocení.
Parodie nejen na pobřežní hlídku, navíc za ní nezaostává ani co do vzhledu plavčic. Vtipné momenty střídají ty trapné (ještě víc záchodový humor než v South Parku), ten nejvtipnější je asi samotný nepřeložitelný název. Co se mi líbí je, jak je levně seriál natočen a že se za to nestydí (např. obří slepice v ulicích je natočena jako slepice kráčící po angličácích). Potěší spoustu cameí kdysi slavných herců, v poslední třetí sérii ale dost chybí starostka Massengilová se svým synem.
Po slabém scénáři prvního dílu jsem doufal, že si tentokrát dají víc záležet. Jenže když Harry "zadupnul" letadlo, tak na mě začly jít mrákoty. Celá první hodinka byla slabá, mrtvoly přibývaly, ale to bylo vše, vrah se zdál být jasný. Ale vydržel jsem a udělal jsem dobře, přišel zvrat, nečekaný vývoj a konečně nějaké to vyšetřování. Druhá půlka je krimi se vším všudy a za to za čtyři. 70%
Slabší díl, tentokrát z prostředí podivné hry, které říkají američani fotbal, ale není to fotbal. Columbo si celou dobu neví rady a záverečná pointa je možná zajímavá, ale jako důkaz k vražde naprosto nedostatečná.
Propagandistický blábol o tom, jak jsou elektroauta super, bez chyb a emisí, jenže je některé zlé automobilky jako VW úmyslně sabotují, aby mohli vyrábět ty pekelné spalovací motory. Kdo chce vidět pravdu, ať se radši podívá třeba na TopGear srovnání Tesla vs. Lotus.
Harry je opravdu hrozně cool, ale přes něj nejde přehlédnout, že scénář je opravdu hodně ubohý. Z policie dělá zoufalé amatéry, kteří si několikrát nechají utéct hlavního záporáka (takový blbeček, kterého by jinde dostali hned). A když už ho Harry chytne, tak ho zcela nepochopitelně propustí, ačkoli by na něj měli tucet dalších důkazů. Oni totiž důkazy vůbec nehledají. Takže to nejlepší na filmu jsou ty vedlejší epizodky, jako sebevrah nebo přepadení banky.
Tohle je opravdu hodně podprůměrný díl. Celá zápletka je hodně přitažená za vlasy a k odhalení chybí přímý důkaz. Tři hvězdy jen kvůli bodrému Dudkovi, ačkoli na velmistra je opravdu nereálně starý.
Tehdá po revoluci zažil Foglar velký comeback a Rychlé šípy byly opět žhavé téma. Na té vlně se chtěl svést tenhle film. Díky výborné předloze měl nakročeno k úspěchu, ale tvůrci zcela nepochopitelně vsadili na naprosté neherce, kteří tu spisovnou mluvu nemohli zvládnout. Nikdy jsem neviděl/neslyšel tragičtější herecké výkony. Takže film s neúspěchem zapadl prakticky do zapomnění, ja ho vylovil až v roce 2011. Je to škoda, protože samotné zpracovaní nebylo vůbec špatné. 52%
Nejsem zrovna příznivec nabubřelých rozpočtů dnešních velkofilmů, ale Duna prostě nejde natočit s takto omezeným rozpočtem. Ačkoli se autoři daleko více drží předlohy, tak s divadelními kulisami nejsou schopni vytvořit tu správnou atmosféru, kterou zase Lynch uměl dobře. Z postav jediný kdo mě zaujal byl Vladimir Harkonnen, není tu jako zhmotněné zlo. To Matej031 : tady opravdu Patrick Stewart nehraje :-D
Točeno zároveň sprvním dílem, ale o dost slabší ... v první části se toho moc neděje a chybí tu i ty slavné postavy a francouzi. Celý film zachraňuje Ralf Wolter. 40%
Nové prostředí není tak úplně špatné ale Doktor Sternau už mi tu moc nesedl. Naproti tomu je tu ale spousta jiných slavných postav, jako Abraham Lincoln, Ralf Wolter, Benito Juarez a maršál Bazaine (v něm ale zkušený divák pozná převlečeného Fantomase). Oproti jiným mayovkám jsou tu slabší záběry, dost scén je točeno v interiérech se slabými kulisami. 65%
Otřesné, a protože to tvůrci vědeli, tak všechny ty hvězdy jako Zidana nacpali úplně na konec, aby diváci neutekli s kina dříve. Akorát Schumacher s Todtem dostali více prostoru a ten závod je asi jediné, kvůli čemu se na to dá koukat. Představitel Asterixe je ubohý jako celý scénář.
"Framing" znamená kromě zarámování i něco jako vytvořit falešné obvinění (pěkný dvojsmysl) a to je přesně o co se tu vrah snaží. Jenže tentokrát je to taková nula, že by to došlo snad i Clancy Wiggumovi. Columbo si s ním hraje jak kočka s myší a právě to je na tomhle dílu to zábavné, zejména ty rukavice na závěr.
Hlas ČeskoSlovenska (TV pořad) (2012)
odpad!Málokterý pořad mě dokáže srát i v době vysílání jiných filmů.
Columbo: Posvítit si na vraždu (TV film) (1976)
Shatner tu hraje mizerneho herce, to mu opravdu jde :-). A mihne se tu i jeho kolega z TOS Koenig (bohuzel bez ruskeho prizvuku)
Největší tankové bitvy (TV seriál) (2010)
Catwoman (2004)
Amerika hledá topmodelku (TV pořad) (2003)
odpad!reklama na anorexii
Kozí příběh - Pověsti staré Prahy (2008)
odpad!Tománek si tu kompenzuje svojí úchylku na kozy, jinak si nedokážu vysvětlit tuhle hnusnou animaci. Nejde o kozu-zvíře, ale o všudypřítomné ženské kozy, minimálně pětky. Technická úrověň animace není to nejhorší (koukat se dá přece i na staré filmy), sice je dost let pozadu oproti té západní, větším problémem jsou ale 3D modely - vzhled postav. Zejména hlavní "hrdinka" je vyložene odporná. Druhou věcí je "příběh", ten je stejně zoufalý jako ta animace, smíchat stavbu Karlova mostu, Staroměstského orloje a Mydláře, to by si snad netroufli ani američani. A ten konec, kdy dav nerozezná kozu od člověka mě v odpadu jen utvrdil.
Láska nebeská (2003)
Senna (2010)
Neobjektivní dokument pro dvě skupiny diváků - jeho nekritické fanoušky a laiky neznalé historie F1.
Erin Brockovich (2000)
Banánový Joe (1982)
Tentokrát narazil Bud na vůbec nejtěžšího soupeře - byrokracii. A bez toho zázraku na konci by to asi nezvládl.
South Park: Imaginationland (video film) (2008)
Výborý námět nedokázali úplně využít, zbytečné omílání dokola lízání koulí a zvířátek. Pepek je víc jak Superman !
Cleveland show (TV seriál) (2009)
Jmenuju se Earl (TV seriál) (2005)
Pobřežní lýtka (TV seriál) (2000)
Heavy Metal (1981)
masivně zparodováno v South Parku epizodě Major Boobage
Columbo: Dvojexpozice (TV film) (1973)
Vliv podprahového vnímání byl tehdy značně přeceňován.
Magnum Force (1973)
Columbo: Rozhodující zápas (TV film) (1972)
Columbo: Columbo má rád noční život (TV film) (2003)
Farewell Columbo, uz to nebylo ono.
Zapni a jeď (2009)
Drsný Harry (1971)
Columbo: Nebezpečná hra (TV film) (1973)
Záhada hlavolamu (1993)
Duna (TV seriál) (2000)
Pyramida boha slunce (1965)
Poklad Aztéků (1965)
Asterix a Olympijské hry (2008)
Columbo: Prázdný rám (TV film) (1971)
Proud času (2003)
Ano, scenar je hrozna blbost, ale ta zaverecna bitva se po technicke strance velmi povedla. A soundtrack taky neni spatny. 45%
Sherlock (TV seriál) (2010)
Theatis to krásně vystihl.