Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Akční
  • Animovaný

Poslední recenze (92)

plakát

Říše zvířat (2023) 

Nekouka se na to uplne nejhur a chvilema je to sympaticky bizarnni. Nicmene predvidatelny dej podle sablony "byt jiny je okay actually" neprinasi tematicky vubec nic noveho takze Animal Kingdom je ve finale jenom docela prumerny feel-good movie.

plakát

Černé zrcadlo - Loch Henry (2023) (epizoda) 

Dost lidi si pravem klade otazku, proc je ma tenhle pocin na sobe nalepku Black Mirror. Pro Black Mirror je totiz typicke, ze se zde pracuje s futuristickymi technologiemi a pribeh je zasazen do dystopicke reality. Nicmene samotne technologie casto nejsou hlavnim tematem daneho pribehu, ale slouzi spis jako prostredek, kterym se nastavi zrcadlo soucasne spolecnosti. Napriklad  Nosedive neni nejaky od reality odtrzeny crazy fantasticky pribeh, ale do absurdity dovedena podoba, nekterych velice realnych aspektu socialnich siti. Stejne tak, ne vsechny Black Mirror epizody pracuji s futuristickymi technologiemi, ale jsou zasazeny do soucasneho stavu technologickeho vyvoje a zpracovavaji nejake aktualni tema a nabizeji urcitou kritiku. Tematem Loch Henry je pochopitelne true crime, ktery poslednich par let zaziva boom, coz je docela creepy. Nabizi se mi srovnani s Hated in the Nation ze treti serie. Hlavnim tematem je tady sikana na socialnich sitich. Message je: Sikana na sitich ma realne kosekvence, nebud hovado. Je to vyborna epizoda, mrazi z ni, message a kritika spolecnosti je zde krasne citelna a clovek se zamysli, kdyz ne nad sebou, tak urcite nad chovanim lidi na socialnich sitich. Loch Henry je bezesporu taky kritikou. Kdyby to bylo dobre napsany message by mohla byt: Konzumace true crime ma realne konsekvence, ty (divak) jses soucasti problemu. Jenomze tuhle message epizoda nepredava a jako kritika to moc nevyzni. Je to proto, ze pribeh je vystaveny tak, ze kosekvence fenomenu true crime si odnese hlavni protagonista, ktery je tvurce true crime contentu. Epizoda tak spis vyzniva jako takove pomerne light kritika namirena proti tvurcum, ktera je jeste rozmelnena tim, ze hlavni postava se nachazi v uplne absurdni situaci, kdz je zaroven obeti sveho vlastniho pribehu. Nevyzniva to potom jako kritika fenomenu true crime a nenastavuje zrcadlo spolecnosti, ktera tenhle content hlta. Takze kolem a kolem, Loch Henry je hodne Black Mirror epizoda, jenom je blbe napsana.

plakát

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (série) 

Tahle serie se fakt moc nepovedla. Od Black Mirror mam pomerne vysoka ocekavani, pri nejmensim cekam, ze nam alespon nektere epizody prinesou mind fuck moment, idealne jeste s  presahem do aktualniho spolecenskeho tematu. To nenastalo ani u jedne epizody tehle sezony, ktera nam prinesla sice poutavy, ale predvidatelny a prumerny pribeh bez presahu at best (2,3) a pomerne nudny a celkem debilni pribeh at worst (1,4,5).  Nejde ani tak o to, ze by klasicke black mirror prvky nebyly pritomne, ony tam byly, ale pracovalo se s nima spatne. Loch Henry treba nabizi aktualni tema fascinace true crime, ale pracuje s nim tak povrchne, ze na konci divaka nemrazi a nedonuti ho premyslet na tim, ze hltat dokumenty o seriovych vrazich je tak trosku fucked up. Joan is Awful a Beyond the Sea se zase ocividne snazi o mind fuck moment, jenomze to hrozne rozbourava predvidatelnost a taky ohranost pribehu. V tomhle ohledu se mi vlastne docela libila Mazey Day, protoze takovou chujovinu jsem aspon necekal. Celkove tahle sezona zabavi, ale neprinese momenty, o kterych bych mel tendenci nejak dal premyslet.

Poslední hodnocení (1 465)

Potvora - Série 2 (2019) (série) (S02)

29.03.2024

Potvora - Série 1 (2016) (série) (S01)

12.03.2024

Wonka (2023)

12.03.2024

Potvora (2016) (seriál)

12.03.2024

Smrtící ticho (2020)

28.02.2024

Halo - Season 1 (2022) (série) (S01)

21.02.2024

Bod obnovy (2023)

07.02.2024

Nabarvené ptáče (2019)

31.01.2024

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (2023)

09.01.2024

Reklama

Poslední deníček (2)

.

.

.