Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (1 011)

plakát

Opera (2021) (seriál) 

O kráse, bolesti a boji o moc. Zoe se zdá jen povrchní bláznivou primabalerínou, až od 5té epizody pochopíme její důvody a osobní drama. Ředitel Sébastian se snaží hrát na všechny strany, ale nakonec si vybere srdcem. Flora bojuje s diskriminací i demotivací. K tomu další postavy ansámblu. Balet je vlastně úplně zbytečná podívaná pro snoby a udržování mrtvé tradice. Nebo ne ? Proč by jinak tolik lidí chtělo tančit, neustále cvičit a pak skončit zhuntovaný ve 30ti.

plakát

Sedm schodů k moci (2023) (seriál) 

"Jsem novinář a taky pěkná svině". Pan Klíma umí napsat dobrý scénář a celkově se dají poslouchat i dialogy. Eva Podzimková se na roli nehodí, protože její reálné předlohy (pí Nečasová a pí Grossová) byly od pohledu i vytupováním hloupé vesničanky, což ona není. Popisované reálie a korupce jsou  přepálené a zjednodušené. Je to v postatě červená knihovna křížená s tím, jak si politiku představují čtenáři Blesku.

plakát

Egypťan Sinuhet (1954) 

Vzhledem k roku výroby vcelku důstojná adaptace.

plakát

Prezidentka (2022) odpad!

Cílová skupina této, dle anotace "romantické komedie", jsou osoby po lobotomii. Rudolf Havlík je nový Troška.

plakát

Agent Hamilton (2020) (seriál) 

Měl to být asi švédský Jason Bourne, ale to se nepovedlo. Nepřehledný děj a nezajímavé postavy, děj skákající od Donbasu přes Blízký východ a zase zpět, Säpo kontra CIA vs. Rusové, spousta klišé,  ajťák jak jinak než v kostkované košili s polepeným noťasem, agentka s mizerným rodinným životem, agent s traumatem z dětsví... ono to může fungovat, ale tohle není BRON a Hamilton není Sága.  Jakob Oftebro je nicméně fešák a místní celebrita, to je jisté.

plakát

Vyplnit prázdnotu (2012) 

Strašlivě pomalý vhled do neméně strašného osudu ortodoxních žen. Na jeden zátah se to nedá vidět, absolutní nedostatek děje znásobují prkenné herecké výkony.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Vizuálně, trikově špičkové. Nemůžu se ale zbavit pocitu, že Lynch svého času vystihl podstatu příběhu o něco líp.

plakát

Frontline - 20 dnů v Mariupolu (2023) (epizoda) 

Hnusný, pravdivý dokument o zbytečný válce, který by měl vidět úplně každý, kdo má volební právo.

plakát

Bastard (2023) 

Mads udělá podívanou i ze sázení brambor na vřesovišti. Celý to stojí výhradně na něm, já ho miluju.