Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (70)

plakát

Alfa (2018) 

Po shlédnutí se mi těžko rozhodovalo, jaký počet hvězd udělit. Byla místa, kde jsem si říkala, jak je to pěkné, uvěřitelné, emočně silné a dobře udělané (za taková místa bych filmu dala jasných 5*), ale pak byla místa, kde byl scénář velmi slabý, až kýčovitý a i vizuální efekty se nějak nepodařily a já byla zklamaná, co to provedli, že tím srazili mé hodnocení na pomyslnou 1* za snahu.. Nakonec jsem to zprůměrovala na 3*. Zkrátka, není to dobře vybalancované a konec je klišoidní až hanba, ale za ta místa předtím, kdy si nejspíš filmaři pro dobrý záběr i tu hlavu namáhali, za ně stojí Alfu shlédnout.

plakát

Nesmrtelný život Henrietty Lacksové (2017) (TV film) 

Nevím, nakolik to byl herecký výkon Oprah Winfrey, ale její postava mě tak nehorázně štvala! Jak mám ze zkušeností bohužel tu čest, chovala se jako typická čeroška (ne, nejsme rasista, ale tohle by vám potvrdil i lecjaký muž afrického etnika), to jest nesnesitelná sebestředná kr*va.. Mno, může to být i výkon na Oskara, nicméně, za mě takhle - stačilo by mi přečíst si krátký článek v novinách, abych věděla, o co šlo, popř. zmiňovanou knihu, ale na film už mě nikdo nedonutí se dívat. Strašné, ne, už nikdy. Hvězdy dávám za trpělivost Rose Byrne a onu knižní předlohu.

plakát

Tut (2015) (seriál) 

Ben a Avan jsou to, co pro mě činilo tento miniseriál koukatelným. Avan je pro roli Tutanchamona prostě skvělý a i když jde o historickou postavu s jedním velkým otazníkem a stovkou lišících se teorií, fandila jsem mu a žrala mu všechno i s navijákem. Atmosféra je dobrá a přesně taková, jakou jsem od tohoto počinu čekala (to znamená nedokonalá, což ale ničemu neškodí), ale souhlasím naprosto s Beckett51 - Haremheb jako černoch?? Ne, to z historického hlediska opravdu přestřelili. Královna mi přijde jako postavička, co utekla z telenovely (vizáží i všemi jejími scénami), ale pro tu atmosféru, Bena a Avana hodnotím převážně velmi kladně.

plakát

Warm Springs (2005) (TV film) 

Velmi příjemně natočené od začátku až do konce. Kenneth Branagh předvádí úžasný výkon, ostatně, jak už jsme u něj zvyklí. Příjemně mě překvapila i přítomnost Felicie Day. Celkově vzato, moc pěkně natočené, skvěle zahrané a příjemný dojem z filmu ve mně zůstal ještě hodně dlouho a vůbec by mi nevadilo podívat se na něj znovu. Velmi lidské, děkuji tvůrcům za to..

plakát

Anna Frank (2009) (TV film) 

Takový klasický televizní film co do zpracování. Samozřejmě, o tématu nemluvě - to mluví samo za sebe a vykouzlilo to ony tři hvězdy. Mladá Anne je dobře zahraná a celkově je to takové vlažně sledovatelné. Tím myslím to, že ve mě zanechalo hlubší stopu přečtení si hesla o Anne Frank na wikipedii, zatímco tento film mi dal jen pár velmi omezených základních fakt a spousty spousty omáčky, která je velmi diskutabilní (konkrétně např. scény z Osvětimi, kdy Anne hovoří s komandantem, který vede děti do plynu - opravdu by tam mohla volně postávat takovou dobu a on by se s ní opravdu takhle bavil?? Nemyslím si.. A jako další příklad je vztah k matce, který je v knize popsán tak, že měly často spory a Anne matku příliš nemusela, kdežto tady je to jedna velká (ne)šťastná rodina). Hudba film samozřejmě dokonale podkresluje a i díky tomu si zaslouží ode mě celkové hodnocení 3 hvězdy, ale myslím, že toto téma bylo natočeno i jinak a daleko lépe. Čekala jsem od toho mnohem více (především část, kdy se rodina schovává, měli rozvést více), ale na druhou stranu, jedná se o vzpomínky Anniny kamarádky, která se s nimi neschovávala a zřejmě proto tam tu nejdůležitější část knižní předlohy odbyli jen pár minutami, což mě ale mrzí..

plakát

Dokonalé protiklady (2015) 

Už to tu bylo, takže není tu nic překvapivého a nic reálného. Ovšem na vypnutí (mysli) a víceméně jako taková kulisa k práci to bylo příjemné. Nemám k tomu co vytknout. Účel to splnilo a je to prostě takové, jaké to očekáváte.

plakát

Birdman (2014) 

Film na mě celkově působí velmi rozporuplným dojmem. Na jednu stranu je to už od začátku velmi předvídatelné, na Keatona jsem se těšila a asi to bylo až moc - ani trochu mě neohromil a popravdě mě scény s ním vůbec nebavily. Dokonce tak, že jsem si u toho z nudy otevřela knížku a to jsem si o sobě do té doby myslela, že udržím pozornost i u "sebenudnějšího" snímku. Naopak mě překvapil Norton, velmi mile, ale to on už dělá tak nějak pořád :) Příběh sám o sobě je velmi zajímavý, poměrně novátorský na Oskarové poměry, ale na druhou stranu nechápu, proč že to vůbec na Oskara někdo nominoval. Nejde o to, že bych se nebavila, ale o to, že film a pan Keaton by mohli mít na mnohem víc. Opravdu mi ale stál ten film za to v podstatě jen díky Edwardu Nortonovi (jehož postava mi přišla mnohem zajímavější a uvěřitelnější, než postava hlavní s tím svým patetickým způsobem) a díky stránce "řemeslné", tedy samotným zpracováním a pojetím filmu. Uznávám, že jsem na to možná vyloženě neměla náladu, ale pochybuji, že by kdy byla lepší.. Sečteno podtrženo, děkuji, ale víckrát už se na to dívat nebudu.

plakát

Svatební dohoda (2014) 

nudné, trapné, nesympatičtí herci.. Ta jedna hvězda je jen za psa Buddyho, který jako jediný předvedl aspoň nějaký herecký výkon.

plakát

Co jsme komu udělali? (2014) 

Velmi milý snímek, který se mi vyloženě trefil do noty. Netvrdím, že je to nejlepší komedie tohoto roku, ale pro jednou jsem se po celou dobu opravdu bavila nejen narážkami na.. inu, na všechno, ale po dlouhé době jsem se u komedie opravdu upřímně zasmála a to je prostě obrovské plus. A ano, velkým plus je tady samozřejmě Christian Clavier