Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (139)

plakát

Kick-Ass 2 (2013) 

Hollywoodská dvojka... veškerý nešvary, kterých se zvládla jednička vyvarovat, teď máme v plný parádě. Těžká život středoškolaček, zodpovědnost za svoje činy, hryzání svědomí po porušení slibu, groteskního záporáka, rozkol mezi kamarády a tak. Jako byla to poctivá akční komixová podívaná, ale ta jednička prostě byla o hodně lepčejší.

plakát

Just Before Dark (2009) 

jako pěkný... ale spíš než jako kraťas mi to přišlo jako vystřižená scéna z filmu.

plakát

Bídníci (2012) 

Jako pěkný, ale že by to nějak zásadně vybočovalo z řady předchozích filmových nebo divadelních zpracování to se říct nedá. Bohužel ani plejáda dobrých herců ve všech podstatných rolích tady není nic platná. Bídníci jsou totiž tak ohraná písnička, že už není čím překvapit. Bylo to hezké, na mě trochu dlouhé, ale víckrát to už asi vidět nemusím. Je to na poctivé tři a půl hvězdičky. PS: Dvojka Sasha Baron Cohen a Helena Bonham Carter je výborná.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Mnoho povyku pro nic? Ne, to zase ne... ale jisté filmy z dílny mistra Tarantina (pro mě třeba Pulp Fiction nebo Inglorious Basterds) zůstaly nepřekonány. Django je v mnoha ohledech super film. Jako první musím jmenovat soundtrack, který se mimořádně vyvedl. Herci jsou perfektní, v čele samozřejmě s Djangem Jamie Foxxem, klasicky dobří jsou Waltz a DiCaprio a super je minirole Samuela L. Jacksona. Opět se dočkáme "Tarantinovského násilí", i když osobně jsem to po různých zvěstech čekala mnohem horší. Naprosto nepřekonatelná je scéna s ku-klux klanem :-D. Film celkem dobře funguje do setkání obou hlavních hrdinů s DiCapriem. Ten jak už jsem psala hraje dobře, ale myslím si, že scéna s přesunem z trhu s otroky do Candylandu je zbytečně dlouhá a akorát oddaluje finále. Ve chvíli, kdy by měl film gradovat se dočkáme akorát zdlouhavého kodrcání po cestě, smečky psů a spousty kecání. Pak teda konečně přijde finále, které spíš připomíná reklamu na kečup a to nemyslím nijak špatně, opět typicky Tarantinovské. Jako... bylo to dobrý, nebýt toho vypadnutí z rytmu ve chvíli, kdy to bylo nejmíň potřeba, tak by to bylo na čistých 5.

plakát

Rytíři ze Šanghaje (2003) 

Tak tohle je film, po kterém sáhnu, když si potřebuju zvednout náladu a moc u toho nepřemýšlet. Dvojka Jackie Chan a Owen Wilson je povedená a jde jim to líp než v předchozím díle. Přesun do Londýna filmu taky jenom prospěl. Co se týče záporáků, tak u mě vede Aidan Gillen. Z celého filmu je vidět, že se herci při jeho natáčení dobře bavili a to je hlavní. Owen má skvělý hlášky, Jackie Chan zas předvádí nápadité a vtipné bojové choreografie. Prostě super :-)

plakát

Gangster Squad – Lovci mafie (2013) 

Velice stylové, svižné a dobře obsazené, řekla bych. Nedá se od toho čekat nic hlubokomyslného, ale to snad bylo znát už z traileru. Má to všechno, co jsem od toho očekávala, cigaretu v každém záběru, střílení z Thompsonů, mafiány s kloboukama. Nemám si na co stěžovat, mně se to líbilo.

plakát

Na sv. Valentýna (2010) 

No... takový přeslazení pokus o Love Actually po americku. Naprosto bez duše a bez vtipu. Takové fádní.

plakát

12 kol (2009) 

Typickej akčňák, dala bych i o hvězdičku víc, ale myslím si, že s filmem, kdy fandím záporákovi, aby se mu podařilo zabít nesympatického hlavního hrdinu s jeho nehezkou přítelkyní, je něco špatně.

plakát

Dorian Gray (2009) 

Ben Barnes hraje nad očekávání dobře a ještě o kousek líp hraje Colin Firth, Londýn je opět neskonale depresivní a Ben se na svou roli hodí dokonale, takhle jsem si vždycky Doriana představovala. Tím končí pozitiva. Slovo "horor" v popisu je nutné brát s rezervou... ty hororové prvky působí spíš směšně (mám na mysli především vrčící obraz). A myslím si, že tvůrci mohli postavu samotného Doriana pojmout i líp, ne jen jako toho chlápka, co ojede všechno co se hýbe.

plakát

Tři veteráni (1983) 

Skvělá pohádka, ne-li moje nejoblíbenější. Při letošním vánočním sledování mi došlo, co tvoří ten propastný kvalitativní rozdíl mezi "novodobými" pohádkami a těmi předrevolučními. Když se podíváte na Tři veterány (nebo i jiné pohádky), tak se to tam hemží výbornými herci, nejen v rolích hlavních, ale také v těch vedlejších a tito páni herci dovedou dám těm postavám duši, pronést hlášky tak, aby zlegendárněly a tím pádem zlegendárněla celá pohádka, kdežto mezi moderními pohádkami je těžké najít nějakou, kde jsou alespoň hlavní postavy zahrány kvalitně (nebo nemají vadu řeči). Tři veterány jsem si zamilovala kvůli triu Hrušínský-Somr-Čepek, laskavému svěrákovskému humoru, poměrně originálnímu námětu, pěkným písničkám a ne nikterak vlezlému poučení na závěr.