Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi
  • Fantasy

Recenze (6)

plakát

Příchozí (2016) 

Po pravdě jsem od tohoto filmu čekal více sci-fi. Osobní život představitelky hlavní role mě nijak nezajímá. Ani mě snímek nijak nepřesvědčil, že bych se o ní měl zajímat. Film jsem si užíval, dokud šlo o komunikaci s mimozemšťany a rozklíčování jejich záměrů. Očekával jsem, že se dozvím něco nového o vesmíru, mimozemském životě atd... Místo toho jsem však dostal okénko do soukromého života hlavní postavy. Film nabízí mnoho zajímavých konceptů a sci-fi hypotéz, ale žádnou z nich nedotáhne do konce. Nakonec mi celá mimozemská "návštěva" planety Země přijde úplně absurdní a nelogická. Nebo minimálně její logické následky ve filmu nebyli patrné. Na to, jaké snímek otevřel zajímavé otázky, tak na ně pořádně nedokázal odpovědět. Kladení hlubokých a komplexních otázek nepovažuji za umění, umění je najít na takové otázky konstruktivní a komplexní odpovědi, ty jsem však ve snímku nenašel, autor celý příběh nakonec zahrál na domácí (lidské) hřiště, které z hlediska sci-fi a není vůbec zajímavé.

plakát

Jupiter vychází (2015) 

Z mého pohledu jde o opravdu vulgární a špatný film. Nečekal jsem, že půjde o nerdovské sci-fi, ale čekal jsem, že půjde o snímek v rovině moderních komerčních sci-fi filmů typu Thor a ostatní Marvelové, Transformers, Guardians of The Galaxy a podobné. Tento film je však pouze oslavou Channinga Tatuma. Celý film je vlastně o tom, že Channing Tatum zachraňuje svět a Mila Kunis v hlavní roli je zde od toho, aby Tatumovi říkala, jak mu to při zachraňování světa sluší. Do jisté míry jsem očekával hlavní romantický děj, ale tohle bylo přetažené. Hlavní hrdinka během celého filmu neprojevila sebemenší intelekt či nějaký projev charakteru, kromě toho, že jde o submisivní naivku, kterou když někam posadíte, tak tam zůstane. Jedná se o jeden z nejvíce sexistických filmů který jsem kdy viděl a to nemohu ani vystát slovo feminismus. Sexismus zde však byl tak silný, že drasticky narušil celý film. Stále jsem očekával, že hrdinka se vytasí s nějakým skvělým plánem jak pomoci se záchranou světa, nebo se jinak zajímavě projeví a postaví se tak na roveň hlavnímu hrdinovi. Možností k tomu bylo několik, některé byli extrémně bijící do očí, ale hlavní hrdinka nikdy neudělala NIC. NIC....!!! Kromě toho, že teda hlavní hrdinka nebyla hrdinka, ale pouze podržtaška (nebo spíš "podrž něco jiného-ška"), tak byla naprostý ignorant. Dokáži si představit, že každý z nás by měl pravděpodobně miliardu otázek, kdyby se najednou ocitl mezi mimozemšťany na jiné planetě, obklopen vesmírnými loděmi, ultra-futuristickou technologií a vůbec tak vším co se honí ve snech George Lucase a jemu podobným. Paní uklízečka záchodů je však asi na podobné situace zvyklá a tak se vůbec na nic zajímavého neptala, nebo se možná bála, že si o ní budou myslet, že je jen negramotná buranka z planety Země. Scénáristé se tak možná snažil vyhnout odhalení skutečnosti, že by nedokázali na takové otázky rozumně odpovědět. Což mě dostává k tomu, že Metrix byl asi vytvořen náhodou a scénáristé jsou naprostá paka, protože hlavní plot je naprosto postavený na hlavu, což by tvůrci věděli kdyby se trochu zamyslel nad tím, jak se správně mají pěstovat lidé. Nepěstují se totiž jako zelenina, která se jednou zasadí a po nějaké době sklidí, ale jako chovná zvěř, kde je podstata v tom, že stádo nikdy není poražené naráz, ale pouze se z něj periodicky odebírají kusy na porážku. Nevím, jak jim jejich zeleninový přístup vydržel tak dlouho. Cílová skupina (což jsem z traileru bohužel tak dobře nevyčetl), jsou pravděpodobně teenagerky, které vlastně celý sci-fi plot nezajímá, zajímá je pouze Channing Tatum. Film zde dává mladým dívkám jasný signál, kde je jejich místo ve vztahu k mužům a společnosti, tedy lichotit, čistit záchody, hlavně se na nic neptat, lichotit, čistit záchody.... a tak pořád dokola. Hvězdička jde všem artistům, kteří pracovali na vizuální stránce filmu. BTW1: LOL ty králičí uši? Kostimér byl vtipálek. BTW2: Nepřišlo vám to tak trochu jako rip-off Thora? třeba Balem - Loki atd...

plakát

Zločin v ulicích (1993) (seriál) 

Pro mě je to nejlepší kriminální seriál všech dob. Líbí se mi jednotlivé charaktery a jejich vztahy v čele s Frankem a Timem. Líbí se mi, že seriál nemá klasický spád kriminálních seriálů, kde se vyšetřuje vražda a celý děj epizody je o tom jak se vyšetřovatelé honí od jednoho podezřelého k druhému a točí se dokola mezi skupinou možných pachatelů, dokud se nezjistí, že to byl ten nejméně očekávaný z nich, nebo zahradník. Tady je často hned od začátku jasné kdo zločin spáchal nebo stačí první konfrontace s pachatelem a je jasné, že to provedl a někdy jde pouze o to dotyčného dopadnout nebo najít důkazy, asi tak jako je tomu ve skutečnosti, některé případy se nikdy nevyřeší a jiné mají pachatele hned na místě činu. Seriál je navíc velice vtipný a plný zajímavých scén.

plakát

AO: Poslední neandrtálec (2010) 

Úplně nejdřív ze všeho bych chtěl říct, že holení není výdobytek moderní doby, ani tohoto tisíciletí dokonce ani několika tisíciletí a skoro od té doby co máme relevantní záznamy tak víme, že se lidé v mnoha kulturách holili od Egypta, přes Řím, Kelty (kteří podle Caesara byli kompletně oholeni, až na vlasy a knír) po středověk, a současnost. Mnoho kultur jako Muslimové se holí v rámci jejich víry. V našich krajích to více méně bylo potlačováno až puritány a Viktoriánskou érou. Nicméně co se týče Neandrtálců a pravěkých lidí, tak ti měli ten nejlepší nástroj na holení, jaký si lze představit a to jest Obsidian. O tom zda se lidé a Neandrtálci holili či ne nejsou žádné záznamy, ale kdyby chtěli, tak jim v tom nic nebránilo a měli k tomu nástroj, který je ostřejší než břitva. Mohli si tak holit hlavu, nosit Mohawk, holit si nohy nebo jiné části těla, kdyby se jim zachtělo. Tento film se mi moc nelíbil. Obecně nemám moc rád Francouzké filmy až na Amélii, prostě to točej nějak jinak, než jak se mi to líbí. Herci přehrávají, na to jsem alergický. Možná je to částečně pro to, aby člověk chápal co se děje, ale všiml jsem si, že tuto chybu s přehráváním dělá mnoho filmů o pravěku, jako by všichni Neandrtálci chodili do divadelní školy. Paradoxně mnohem zajímavější filmy jsou třeba nedávné dokumenty o Neandrtálcích a pravěkých lidech, které jsou volně na internetu.

plakát

Honba za UFO (2012) (pořad) odpad!

Tento "dokument" je tragický zejména proto, že nic nevyšetřuje. Ani si na to nehraje. Prostě úplně na všechno kašle. Když se mají jít podívat na něco důležitého tak vždy v noci... A pak tam pobíhají jak magoři. Když už se najde nějaká zajímavá stopa, tak se na to nikdo nepodívá, ale radši zajdou do někam v noci do lesa honit divočáky. Kamera na obličej a všechny tyhle věci jsou naprosto trapné a totálně mimo. Ty noční výlety jsou tak tragické, že to snad horší být nemůže. Nechápu, když se jedou podívat na místo, kde by mohli být trosky UFO, tak tam jdou v NOCI!!!!! A navíc nakonec na to hledání úplně kašlou a radši si tam hrajou na schovávanou. Většina pořadů UFO je zajímavá aspoň tím, že se pohybují na pomezí sci-fi a reality, nutí člověka, aby se nad tím zamyslel a třeba trochu váhal. Tahle fraška je ale hrozný odpad, která člověka nutí přemýšlet pouze o tom, jak někdo mohl vymyslet tak tragický pořad.

plakát

Justin Bieber's Believe (2013) 

Asi jako jeden z mála lidí tady, jsem tento film celý viděl. Nejsem fanoušek Justina Biebera, ale zajímalo mě, jak to splácali dohromady, taky jsem se na to podíval, protože se zajímám o to, jak se dělá showbusiness a jak se manipuluje s lidmi. Tento film je skvělá ukázka toho, jak se manipuluje s lidmi. Doporučuji ho jako studijní materiál pro lidi, kteří se zajímají o to jak dělat PR v showbusinessu. Film samotný není nijak zvlášť dobře nebo špatně natočen. Je to běžný film svého druhu. Sestřihy ze zákulisí, z vystoupení atd. Justin sám o sobě toho moc nenamluví, vyjadřuje se pouze, pokud to má nějaké emoce v rámci jeho PR. Trochu to však dělá dojem jako by neměl žádné slovo v tom co se okolo něj děje, jako by byl pouze taková pouťová atrakce. Mnoho slavných celebrit si řídí své koncerty sami a více zasahují do managementu a organizace jejich turné. Možná je na to Justin ještě mladý, nebo jen dělá, co se mu řekne. Důležité je, že tento film není pouze o Justinovi, je také hodně o lidech, kteří se na celém turné podílí. Mnoho lidí si zde splní své sny vystupovat před obrovským množstvím lidí a nastartovat svou kariéru, či organizovat velká show a být tam kde se točí velké peníze. Justin tak není pouze jedna osoba, ale je to mnoho lidí, kteří usilovně pracují na jeho image (od osvětlovačů, přes tanečníky po organizátory). Justin sám o sobě mě nenatchl, ani jeho hudba, ale s tím jsem počítal... Co mě nejvíce zlomilo a srazilo hodnocení, byla ta kapitola s nemocnou holčičkou. V určitém bodě jsem začal cítit, že to s tím PR přehání a moc se vezou na nemocné holčičce. Nejsem proti tomu, aby své poslední dny trávila se svým idolem, ale v určitých bodech šli za hranici, až se mi z toho chtělo zvracet. Co nesnáším nejvíce je, když celebrity ujíždí na nemocných, postižených nebo chudých lidech. Nemám nic proti tomu, když je někdo charitativní, ale charitativnost je něco co děláme pro ostatní ne pro svoje PR!!!!! Způsob jakým tuto kapitolu uvedli do celého filmu a pak ji zase smetli ze stolu, byl nechutný. Tento film mě pouze více přesvědčil o tom, co jsem si již předtím myslel: Justin není nijak výjimečný, na jeho místě mohl být jakýkoliv jiný generický bílý roztomilý kluk, který umí nějak zpívat. Jako že se takových potuluje po youtube mraky a každý rok se po celém světě nějací další urodí v superstar a podobných blbinách. Do you believe in Bieber, in a young girl's heart... How the music can free her, whenever it starts... And it's Bieber, if the music is groovy... it makes you feel happy, like an old-time movie...