Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Amadeus

Amadeus (1984)

Smekám před Formanem, hereckými výkony i dokonalým propojením dobové atmosféry, hudby a děje. Jako umělecké dílo dokonalé. Historicky velice sporné. Vždy jsem zbožňoval Mozarta a po tomto filmu ještě více. Doporučuji k četbě jeho korespondenci - to je často zábava.

Leon

Leon (1994)

Film jsem viděl mnohokrát. Myslím, že je to Renova nejlepší role spolu s Návštěvníky, Roninem a Magickou hlubinou. Jako akční film dokonalé. Herecké výkony Natalie Portman a Garyho Oldmana fantastické. Moc pěkná je také hudba. Nemám co bych filmu vytknul. Prostě pět hvězd.

Doktor Živago

Doktor Živago (1965)

Jeden z nejlepších filmových počinů 60. let. Omar Sharif exceluje v roli mladého doktora, který je zpočátku nadšený revolucí. I ostatní herecké výkony jsou na nejvyšší úrovni. Oceňuji zejména literární předlohu Borise Pasternaka. Všechny postavy jsou něčím vyjímečné- jak v individuální, tak v kolektivní rovině. Některé beletristické detaily odpovídají naprosto dobovým historickým reáliím. Přesto, že je film nesmírně dlouhý, divák se nenudí. Děj je doslova prošpikovaný událostmi. Každá menší scéna z filmu je samostatným uměleckým počinem! Právem oskary ověnčený snímek. Snad jen té romantiky pro diváka je občas příliš.

Světáci

Světáci (1969)

Zlatý věk šedesátých let naší kinematografie. Jedna z nejlepších českých komedií, u které se vždy válím smíchy od začátku až do konce. Nejlepší Libíčkova role.

Dvanáct rozhněvaných mužů

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957)

Na malém prostoru velké divadlo !!! Většina filmu se odehrává v jedné místnosti. Divák se ani chvilku nenudí. Všechny herecké výkony jsou 130%. Dialogy jsou brilantní. Každý filmový fanoušek musí vidět...

Všichni dobří rodáci

Všichni dobří rodáci (1968)

Jen málo našich filmů má tak skvělé herecké obsazení. Co role to perla! Vylíčení dějin obyvatel jedné vesnice v průběhu bouřlivých a dramatických let našich poválečných dějin. Charakter jednotlivých postav snad nemohl být lépe vystižen. Změny chování lidí během změn režimů jsou popsány skvěle. Pokud bych si měl vybrat 10 nejlepších českých filmů, tak tento by rozhodně byl na seznamu. Obdivuji na filmu především souhru dramatických a komediálních scén.

Annie Hallová

Annie Hallová (1977)

Typicky Allenovská komedie plná skvělých hereckých výkonů. Mistrovský výkon podává také Diane Keaton. Jeden z nejlepších snímků Woodyho Allena. Vždy se na něj rád podívám znovu a znovu. Neurotické úlety hlavního aktéra jsou fantastické!!! Některé scénky jsou dovedeny k naprosté dokonalosti.

Skleněné peklo

Skleněné peklo (1974)

Nejlepší katastrofický film, který byl kdy natočen!!!!! Ve filmu se sešli skvělí herci v hlavních kladných i záporných rolích. Napětí a drama od začátku až do konce!!! Vykreslení lidských charakterů v zoufalých situacích je brilantní.

Dotek Medúzy

Dotek Medúzy (1978)

Ojedinělý snímek, který nemá ve svém žánru (mysteriózní) konkurenci. Jak se na něčem podílí Francie, tak to většinou za něco stojí!!! Prostě a jednoduše umí točit filmy skoro všech žánrů. Obsazení hlavních rolí je ve filmu zásadní. Páni herci Richard Burton a Lino Ventura na plátně sehrávají drama jako hrom. První shlédnutí je u těchto filmů nejlepší. Některé scény jsou opravdu děsivé a dech beroucí.

Útěk

Útěk (1972)

Film jsem si musel pustit o několik dní opět a rád se na něj za čas zase mrknu. Nenudil jsem se ani minutu. Steve byl pan herec...