Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Zombieland

Zombieland (2009)

Srdcovka. Je mi jedno, že by si ze mě udělali happy meal nechutný zombíci, za den v Zombielandu s Columbusem, Tallahasseem, Wichitou a Little Rockem bych dala cokoliv. Při nevimkolikátým sledování jejich dokonale upřímně šílenejch zážitků si připadám, jako bych je všechny znala odjakživa (včetně Billa Murraye). Všechno tu funguje, ať už úžasně vtipný blbinky jako pravidla přežití (dorážečka, kontrola zadního sedadla, fyzička, užívání maličkostí...), honba za Twinkie nebo zombie kill of the week - herci ale stejně tak plynule přecházejí do vážnějších momentů, které se vás dotknou svou bezelstností a opravdovostí. A do toho bezchybná muzika. Tuhle jízdu jsem si užila fakt naplno. Everybody wants some, and I want some too.

Marie Antoinetta

Marie Antoinetta (2006)

Viděla jsem mnohem víc než jen prázdný pozlátko. Sofia je pro mě vizionářka, její tvorba má nenapodobitelnou atmosféru, kterou jsou výrazně provoněný všechny její příběhy - a každej trochu jinak. Marie Antoinette je vizuální hostina a pověstnou třešničkou na dortu je tu osobitá hudba, která filmu dává bezprostřednost, dělá ho osobním a zbavuje ho historický prkennosti. Kirsten Dunst je úžasná, člověk má možnost nahlídnout do jejího nitra, porozumět její bezmoci a přihlížet hledání její vlastní identity během královskýho života vymezenýho nevyhnutelnýma okolnostma, jimž se nelze (nebo lze?) vzepřít. Sex, drugs and Versailles.

Dej mi své jméno

Dej mi své jméno (2017)

Hezky to plyne, celé drama se vrtí pod povrchem, což je ve své podstatě docela osvěžující. Co mě ale dostalo nejvíc (možná proto, že venku je zrovna -10°C), je atmosféra rozpáleného lenivého léta, kterou film dýchá a příjemná multi-kulti.

Ovládací panel
5 bodů