Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (61)

plakát

Mé soukromé Idaho (1991) 

Hmm, takové smíšené pocity z tohoto snímku mám. Jednotlivě zvolené aspekty jako příběh, obsazení a ta poetičnost jsou sami o sobě velmi zajímavé, ale ve výsledku je to celé dohromady trochu chaos. Každopádně to co po zhlédnutí bezesporu napadne asi každého jako první: škoda Rivera Phoenixe, takový talent..

plakát

Tísňové volání (2018) 

Strhující podívaná. Filmy u kterých mám pocit nepřetržitého napětí od první minuty až do poslední vyhledávám, ale je jich bohužel málo. Na tenhle snímek jsem se dost těšila a to ve většině případech značí následné zklamání, ale to zde po zhlédnutí nepřoběhlo. V půli filmu jsem začala cítit jistou předvídatelnost, ale ta se následně sesypala. Opravdu jsem si to užila a tísnivý pocit mě doprovázel po celou dobu podívané. Vřele doporučuji, víc takových kusů prosím! (Nemluvě o téměř nulových nákladech a extrémně efektním výsledku.. ale tak to u dobrých nápadů prostě bývá)

plakát

Dej mi své jméno (2017) 

Tak já nevím.. takové jalové mi to přišlo. Rozhodně né že by to stálo úplně za nic, ale ten "emoční boom", který mi hlásali ostatní, se u mě nedostavil. Soundtrack každopádně skvělý.

plakát

Solo: Star Wars Story (2018) 

neurazilo ani nijak vysoce nepředčilo očekávání.. - adekvátní dávka humoru a svěžího přístupu (které se zrovna k příběhu Sola velmi hodí - narozdíl od 7 a 8, kde bylo využití vtipnosti spíše trapné) - Alden se toho ujal obstojně (Chewbacca taky) - čistě subjektivně se mi Rogue One líbilo víc - rozhodně přijatelnější zpracování pro zarputilé fanoušky Star Wars než nové dva díly této nonalogie (ale kratší to klidně taky mohlo být..)

plakát

The Florida Project (2017) 

Krásně tragicky realistický přesto potenciálně poučný film.. Jak řekl můj kamarád po projekci: hořkosladký. Paradox dvou světů z vizuálně totožného pastelového prostředí: první - ten pohádkový smyšlený Disneyland kde veškeré starosti jdou stranou, druhý - ta skličující realita lidí žijících v blízkosti této utopické představy. Jakoby se to vše okolo snad potřebovalo vybalancovat.. Děti bez příkladného bezstarostného dětství v přímém dosahu dětí trávící nejšťastnější chvíle v pohádkovém světě.. může se zdát nefér, ale na někoho ten černý Petr holt padnout musí.

plakát

Happy End (2017) 

Asi jsem čekala víc a proto mírné zklamání. Obyčejné příběhy ze života zachycené ve filmu mám mnohem raději než kdejaká přehrocená dramata, ale trochu víc zajímavosti tento snímek rozhodně postrádá.. výkony Isabelle se nedokážu nabažit a věřím, že kdyby dostala víc prostoru i tu, hned by to šlo na kvalitě výrazně poznat. Byla jsem výsledkem opravdu překvapena, Hanekeho dosavadní práce na mě zatím vždy silnější dojem udělala, zde ne.

plakát

O.J.: Made in America (2016) (seriál) 

geniálně a až překvapivě nadmíru objektivně zpracovaný dokument..

plakát

Nejtemnější hodina (2017) 

Třetí hvězda patří nepřekonatelnému a dechberoucímu výkonu Garyho, při jehož sledování jsem si musela několikrát sama připomenout, že Winstona hraje právě tento herec. Byl skutečně k nepoznání.. o to více mě při závěrečných titulcích zamrzelo, že potenciál této role a proměny Oldmana samotného nebyl dostatečně využit. Až bych si troufla říci, že byl zneužit na úkor velmi slabého scénáře, jež si nezasluhuje ani o píď více než dvě **

plakát

Velmi nebezpečné známosti (1999) 

Nemůžu jinak než dát plný počet, OST mě provázel celou pubertu a doteď, když si ho jednou za čas poslechnu, vyvolává ve mě značnou krásně smutnou melancholii. Co se týče filmu samotného, dojemnější milostné drama z moderní doby zlaté mláděže aby člověk pohledal.. na tohle v tv prostě vždycky s nadšením a ráda přepnu.

plakát

Gia (1998) (TV film) 

Velmi smutný osud potkal tuhle slečnu a její život zakončil dříve než vůbec započal, protože strávit několik let mladistvého života na tvrdých drogách život není. Trochu mě zarazilo trvzení na začátku filmu, že dopadla tak jak dopadla protože byla z nefunkční rodiny. Jestli takhle se hájí nezodpovědnost a neuváženost jejich počinů a všichni by měli řešit problémy podobným způsobem, tak je nás tu polovina.. S matkou měla přeci hezký blízký vztah (v rámci možností), tak nevidím důvod svalovat to na "nefunkční vztahy v rodině", to je přeci blbost. Spíše šlo o její excentričnost a neustálou touhu být středem pozornosti a zbožňována, počátky 80s v Americe a všudypřítomné drogy v showbusinessu k tomu taky určitě přispěly. Trochu mi její příběh připomíná osud Edie Sedgwick, která ale narozdíl od Gii měla k těmto činům pádnější důvody (co se týče vrozené psychické slabosti a trauma z dětství). Každopádně filmy natočené v 90s zbožnuji a tohle se po kinematografické stránce velmi povedlo. Angelina zahrála roli, která jí vždy šla nejlíp - divoká nespoutaná sexy diva se značnými osobními issues.