Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Krátkometrážní

Recenze (1 436)

plakát

Rozpolcený (2016) 

Horror to vyloženě není, ale místy je to celkem zábavné. Za zmínku stojí jakýsi herecký projev profesora X, jemuž dynamičnost herectví posunuli o level výš páni grafici v postprodukci. Asi by byl na tuto roli lepší Jim Carey, ale to už tuplem bychom se nemohli bavit o horroru

plakát

Až na Severní pól (2015) 

Facka dyznejovkám! Dobře mířená a dobře usazená. Snímek je spíš pro starší děti, pro ty nejmenší fakt ne. Ale nabízí skvělý příběh s atmosférou, která se v mysli dovede zakotvit. Řekneš si: blbej animák, ale pak si stejně uvědomíš, že to bylo perfektní. Nedokonalé animace masírují tvou představivost, což je velká výhoda proti pixaru. Lze doporučit.

plakát

Život (2017) 

Když jsem u Aliena snil o možnosti, jak by to asi vypadalo, jakože realističtěji, a zmíněný xenomorf odcestoval hvězdným stopem na matičku Zemi, a u filmu Gravitace o tom, kdyby hrdinka bojovala s něčím lepším, než jsou kosmovětry, netušil jsem, že se mi ten sen jednou splní. Faktic mě to bavilo a dvakrát jsem se dokonce lekl tak, až mi z toho vypěnila Kolalokova limonáda.

plakát

Hardcore Henry (2015) 

Gardcore Genry je... počkat, víte proč píšu Gardcore Genry, ne? Mongolové v Rusku mají prostě "g" místo "h". To už věděl pan spisovatel Hašek Jaroslav, když na něj od Bugulmy volali taváryš Gašek, že je to na govno. Ale zpět k filmu. Je to ze začátku zajímavé, docela to ukojí zvědavost, jaké by to asi vypadalo, kdyby mě po mracích nad Leningradem honil Sgarlto Copley, Tim Rotg a Galey Bennett, ale později se to začne pomalu topit v nudě, jako Lada ve Volze, hihi. Jednomu se neotřelá technologie okouká a pak už je to schopný dosledovat leda s Vizinem v ruce. Kdepak, sám jsem měl problémy. Ale chápu, že se to mnohým garantům líbilo.

plakát

Odstřelovač (2016) (seriál) 

Zprvu akčně vlažnější seriál jdoucí ve stopách filmu Shooter 2007, pak se to rozjede a ke konci vás to už vyloženě baví. Problém Boba Lee je především v tom, že přesně víte, co udělá, jelikož jste viděli předlohu. A nepomůže ani klíčová obměna - tj. předtím Boby Lee vyčistil CIA od plev kvůli mrtvému psovi. Seriálový Boby psa nemá, má však ženu a malou holčičku. Ale osa příběhu je stejná, ocasem však vrtí nikoliv pes, ale jeho manželka. (Nekňubu Peňu zastoupila chytrá agentka) Ovšem pozor, zhruba v polovině, když už neustálé akce překroucené tak, aby se vždy řešily snajprovkou, začnou nudit pro své schématické opakování, dojde k radikálnímu odklonu od originálu a příběh si jede v jakýs takýs vlastních kolejích, čímž se nyní stává i docela napínavým. Nakonec člověk musí uznat, že to byl zdařilý, ryze akční (s mini prvky thrilleru) séroš, kde vás někdejší hošan Ryan Phillippe velmi překvapí, resp. utáhne to v podstatě na výbornou. Vlastně je akorát škoda, že znáte filmovou předlohu. Neexistovala-li by, jednalo by se vskutku o výjimečný seriál, který by pokořil slavné předchůdce jako např. Prison break apod. Nadto přihazuji jednu plusku za vedlejší postavu. Nebudu jmenovat, ale musím velmi ocenit, že ryze a jasně daná záporná persona projde charakterovou proměnou. Nečernobílost postav je tak vyloženě k dobru. Druhá řada bude jistě skvělá, jelikož od prvního dílu nebudeme absolutně tušit, o co jde. Super.

plakát

xXx: Návrat Xandera Cage (2017) 

Pecka! Kaskadérské kousky, bitky, honičky, přestřelky, exotika, humor, hlášky, známé tváře, hezké ženy, hrdinové, poražení, zadní vrátka na další hit... Chybí někomu něco? Mně ne.

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Logan: Wolverin je taková pěkná tečka za tím naším příběhem. Celé osazenstvo kina to pochopilo jednotně a pochopila to i biletářka, když mi svítila baterkou do ksichtu a ptala se, kam jdu s tím kuřetem. A s tím salátem... Povídám jí, to není salát, ty vole, to je mangold! A ona prej, di do prdele s mangoldem, tady se smí žrát jen kukuřice. Ty kokot, povídám jí, Mangold je režisér toho filmu, né asi! Mangold je fakt borec, ale to už jsem jí neříkal, to říkám vám. Já ho fakt žeru. Vykřesal z komiksu film, který by mohl bavit i dospělý, aniž by vykřikovali "to je nereálný, pyčo!" vždycky, když Wolverínovi vyjedou z rukou nože Smart Clever z Horstova teleshopinku.Ne, vážně, je to peckovní podívaná, která nudí jen chvílemi.

plakát

Války kříže (2017) odpad!

Jedná se přesně o ten typ snímku, u kterého je vám jasné, že si na to nezdárný synek půjčil od tatínka, aby se mohl vytahovat před mongoloidníma roztleskávačkama z vysoké zvláštní 90210 a hlavně natočit film. A za celých 399 dolarů si zarezervoval nedaleký vrakáč, nakoupil v Dráčiku deset policejních výbav pro děti a uplatil Dannyho s Vinniem, kteří jsou na tom pravděpodobně už tak zoufale, že si prakticky zahrají v čemkoliv, jen když to hodí aspoň dvacet vočí na burrito a... asi puding, prostě něco, co žerou Angličani. No nic, takže máme vrakáč, máme pistolky a kámoši nakoukali stovky severokorejských akčních filmů, tak moc dobře vědí, jak se uvěřitelně hraje uhejbání kulkám. Točíme! A střiháme a v Movie Makeru pro Windows 95 přidáváme efekty krve na plastový kevlar, a výbuchy! A pouštíme do distribuce jako akční sci-fi. No, kurva! Starý Bull Durham musí být na synka přísnější a už mu nepůjčovat, nebo já nevím...

plakát

Max Steel (2016) 

Tenhle film by se líbil před deseti lety - triky. Před dvaceti lety - triky a příběh. Před třiceti by to byl meganámrd tak, jak má být. A taky že takové filmy byly! No, škoda, že to přišlo až teď, no :) Ale nejednoho hocha by to mohlo chytnout, myslím. Myslím, no. Jako bylo pro nás Karate tiger 1 a E.T. (neplést s tím vymrdaným zlodějským projektem toho soudružskýho zmrda zo salaše), bude asi i tento film, otázka, jestli to ty spratky ale osloví.