Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (1 184)

plakát

Kapitán Demo ft. Eva Holubová: Naši nejsou doma (2021) (hudební videoklip) 

Paní Holubová jako obvykle skvělá :-) I z pouhopouhého čtení "lyrics" k písničce dokáže vytvořit zábavnou podívanou. Repliku, která třeba ani není vtipná, kdyby ji řekl kdokoli jiný, umí podat tak, že je k popukání. Navíc v tomhle případě jsou slova k písničce od Kapitána Dema celkem vtipná.

plakát

Bratři (2023) 

Mám z toho pocit, že tahle látka šla natočit lépe. Herci dobří, výprava dobrá, jen je to místy takové... chaotické, mdlé, špatně sestříhané. Těžko říct, jestli je to scénářem, režií, nebo obojím. Prostě dobrý film, zajímavý příběh. Ale mohlo to být i výborné nebo skvělé si myslím...

plakát

Můj soused zabiják (2000) 

Po shlédnutí v originále po 20 letech (tehdy jsem viděl dabované v TV a hodnotil 3*) přidávám hvězdičku. Spousta detailů a opravdu vtipných nápadů, které mi možná před tím unikly, z této komedie dělají nadprůměr. Po přečtení knihy od Mathewa Perryho, kde některé takové detaily a jak vznikaly popisoval, plus jaká byla atmosféra na natáčení a co vše tam probíhalo jsem tohle výjimečné dílo i lépe ocenil. Třeba u těch "pohybových komediálních skečů" M. Perryho (plus jedné krátké momentky Willise s mouchou) jsem občas vyprskl smíchy. A scéna odlákání gangsterů Amandou Peet u schodiště, tu jsem si pamatoval i po těch letech.

plakát

Král Tulsy - Série 1 (2022) (série) 

Tolik stupidních nerealistických nesmyslností nakupených skoro v každém díle, hlavně v druhé polovině 1. řady, se jen tak nevidí. Skoro jako by to psal desetiletý kluk, který má o mnohém naivní představy. Nicméně Sly je zde opět ohromně charizmatický a celé to táhne. Zezačátku mě to bavilo a dobře se na to koukalo. Ale pak se začaly hromadit ty stupidnosti, jedna WTF situace za druhou a hlavně přišel příšerně trapný "záporák" bez kapky charismatu, přehrávající a směšný vůdce motorkářského gangu, takový holohlavý prďola s brejličkami - kolosální castingový přešlap. Ale díky Slyovi jsem dodíval do konce a i ostatní vedlejší postavy jsou mi celkem sympatické.

plakát

Frasier - Lyžařský srub (1998) (epizoda) 

Jedna z mých nejoblíbenějších epizod. Ulítlá rošáda a taškařice jako z pera klasika divadelních her...

plakát

The Orville - Neznámá budoucnost (2022) (epizoda) 

Konečně! Konečně se Orville vrátil k tomu, kvůli čemu jsem ho měl rád hlavně v první řadě - odlehčenému tónu a komedii. Konečně odklon od kopírování Star Treku (až na 1 zápletku) - viz třeba úvodní honicí scéna v lese - to ve ST nenajdete. Nejlepší epizoda 3. řady, ale celkově dojem nezachrání.

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Není to poprvé, co mám po shlédnutí filmu Martina Scorsese pocit, že by šel daný příběh natočit lépe, nebo spíše řečeno zajímavěji. Po technické stránce nemám co vytknout - výprava a vůbec vizuální stránka je perfektní. Stejně tak herecké obsazení - Robert de Niro je tady slizoun, jakého už jsem dlouho nikde neviděl, DiCaprio je suprově rozpolcený a nejednoznačný a Lily Gladstone je, alespoň pro mě, neokoukaná a velice zajímavá. Jedním z největších negativ tohoto filmu je jeho délka - nejen já mám pocit, že by to všechno šlo minimálně o půl hodiny zkrátit. Proč nevytvořit i sestříhanou kratší verzi? Film po dlouhé minuty postrádá větší tempo, gradaci, napětí. Často zavládá pocit, že "tohle tady vůbec nemuselo být". Po takové minutové náloži člověk pociťuje únavu a snahu některých kin do filmu vložit přestávku shledávám velice rozumnou. Námět je pro člověka, který tuhle část historie nezná, velice zajímavý. A vše je tak hezky a věrně natočeno, tohle pan S. opravdu rutinně zvládá, stejně jako množství zajímavých nápadů - asi za nejlepší považuji pojetí závěrečného "co bylo poté s hlavními postavami, co přežily" - což bývá většinou odbyto textem. Škoda - potenciál tu byl větší, takhle už to nikdy více vidět nechci.

plakát

Krakonoš a lyžníci (1980) 

V paměti mi utkvěla skvělá hudba (a hlavně titulní song) Petra Hapky, jinak mi film nějak nesedl. Nebavil mě. Možná kdybych ho viděl jako malý, utvořil bych si jiný názor - protože pro děti je film především určen. Ale teď ve čtyřiceti - i přes výborné herecké obsazení mi připadalo, že tam všichni přehrávají a až zbytečně moc se pitvoří a "příběh" jsem hledal marně. Spíše šlo o takový pokus zobrazit život a atmosféru venkova v horách "za císaře pána" - a to se vcelku povedlo.